Την μέρα που κεντρική είδηση αποτελούσαν τα δύο πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων στο Αιγαίο (6/10) γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας των φασιστικών συμμοριών να ξαναβγούν στο δρόμο. Συγκεκριμένα, φασίστες με ορμητήριο το 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου επέλεξαν να στοχοποιήσουν αγωνιστές μαθητές και να επιτεθούν σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ.

Ήδη από τον πρώτο καιρό μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση και τη φυλάκιση της ηγεσίας της, είχε ξεκινήσει η προσπάθεια της ανασυγκρότησης των φασιστικών ομάδων στο πεδίο του δρόμου, με χαρακτηριστικά τα γεγονότα της περσινής χρονιά στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα φασιστικά και νεοναζιστικά μορφώματα που έχουν επανεμφανιστεί το τελευταίο διάστημα – και έχουν άμεση σύνδεση με ηγετικά στελέχη της Χ.Α – προσπαθούν να βρουν χώρο στις εργατικές συνοικίες και στα σχολεία, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τον λαό και την νεολαία από την πραγματική διάσταση της αντιλαϊκής επίθεσης του κεφαλαίου τους και την ανάγκη οργάνωσης ενάντια στην αντεργατική και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Ν.Δ.

Δύο μόλις χρόνια μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη ρητορεία και την πολιτική της συνεχίζει να δημιουργεί το γόνιμο έδαφος έτσι ώστε να ξεπηδήσουν ξανά φασιστικά μορφώματα, εθνικιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις. Διαχρονικά άλλωστε οι αστικές κυβερνήσεις και σύσσωμος ο αστικός μηχανισμός επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα με σκοπό την προστασία του ίδιου του συστήματος.

Το φίδι του φασισμού ήταν πάντα ένα όπλο στα χέρια του συστήματος για να σπείρει το ρατσιστικό δηλητήριο και τη φασιστική ρητορεία για να στρέψει τα φτωχά λαϊκά στρώματα απέναντι σε τεχνήτους εχθρούς  και να διασπάσει τους εργαζόμενους με σκοπό να αποκρυφθούν οι πραγματικές αιτίες των δεινών που βιώνουν λαός και νεολαία.

Η μάχη απέναντι στον φασισμό και την εξαθλίωση δεν έχει τελειώσει αλλά πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη. Δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο σε σχολεία και γειτονιές στο φασισμό.

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τη δίκη της ΧΑ σε δεύτερο βαθμό,
Παρασκευή 7/10 στις 9.00πμ στο Εφετείο Αθηνών

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video