130642-130214Αν κάτι χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε είναι η πυκνότητα των εξελίξεων. Πυκνές εξελίξεις που φανερώνουν γρηγορότερα την αντιφατικότητα και ανεπάρκεια των υφιστάμενων πολιτικών προτάσεων, θέσεων και επιλογών. Διανύουμε, θα μπορούσε να πει κανείς, βδομάδες μέσα στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες. Έτσι, δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο δυο βδομάδες προκειμένου να φανερωθεί σε όλη της τη γύμνια η πολιτική επιλογή δυνάμεων που από τις επικλήσεις στην «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και τις αντικαπιταλιστικές κορώνες κατέληξαν τελικά να δίνουν τη «ΜΑΧΗ» στο ΕΚΑ μαζί με δυνάμεις που κατακεραυνώνουν στις «καθαρές» πολιτικές τους διακηρύξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο αποκτάει ενδιαφέρον πώς καταλήγεις να συγκλίνεις με τα ρεύματα της ΛΑΕ την ίδια στιγμή που θεωρείς ότι σε συνδικαλιστικό επίπεδο αποτελούν ακολουθητή του υποταγμένου συνδικαλισμού και της κρατικής γραφειοκρατίας και ενώ αναγιγνώσκεις ότι σε πολιτικό επίπεδο «η συνδιάσκεψή της έγινε για να νομιμοποιήσει τη στροφή προς τη συμμαχία με το ΜΕΡΑ25». Πολύ πιο ενδιαφέρον όμως είναι να βάζεις τελικά το ίδιο το ΜΕΡΑ25 στα ψηφοδέλτιά σου την ίδια στιγμή που καλείς ανοιχτά σε «διαχωρισμό από τη διαχειριστική και συστημική του λογική» και αναγνωρίζεις ότι εντάσσεται «στα ρεύματα της σοσιαλδημοκρατίας, που θέλουν να κυβερνήσουν σε συμμαχία με την αστική τάξη».

Read more...

Η ομιλία της δημοτικής συμβούλου Αγ. Παρασκευής Μελίνας Αλεφαντή, στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως. 

 

 1625504 AlefantiΣυνέντευξη της Μελίνας Αλεφαντή στην ιστιοσελίδα lifo.gr 

Tις τελευταίες μέρες η πλατεία του Αγίου Ιωάννη στον δήμο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε στη δημοσιότητα μετά την προσπάθεια του δημάρχου να την εκκενώσει «προς αποφυγή συνωστισμού» και τις διαμαρτυρίες πολιτών ενάντια στην απόφαση της εκκένωσης της πλατείας και την παρέμβαση των ΜΑΤ. Η δημοτική αρχή και πολλά μέσα επιχείρησαν να χρεώσουν υποκίνηση των εντάσεων αλλά και κοινωνική ανευθυνότητα απέναντι στην πανδημία σε μια νέα γυναίκα.

Read more...

p31SAK132του Στέλιου Βραδή* 
Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ 17/3/2019
 
10 χρόνια έχουν περάσει από τη μεγάλη συνέλευση στο Σπόρτινγκ που σηματοδότησε τη γέννηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που επισφράγισε μια μακρά διαδικασία όσμωσης  εντός του κινήματος αλλά και μεταβολών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Read more...

forum

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φλεβάρη  στην ΑΣΟΕΕ Φόρουμ Αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα». Την πρωτοβουλία στηρίζει μεγάλο εύρος αριστερών οργανώσεων.(ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αναμέτρηση, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Ένωση των Δικαίων, Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, ΛΑΕ Λαϊκή Ενότητα, Μετάβαση, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά)

Μίλησαν εκπρόσωποι των οργανώσεων καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές και υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη στήριξης του λαού της Βενεζουέλας και της απερίφραστης καταδίκης του πραξικοπήματος και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης από ΗΠΑ και ΕΕ. 

Παρακάτω η τοποθέτηση της συντρόφισσας Μελίνας Αλεφαντή.

Read more...

imagesΣυντρόφισσες, Σύντροφοι,

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Ελλάδα και η κοινή μας υπόθεση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πολιτική πρόκληση.

Το ελληνικό κεφάλαιο και ο πολιτικός εκφραστής του σε αυτή την φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσονται εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ιμπεριαλιστικό ρόλο στα Βαλκάνια (χαρακτηρισική ως προς αυτό η ανάληψη της προστασίας του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική πολεμική αεροπορία) και στην Μέση Ανατολή.

Read more...

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video