Το ένατο πολιτικό - πολιτιστικό camping του τομέα νεολαίας της Αριστερής Συσπείρωσης θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 21 έως και την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στο Στόμια Λάρισας.

Το camping, εκτός από περίοδο χαλάρωσης και διακοπών, φιλοδοξεί να αποτελέσει και πεδίο συλλογικού προβληματισμού, ανάδειξης μιας άλλης φυσιογνωμίας και κουλτούρας, αλλά και προετοιμασίας για τις μάχες που έρχονται.

Καταγγέλλουμε την σημερινή εισβολή της αστυνομίας στο κτήριο της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών σε χώρους των εστιών σε δωμάτια φοιτητών και σε χώρους πολιτιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων των φοιτητών και σε συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής.

Read more...

Την προηγούμενη εβδομάδα φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Ξάνθη και την Πάτρα προχώρησαν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις ενάντια στα νομοσχέδια και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που θίγουν βάναυσα τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και υπονομεύουν συνολικά την εργασιακή προοπτική της νεολαίας.

Read more...

asylo kinhtopoihseis 0Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το Μητσοτάκη και τη ΝΔ και η νεοφιλελεύθερη και αντεργατική ατζέντα της έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται και να περνάει στο στάδιο της νομοθετικής ρύθμισης.

Read more...

Τις τελευταίες μέρες ακούμε από παντού για έναν επερχώμενο ξεσηκωμό των μαθητών, για καλέσματα σε καταλήψεις και δράσεις στις 29/11 κλπ. Αυτά τα καλέσματα ωστόσο αφορούν μήπως τον νόμο Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο που θέλει να φέρει το υπουργείο και ο Γαβρόγλού μέσα στο Δεκέμβρη; Ή καλύτερα μήπως αφορούν τις καθημερινές ελλείψεις στα σχολεία, από τη θέρμανση μέχρι το προσωπικό;

Read more...

20046397 20141106liakos poreia24.limghandlerΗ διεξαγωγή της διαδικασίας οριζόντιου συντονισμού των σχημάτων Ε.Α.Α.Κ. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Νοέμβρη αποτελεί για εμάς ένα ορόσημο για τον τρόπο με τον οποίο τα συντονιστικά καταλήγουν να λειτουργούν, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο καλέστηκε, στην επιλογή της μέρας διεξαγωγής του, στο κέντρο βάρους της κουβέντας που έγινε σε αυτό αλλά και την εκ του αποτελέσματος - όπως φάνηκε ήδη από την επόμενη μέρα - συμβολή (ή μη) στις κινηματικές διεργασίες.

Read more...

antarsya

PLTXN 2020 web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video