imagesΣυντρόφισσες, Σύντροφοι,

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Ελλάδα και η κοινή μας υπόθεση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πολιτική πρόκληση.

Το ελληνικό κεφάλαιο και ο πολιτικός εκφραστής του σε αυτή την φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσονται εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ιμπεριαλιστικό ρόλο στα Βαλκάνια (χαρακτηρισική ως προς αυτό η ανάληψη της προστασίας του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική πολεμική αεροπορία) και στην Μέση Ανατολή.

Η Ελληνική Αστική Τάξη τάσσεται στο πλευρό του ΝΑΤΟ και ενάντια στον ρώσσικο και κινέζικο ιμπεριαλισμό, σε μια αναμέτρηση που αφορά στην χάραξη των αγωγών ενέργειας και το γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής από το Ισραήλ ως τη Τουρκία και από την Αίγυπτο ως τη Βόρεια Μακεδονία, με αντάλλαγμα την βελτίωση της θέσης της Ελλάδα στην ιμπεριαλιστική αλυσσίδα, εις βάρος της Τουρκίας και των γειτονικών χωρών μας.

Όχι μόνο το εγχώριο κεφάλαιο, αλλά και όλα ανεξαιρέτως τα δυτικά διεθνή κέντρα εξουσίας στηρίζουν τη Κυβέρνηση Τσίπρα σε αυτή την επιλογή της, προσφέροντάς της πολιτικά όπλα σταθεροποίησης και κοινωνικής εσωμάτωσης τμημάτων της εργατικής τάξης.

Με αυτή την πολιτική πρόκληση αναμετρώμαστε σήμερα, όλα τα πολιτικά ρεύματα και οι οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Με ποια πολιτική γραμμή θα παλέψουμε μέσα στην εργατική τάξη, ώστε με τον αγώνα της να ξεσκεπάσει το μνημονιακό κοινωνικό συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ και να κατακτήσει τα εργατικά δικαιώματα που της αντιστοιχούν και που δικαιούται.

Για να δοθεί μια συμπαγής και πειστική πολιτική απάντηση που θα ξεπερνά τις μνημονιακές παραχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Κατώτατο Μισθό, στην Προστασία της Πρώτης Κατοικίας, στις ΣΣΕ, και θα αναμετράται με τις κενές περιεχομένου εθνικοπατριωτικές επικλήσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση, είναι απαραίτητη η μετωπική συγκρότηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ένα ανώτερο επίπεδο λειτουργίας και πολιτικού διαλόγου.

Είναι απαραίτητο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήμερα να διακρίνει τα καθήκοντα που μας επιβάλλει η νέα κοινωνική συγκυρία, η αναδιάταξη του πολιτικού χάρτη και ο νέος ταξικός συσχετισμός, και να σταθεί πολιτικά μακρυά από εύκολες αναγνώσεις της επόμενης μέρας.

Το φόβητρο της επελαύνουσας αδείστακτης ΝΔ χρησιμοποιείται κατά κόρον πια όχι μόνο από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά δυστυχώς και από τμήματα της Αριστεράς που αναζητούν εκβιασμένες συμπορεύσεις χωρίς προγραμματική συμφωνία και ταξικό πρόσημο.

Από την άλλη, το μνημονιακό κοινωνικό συμβολαίο του ΣΥΡΙΖΑ και η εκπροσώπηση εργατολαϊκών κοινωνικών μπλοκ, πανικοβάλει όσους είχαν επενδύσει στην εκτίμηση του «καπιταλισμού – οδοστρωτήρα» και τους οδηγεί στον πολιτικό αναχωρητισμό.

Σας καλούμε συντρόφισσες και σύντροφοι του ΣΕΚ να συμβάλλετε και σεις από την πλευρά σας στην ανατροπή του σχεδίου πολιτικής ενσωμάτωσης τμημάτων της εργατικής τάξης που επιχειρεί η αστική τάξη σήμερα, αναλογιζόμενοι το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί όπως και όλοι μας.

Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε χέρι-χέρι στον αντιφασιστικό αγώνα και στην καθημερινή ταξική πάλη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες της συνδιάσκεψης σας,

Συντροφικά

Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο της Αριστερής Συσπείρωσης

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video