ΛΕΥΚΑ-ΚΕΛΙΑ-600x336Από τις 08/01 ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας όχι για να βγει από την απομόνωση, όχι για να πάρει άδεια, όχι για να απελευθερωθεί, αλλά για να επιστρέψει από τις φυλακές Δομοκού στο «λευκό» κελί της ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού που κατασκευάστηκε ειδικά για τα μέλη της 17Ν με τις εντολές της πρεσβείας των ΗΠΑ και του Χρυσοχοϊδη.

Από την Δευτέρα 22/02 ο Κουφοντίνας προχώρησε και σε απεργία δίψας ζητώντας να αποσυνδεθεί από τον ορό που του χορηγείται στο Νοσοκομείο Λαμίας και τον κρατάει στη ζωή.
Στις συνεχείς προσπάθειες της Κυβέρνησης της ΝΔ και της πρεσβείας των ΗΠΑ να τον σιτίσουν και να τον ενυδατώσουν παρά τη θέλησή του έχει ήδη απαντήσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ότι αυτό συνιστά βασανιστήριο.
Ο Μητσοτάκης 40 χρόνια μετά το θάνατο του Μπόμπι Σαντς στις φυλακές της Βόρειας Ιρλανδίας, αναβιώνει την χειρότερη εκδοχή του θατσερισμού.
Δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποπροσανατολίσει από τις αλλεπάλληλες κυβερνητικές αποτυχίες και να ικανοποιήσει την ακροδεξιά πτέρυγα των εκλογικού του ακροατηρίου.

  • Ήττα στα ελληνοτουρκικά και δημιουργία τετελεσμένων από την πλευρά της Τουρκίας.
  • Ήττα στη διαχείριση του covid και χιλιάδες νεκροί.
  • Ήττα στη σύλληψη των υπόδικων μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.
  • Ήττα στην καθυπόταξη της νεολαίας.
  • Ήττα στην Οικονομία και αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα.

Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης είναι αναφαίρετα και πρέπει να γίνονται σεβαστά χωρίς διακρίσεις. Το αίτημα του Κουφοντίνα είναι απλό και πάει κόντρα στο καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η απεργία πείνας του είναι μια κραυγή αγωνίας, ίσως η ύστατη κραυγή, απέναντι σε μια πολιτική η οποία καταπατά μέχρι και τους ίδιους της τους νόμους για να ικανοποιήσει την εκδικητική της μανία.

Η αναλγησία της κυβέρνησης που φτάνει μέχρι το σημείο ένας απεργός πείνας να είναι στα όρια του θανάτου αποτελεί κατάφορη προσβολή του κράτους δικαίου. Φτάνει στο σημείο, στο όνομα του «κράτους του νόμου», να ασελγεί εναντίον κάθε έννοιας δικαίου, παίζοντας είτε με την εκδοχή του θανάτου ενός απεργού πείνας είτε με τον βασανισμό του. Παραβιάζει ακόμη και την ψευδεπίγραφη "σωφρονιστική" νομοθεσία που η ίδια έχει εμπλουτίσει σε συνέχεια των προηγουμένων «τρομονομοθετημάτων» των κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ- ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ .


-Να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα
-Κανείς νεκρός απεργός πείνας -Όχι στο καθεστώς εξαίρεσης

 

Αριστερή Συσπείρωση

24/02/2021

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video