κατσελης

Την ξαφνική απόλυση 500 εργαζομένων αποφάσισε η εργοδοσία του ομίλου Δαυίδ, μετά την αίτηση πτώχευσης της εταιρίας «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, βάζοντας λουκέτο στο εργοστάσιο αρτοποιίας, προσθέτοντας 500 ακόμη άνεργους στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και απαιτούν από εργοδοσία και υπ. Εργασίας να μην μπει λουκέτο στο εργοστάσιο, να μην χάσουν τις δουλειές τους και να μην πεταχτούν στο δρόμο αυτοί και οι οικογένειες τους.

 

ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ – ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ – ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Οι εργαζόμενοι της αρτοποιίας ΚΑΤΣΕΛΗ, δεν είναι μία μεμονωμένη περίπτωση, αλλά είναι ένας άλλος κλάδος που χτυπιέται από την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης. Οι χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, δίνουν κάλυψη και νερό στον μύλο της εργοδοσίας σε κάθε ιδιωτική εταιρία.Ο όμιλος Δαυίδ και η εταιρία Nutriant (ΚΑΤΣΕΛΗΣ, Πλάζα, Αλλατίνη) – κολοσσός στον κλάδο - κάνουν λόγο για ζημιές και οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης, και ρίχνουν ευθύνες στις τράπεζες πως καθυστερούν την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση μιλά για successstory και τροχιές ανάπτυξης. Οι εργοδότες, αξιοποιώντας τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους κυβέρνησης και τρόικας, ενώ μετρούν κέρδη εκατομμυρίων, οδηγούν τους εργαζομένους στην εξαθλίωση ισοπεδώνοντας κάθε δικαίωμα σε εργασία.

Οι υπο-απόλυση εργαζόμενοι του ΚΑΤΣΕΛΗ, έχουν ξαναπέσει θύματα της εργοδοσίας στο παρελθόν και αποφασιστικά το Νοέμβρη του ’11 με δυναμική δεκαήμερη απεργία, ανάγκασαν την εργοδοσία να καταβάλει τα δεδουλευμένα τους τριών μηνών.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εποχή  της ανεργίας και στον εκβιασμό τους! Δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική με μαζικούς, ανατρεπτικούς αγώνες.

Τα συνδικάτα, το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει να δώσουμε απάντηση, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, τις χιλιάδες απολύσεις, τις διώξεις συνδικαλιστών, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων!

Αριστερή Συσπείρωση

27/06/13 

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video