Η κοινωνική εξαθλίωση επιβάλλεται με τη βία και αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το γνωρίζει καλά. Ήδη από τις αρχές της διακυβέρνησης της, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για το αν θα ακολουθούσε την πολιτική των προκατόχων της και για τις υπηρεσίες που θα προσέφερε στο Κεφάλαιο.

Όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός βυθίζονται μέσα στην κρίση και η πολιτική σταθερότητα είναι εύθραυστη, η κυβέρνηση δε θα διστάσει να "λύσει τα χέρια του κράτους", όλων των κατασταλτικών μηχανισμών, για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Κεφαλαίου.

Το μήνυμα είναι απλό και έχει πολλαπλούς αποδέκτες, είτε πρόκειται για την Ηριάννα, είτε για τον Θεοφίλου, είτε για τους χιλιάδες διαδηλωτές που βιώνουν την κρατική καταστολή: Ακόμα και τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα θα καταπατώνται συστηματικά, γιατί υπάρχει "συνέχεια του κράτους".

Αυτές τις μέρες δικάζονται δυο αγωνιστές νεολαίοι σε μια προκλητικά στημένη σκευωρία της αστυνομίας και της δικαστικής αρχής, αλά Ζαρτινιέρα νο.2. Η υπόθεση τους μας αφορά όλους.

Το βράδυ της Παρασκευής 18/12/2015, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια, εντελώς αναίτια και απρόκλητα νεαρούς φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ, που πήγαιναν στην προγραμματισμένη αντιπολεμική πορεία – αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες, φόρτωσαν σε δύο από αυτούς τις κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, επιπλέον δε στον ένα εξ' αυτών και την κατηγορία της απόπειρας απελευθέρωσης του κρατουμένου αδελφού του μέσα από κλούβα με 30 άνδρες των ΜΑΤ (!).

Ακόμα δυο κοπέλες οδηγήθηκαν βαριά χτυπημένες στο Νοσοκομείο και τα δυο αδέρφια ο Γιάννης Ν. και ο Μάριος Ν συνελήφθησαν με κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες των ΜΑΤ. Ο Μάριος μάλιστα νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο μετά την «περιποίηση» που δέχτηκε κατά την σύλληψη του, ενώ ο Γιάννης Ν. οδηγήθηκε δεμένος πισθάγκωνα στην εισαγγελία χωρίς την παρουσία της συνηγόρου του, όπου η αρμόδια εισαγγελέας υιοθέτησε αυτολεξεί το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που συνέταξε η ΕΛΑΣ, ενώ το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή του μέχρι τη Δευτέρα και προέβη στην καταπάτηση μιας σειράς από βασικά συνταγματικά και αναφαίρετα δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.

Όπως έγινε αμέσως γνωστό, τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ο -τότε- φοιτητής Γιάννης Ν. αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ' αριθμ. 12679/2015 απόφαση, για την επίσης ψευδή και κατασκευασμένη κατηγορία της δήθεν εξύβρισης δύο αστυνομικών των ΜΑΤ (μετά από περσινή πορεία), σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη του του Γιάννη Ν. και ψευδή καταμήνυσή του. (Απλή παρατήρηση: η εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημ/κείου, η οποία πρότεινε τη διατήρηση της κράτησής του ήταν η ίδια που στο δικαστήριο που τον δίκασε για την παραπάνω εξύβριση, από την οποία και αθωώθηκε πανηγυρικά, είχε προτείνει την ενοχή του...).

Οι αγωνιστές κατέθεσαν μηνύσεις ενάντια στους αστυνομικούς που τους κακοποίησαν, οι οποίες ακόμα και σήμερα παραμένουν στο συρτάρι της εισαγγελείας. Η παραμονή 2 χρόνια στη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης μιας μήνυσης, που θα έπρεπε να είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα και αφορά σε βεβαιωμένο ξυλοδαρμό- επικίνδυνη σωματική βλάβη και ψευδή βεβαίωση σε βάρος 2 αστυνομικών, συνιστά απροκάλυπτη παραβίαση όλων των δικονομικών προθεσμιών, μια εξόφθαλμη συγκάλυψη του κατασταλτικού βραχίονα. Έτσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπεδώνει τη συνέχεια του κράτους. Η συνέργεια δικαστικού και κατασταλτικού μηχανισμού συγκαλύπτει ουσιαστικά τον άγριο ξυλοδαρμό και προσπαθεί την "προστασία" των κατήγορων αστυνομικών, που πρέπει να μιλάνε από θέση αρχής πάση θυσία, με βάση τις πράξεις της εισαγγελίας.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που μέλη πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ, προσερχόμενοι σε μια διαδήλωση πέφτουν στην προσχεδιασμένη ενέδρα των ΜΑΤ και της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Είναι προφανές πως η μάχη για δημοκρατικά δικαιώματα, για την αξιοπρεπή επιβίωση του αγωνιζόμενου λαού περνάει αναγκαστικά μέσα από τη την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτική, της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οποιουδήποτε επίδοξου συνεχιστή της, είναι άρρηκτα δεμένος με την πάλη για την έξοδο από την ΕΕ και το Ευρώ, αυτό το αυταρχικό σιδηρούν παραπέτασμα που θέλει τους λαούς πεινασμένους και φοβισμένους. Το εργατικό κίνημα, η νεολαία και ο λαός θα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν για τις τύχες τους, που θα πουν και την τελευταία λέξη.

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ:
την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 9:30 πμ για τον Μάριο
την Τετάρτη 29 Νοέμβρη στις 9:30 πμ για τον Γιάννη

Αριστερή Συσπείρωση
Οργάνωση Θεσσαλονίκης

Οκτώβρης 2017

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video