oukrania-russia-768x461ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΑ ΝΑΤΟϊκά ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Με ανησυχία παρακολουθούν από το πρωί οι λαοί της περιοχής τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις να προχωρούν σε άλλη μια ολονύχτια επιδρομή, βομβαρδίζοντας αυτή την φορά την Υεμένη με Αμερικανικά και Βρετανικά αεροσκάφη (τα τελευταία μάλιστα αναχωρούσαν από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου!).

Πρόκειται για μια επικίνδυνη εκτράχυνση της ολοένα και πιο οξυμένης κατάστασης στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή ενός πολυεθνικού συμπλέγματος χωρών όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία και το Μπαχρέιν. Οι ισορροπίες στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς γίνονται όλο και πιο εύθραυστες και ο ευρω-ατλαντικός άξονας βλέπει την οικονομική του επιρροή να διακυβεύεται και τη γεωπολιτική του διείσδυση να υποχωρεί σε διεθνές αλλά και επιμέρους περιφερειακό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι του ξεκαθαρίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να διατηρήσουν την κυριαρχία τους. Με κάθε κόστος, με κάθε τίμημα για τους λαούς!
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, με αμφίβολη έκβαση της αντιπαράθεσης για το δυτικό ιμπεριαλισμό, καθόλου δεν είχε να κάνει με την προστασία του ουκρανικού λαού, παρά μόνο με την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και την περαιτέρω οικονομική και πολιτική οριοθέτηση της Ρωσίας. Η σφαγή στην Παλαιστίνη καθόλου δεν είχε να κάνει με την «πάταξη της τρομοκρατίας», παρά μόνο με τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού που αντιστέκεται δεκαετίες τώρα απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, το μακρύ χέρι των αμερικανικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.
Έτσι και τώρα, προσπαθούν να περάσουν τις επεμβάσεις στην Υεμένη ως « διασφάλιση της εμπορικής ναυσιπλοΐας». Στην ουσία όμως επιχειρούν να εντείνουν τους πολεμικούς ανταγωνισμούς και να δυναμιτίσουν περαιτέρω το κλίμα στην περιοχή που ήδη μυρίζει μπαρούτι, αδιαφορώντας προφανώς για τις ανυπολόγιστες συνέπειες που μπορεί να έχει στους λαούς. Ανησυχούν που η στρατιωτική υπεροπλία του Ισραήλ δεν έχει καταφέρει να ξεμπερδέψει με την παλαιστινιακή αντίσταση παρά τις ανυπολόγιστες δαπάνες και την άμεση πολεμική τροφοδοσία σε εξοπλιστικά απευθείας από τις ΗΠΑ. Ανησυχούν γιατί ενδεχόμενη υποχώρηση του Ισραήλ σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη υποχώρηση της κυριαρχίας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Ανταλλάσουν θερμές χειραψίες με το κράτος-δολοφόνο κάνοντας διμερείς συναντήσεις και περιοδείες και είναι έτοιμοι να βομβαρδίσουν οποιονδήποτε αντιδρά στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη και δεν έχει ταχθεί στο δικό τους στρατόπεδο. Αυτή είναι η διασφάλιση της ειρήνης για το ΝΑΤΟ!
Η Κύπρος ήδη μπαίνει στο στόχαστρο, αφού όλο το νησί έχει μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου των Βρετανών για την όξυνση των συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και συνεπώς άμεσος στόχος αντιποίνων. Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, από την Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη, έτοιμο να εμπλακεί στην γενικευμένη πολεμική προσπάθεια που κινδυνεύουν να φέρουν οι τυχοδιωκτισμοί του αμερικανικού άξονα. Η Ελληνική Κυβέρνηση δίνει τα πάντα, στέλνοντας μέχρι και φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο, προκείμενου να κερδίσει την εύνοια του ΝΑΤΟ και να ζητιανέψει για κανένα ψίχουλο. Σύσσωμος ο αστισμός δεν βγάζει κουβέντα, από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους δήθεν «αντι-συστημικούς» οσφυοκάμπτες του, τύπου Βαρουφάκη, που προσκυνάνε την παραμονή στο ΝΑΤΟ ως απαραίτητο «ρεαλισμό» και προσυπογράφουν δια της σιωπής τους το χειρότερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.


ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!

 

Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα και το αιματοκύλισμα των λαών! Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους για να ηττηθούν τα πολεμόχαρα σχέδια ΝΑΤΟ-ΕΕ-ελληνικής κυβέρνησης. Γινόμαστε η φωνή του κατατρεγμένου παλαινιστιακού λαού που αντιστέκεται περήφανα!


- Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Να αποχωρήσουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την περιοχή!
- Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη. Δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του!
- Να αποσυρθεί τώρα η Ελλάδα από την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!
- Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΕΕ σε Ερυθρά Θάλασσα, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και Ουκρανία!
- Κανένας έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video