Μετά τη 17η του Νοέμβρη, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε να αποτρέψει τις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις για τα 12 χρόνια από την κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με απαγορεύσεις και απειλές προστίμων. Για άλλη μια φορά όμως δεν της βγήκε!

Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν στα διάφορα καλέσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Η αστυνομία του Χρυσοχοϊδη, βλέποντας άλλη μία κυβερνητική απαγόρευση να γίνεται κουρελόχαρτο, απάντησε με την προσφιλή της πια τακτική. Διέλυσε τις συγκεντρώσεις - συγκεντρώσεις που τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας - και προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών.

Καταγγέλουμε την επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων και των μαθητών επί της οδού Πατησίων, καθώς και τις δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις μελών του ΣΕΚ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και του ΚΚΕ-μλ, μεταξύ αυτών συνδικαλιστών και δημοτικών συμβούλων, στη συγκεντρώσεις τους που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και συλληφθέντων!

Αριστερή Συσπείρωση,
6 Δεκ 2020

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video