Untitled27 νεκροί, δεκάδες καμένα σπίτια και κτήρια, ζώα κτηνοτρόφων, καλλιεργήσιμες εκτάσεις αγροτών στην ύπαιθρο και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών περιοχών, ο απολογισμός για τις τελευταίες μέρες των εξελισσόμενων και δυστυχώς ανεξέλεγκτων πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Τραγικές εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Από τα Άβαντα, το δάσος της Δαδιάς και τις απέραντες καμένες πλέον δασικές εκτάσεις στον Έβρο, μέχρι τις περιοχές της Βοιωτίας και της Δυτικής Αττικής στους πρόποδες της «χιλιοκαμένης» Πάρνηθας. Ολόκληρες περιοχές μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, η ατμόσφαιρα αποπνικτική, οι πολίτες απροστάτευτοι και η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «τρεχάτε να φύγουμε...».

Read more...

karavi pylos-00Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας ανθρώπινης τραγωδίας στο Αιγαίο όπου μέσα σε ένα βράδυ, δεκάδες πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους.
Η τραγωδία ανοιχτά της Πύλου είναι ακόμα ένα επεισόδιο στο επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες. Χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται εξαιτίας των πολέμων και της φτώχειας, για να καταλήξουν στην καλύτερη εγκλωβισμένοι λόγω των απάνθρωπων πολιτικών της ΕΕ για τη μετανάστευση οι οποίες ολοένα και σκληραίνουν, (πρόταση Κανονισμού περί εργαλειοποίησης «μεταναστών») δείχνοντας τι αξία έχει γι' αυτούς η ανθρώπινη ζωή.

Read more...

peramaOΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
Ακόμη ένας νεκρός ήρθε να προστεθεί στη μαύρη λίστα των θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων. Μάλλον αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη κυβερνητική επιτυχία για την ανάπτυξη των ναυπηγείων στην Ελλάδα.

Read more...

πρωτομαγια ΑΡΙΣ resizedΕργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι,

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο το 1886 οι αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στις ασύδοτες εκμεταλλευτικές ορέξεις του κεφαλαίου και τη διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής, φαντάζουν πιο επίκαιροι από ποτέ.

Το λαϊκό εισόδημα περιορίζεται δραστικά. Οι τιμές στα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης αυξάνονται, ενώ το κεφάλαιο επιχειρεί να «ρεφάρει» τις απώλειες των κερδών του από την υπερδεκαετή κρίση και να την υπερβεί επιτιθέμενο όλο και πιο πολύ στον κόσμο της εργασίας.

Read more...

vrysi-neroΗ κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο-σκούπα με το οποίο προωθείται η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νομοσχέδιο προβλέπει την μετατροπή της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και τη διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου των υπηρεσιών νερού (ύδρευσης και αποχέτευσης) και διαχείρισης αστικών αποβλήτων.

Read more...

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 17ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα: συγκέντρωση 15:00, Πλ. Κλαυθμώνος
Θεσ/νίκη: συγκέντρωση 18:00, Πολυτεχνείο ΑΠΘ
Πάτρα: συγκέντρωση 17:00, Παράρτημα
Βόλος: συγκέντρωση 18:00, Θόλος

Δείτε την προκήρυξη σε .pdf

Έναν χρόνο πριν συμπληρωθεί μισός αιώνας από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, οι προσπάθειες του κεφαλαίου στην χώρα μας αλλά και διεθνώς να γυρίσουν την ανθρωπότητα αιώνες πίσω βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Read more...

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video