Στιγμιότυπο-2020-12-04-1.23.58-μμ-768x468Την ώρα που οι ανάγκες σε νέες ΜΕΘ και μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία δεν έχουν καλυφθεί και συνεχίζουμε να μετράμε εκατοντάδες νεκρούς τις τελευταίες μέρες, η κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθήσει μια άκρως αντιλαϊκή και αυταρχική διαχείριση της κρίσης που περιλαμβάνει αντεργατικά νομοθετήματα, ενοχοποίηση της νεολαίας και ένταση της καταστολής. Είναι χαρακτηριστική η προσπάθεια της να βάλει σε «γύψο» δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες όπως αυτό της διαδήλωσης και της απεργίας, προκειμένου να καταστείλει, να στοχοποιήσει και τελικά να φιμώσει σωματεία, υγειονομικούς, συνδικαλιστές και συλλόγους, που εδώ και μήνες έχουν αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες της και διεκδικούν τα αυτονόητα.

Αντί λοιπόν να ακούσουν τα αιτήματα των υγειονομικών που μιλούν για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και νέες ΜΕΘ τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπουργείο υγείας προσπαθούν να τους φιμώσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Χαρακτηριστική είναι η στοχοποίηση και η εκδικητική απόφαση για μετάθεση του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» ,στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία» . Η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται άρον άρον από πλευράς του υπουργείου μετά από τις κινητοποιήσεις του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα που κατήγγειλαν τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και ειδικά αυτές των τελευταίων ημερών ενάντια στις απαράδεκτες ΕΔΕ σε γιατρούς που διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου επειδή αρρώστησαν από κορονοιό εν ώρα καθήκοντος (!!!). Εργαζόμενοι που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια λόγω των ελλείψεων, που διακινδυνεύουν καθημερινά την υγεία τους και που κάνουν ακόμα και τώρα έκκληση για στήριξη του νοσοκομείου με επιπλέον προσωπικό, έρχονται αντιμέτωποι με ΕΔΕ επειδή αρρώστησαν και με εκδικητικές μετατάξεις.

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει τη συνδικαλιστική τους δράση προκειμένου να μην αναδειχτούν οι εγκληματικές της ευθύνες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που παλεύουν καθημερινά για την υγεία του λαού, τελείως έκθετοι στον ιό, με συνεχόμενες εφημερίες και πλήρως ανυπεράσπιστοι δεν πρόκειται να φιμωθούν. Η τρομοκρατία, οι διώξεις και οι απειλές δεν πρόκειται να περάσουν.

Καταγγέλουμε τη στοχοποίηση του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγιος Σάββας και την προσπάθεια φίμωσης της συδικαλιστικής δράσης του Προέδρου του Κώστα Καταραχιά.

 

Αμεση ανάκληση της εκδικητικής απόφασης για μετάθεση του στο νοσοκομείο Σωτηρία

 

Αριστερή Συσπείρωση

09/10/2020 

 

Παρακάτω και η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

 

Να ανακληθεί άμεσα η εκδικητική μετάθεση του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγίου Σάββα»

Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2020

Α.Π:10876

Η κυβέρνηση σήμερα επιχειρεί να κλιμακώσει την αθλιότητα τρομοκράτησης των υγειονομικών και φίμωσης της συνδικαλιστικής τους δράσης με εκδικητική μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και ακτινολόγος) του Κώστα Καταραχιά, Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Σαφέστατα η αθλιότητα αυτή συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό πάνω στο καθήκον (!) τις οποίες είχε επιχειρήσει η διοίκηση του νοσοκομείου με κάλυψη της 1ης ΥΠΕ.

Επίσης σαφέστατα συνδέεται συνολικά με την συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών. Αυτές οι κωμικοτραγικές προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης θα πέσουν στο κενό.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης συνεχίζουμε τον αγώνα προσφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα τον διεκδικητικό αγώνα για την υγεία του λαού.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα αυτή η νέα αθλιότητα.

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video