22marthΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ                       

ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!                           

Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης και το συνακόλουθο βάθεμα της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στα κατώτερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα, η ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Σαμαρά και η ρατσιστική της ρητορεία (παρά τις δήθεν «αντιφασιστικές» κορώνες ενάντια στη Χρυσή Αυγή), σε συνδυασμό με την κατάρρευση της κοινωνικής εκπροσώπησης των μεγάλων αστικών κομμάτων έχουν ευνοήσει την ανάδυση των φασιστικών μορφωμάτων στην επιφάνεια. Θα πρέπει όμως να είναι σαφές, ότι η Χρυσή Αυγή και οι πρακτικές της δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση λύση και διέξοδο για το λαό και την εργατική τάξη. Αντίθετα, κι αυτή με τη σειρά της αποτελεί κομμάτι του προβλήματος, κομμάτι του ίδιου συστήματος εξουσίας κι άξιος υποστηρικτής της κυβερνητικής αστικής πολιτικής στην προσπάθεια εφαρμογής της, αφού με τη δράση της διχάζει του εργαζόμενους και το λαό στη χώρα μας και τον αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά επίδικα, από την πάλη για την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής εις όφελος της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο φασισμός είναι η πιο ακραία επιλογή από πλευράς αστικής τάξης που απειλεί τις κοινωνίες με επιστροφή στην βαρβαρότητα!

Τα παραπάνω αποδεικνύονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στις σημερινές εξελίξεις στην Ουκρανία, με τα φασιστικά μορφώματα της χώρας (Σβόμποντα και Δεξιός Τομέας) να στηρίζουν ανοιχτά την ωμή ιμπεριαλιστική κίνηση των ΗΠΑ και της Γερμανίας, με «βιτρίνα» την ΕΕ. Και φυσικά οι τελευταίες αξιοποιούν τους νεοναζί Ουκρανούς στην προσπάθεια επιβολής των δικών τους οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, εντάσσοντας τους στην «νέα» κυβέρνηση της χώρας, νομοθετώντας από κοινού για την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ, για την παραχάραξη της ιστορίας της Ουκρανίας και για τις διώξεις μειονοτήτων λόγω «πολιτικών φρονημάτων». Πρώτη – πρώτη βιάστηκε να αναγνωρίσει την ουκρανική κυβέρνηση και να δώσει το χέρι στους φασίστες η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος Βενιζέλου, από τη θέση του προέδρου της ΕΕ.

Ο ρατσισμός, ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και τα ναζιστικά μορφώματα έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, θυμίζοντας εικόνες από το μαύρο παρελθόν των αρχών του 20ου αιώνα, κι έχοντας τη στήριξη – συγκάλυψη, άλλοτε σε μικρότερο κι άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό – των αστικών κυβερνήσεων της Ευρώπης. Οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, οι διώξεις από τους Ουκρανούς νεοναζί δεν είναι μακριά από τα Φαρμακονήσια και τις Λαμπεντούζες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Όπως και τότε όμως, έτσι και τώρα, το μαζικό λαϊκό κίνημα είναι αυτό που θα τσακίσει το φασισμό στη ρίζα του, πέρα από λογικές κοινοβουλευτικού δρόμου και αστικής νομιμότητας. Φάρο σε αυτή την κατεύθυνση αποτέλεσαν οι μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι οποίες απέκτησαν έντονο αντιφασιστικό και αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Η Αριστερά αλλά και το λαϊκό κίνημα οφείλουν και μπορούν να υπερβούν το νέο τρομοκρατικό δίλλημα «εμφύλιος πόλεμος ή αποδοχή αντιλαϊκού περιεχομένου στο πολιτικό πρόγραμμα». Επιστρέφοντας τη συζήτηση στην ουσία της, τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής του κεφαλαίου πάνω στην κοινωνία. Οξύνοντας τις κινηματικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, απεργίες, πορείες). Λαμβάνοντας σε πρακτικό επίπεδο όλα τα αναγκαία μέτρα λαϊκής αυτοάμυνας και περιφρούρησης των λαϊκών αγώνων και αγωνιστών, απέναντι στον κρατικό και παρακρατικό φασισμό.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ

Όλοι στο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 22 Μάρτη, στις 14.00 στην Ομόνοια

Παλεύουμε για:

> Την απόδοση ευθυνών για τα τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για αυτά. Να δοθεί πολιτικό άσυλο στους επιζώντες.

> Πλήρη ένταξη και νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

> Τη χορήγηση άσυλου σε πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αυταρχικών καθεστώτων με γρήγορες διαδικασίες.

> Το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του ρατσιστικού εκτελεστικού ρόλου που υπηρετεί το ελληνικό κράτος σε πλήρη ταύτιση με τη Χ.Α., στα πλαίσια του ΦΡΟΝΤΕΞ και της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ II και ΣΕΝΓΚΕΝ.

> Την ανθρώπινη και ισότιμη μεταχείριση όσων από αυτούς διαμένουν στη χώρα μας.

> Την κατάργηση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ II, την ελεύθερη μετακίνηση μεταναστών εντός της Ε.Ε.

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Καμία ανοχή στην φασιστική απειλή! Έξω τώρα από την Ε.Ε. που ως γνήσιος αστικός μηχανισμός εξυπηρετεί τα οφέλη του κεφαλαίου εις βάρος όλων των κοινωνικά  αδύναμων.

ΕΕ-ΝΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video