ΔΙΑΣΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, έτσι και στον Βόλο, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε, αντί να κάνει πράξη τα αιτήματα των γιατρών για την πανδημία, να στήσει ένα όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής. Ήδη εδώ και αρκετές μέρες, η πόλη κρατείται από τις δυνάμεις καταστολής, με την μόνιμη εγκατάσταση της σε κεντρικά σημεία. Ήδη από τις 17/11 το μεσημέρι, με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, οι δρόμοι έκλεισαν με κορδέλες και γέμισαν από δυνάμεις κατοχής.

Η αστυνομία χτύπησε και διέλυσε τις 2 συγκεντρώσεις, στον Άγιο Κωνσταντίνο και στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας. Ο κόσμος χτυπήθηκε βάναυσα, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές. Συντονισμένη προσπάθεια ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, Λιμενικού και ασφάλειας, διά της εφόδου, προσπάθησε να καταστείλει την συγκέντρωση και τα αιτήματα της για υγεία, ζωή, ειρήνη, ελευθερίες. Παράλληλα, είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που η αστυνομία τραμπούκισε, επιτέθηκε, έκοψε πρόστιμα σε συναγωνιστές αλλά και τυχαία σε άσχετο κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο, με όλα τα μέτρα προστασίας, ακόμα και αν διαλύθηκε, ξεφτίλισε τα σχέδια της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας, για τον γύψο που θέλουν να επιβάλλουν στο λαό αυτής της πόλης αλλά και παντού.
Το μήνυμα της ανυπακοής και του αγώνα ακύρωσε τα σχέδια τους.
Στις 17/11 το βράδυ στους δρόμους του Βόλου δεν περπατάς χωρίς την αδιάκριτη και χωρίς προσχήματα εποπτεία της κρατικής ασφάλειας. Λίγο καιρό μετά τον άγριο ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, και η αστυνομία διαλύει με εφόδους τις συγκεντρώσεις.
Εν μέσω της πανδημίας, με τα Νοσοκομεία και το ΕΣΥ να ρημάζει, για τα οποία η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο να τα βοηθήσει, η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου κατέδειξε ότι ο λαός δεν υπακούει και δεν υποτάσσεται, ούτε στον θάνατο, ούτε στην αντί-λαική πολιτική της κυβέρνησης. Η πολιτική της ΝΔ, είναι αυτή που δεν προστάτεψε ποτέ και ούτε πρόκειται να το κάνει, την υγεία της κοινωνίας. Ενώ η κυβέρνηση δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα, υποχρεώνει τον λαό σε συνωστισμό στον δρόμο, στο σχολείο και την δουλειά, παράλληλα περνάει κατάπτυστα νομοσχέδια φτώχειας και ακολουθεί χουντικές πρακτικές.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Άλλωστε κανένας στοιχειωδώς δημοκρατικός πολίτης του Βόλου δεν ξεχνά ότι οι σερίφηδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είναι αυτοί που δεν δίστασαν να πετάξουν χημικά στην πόρτα του Νοσοκομείου στις 13/6, που σήμερα στενάζει αβοήθητο.
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
• ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
• ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
• ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
• ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

 

 

Αριστερή Συσπείρωση

Βόλος 18/11/2020

 

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video