nazi-sta-skoupidiaΜε μια προκλητική για το αντιφασιστικό και λαϊκό κίνημα απόφαση, το Δικαστικό Συμβούλιο του Εφετείου Λαμίας χορήγησε υπό όρων απόλυση στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τις τυπικές προϋποθέσεις του ποινικού κώδικα αλλά και την ανοιχτή στήριξη των δικαστικών αρχών - που έκριναν ότι ο αμετανόητος ηγέτης της ακόμη υπαρκτής και λειτουργικής ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι ύποπτος για τέλεση νέων αδικημάτων (!) - αποφυλακίστηκε ύστερα από μόλις 4 χρόνια πραγματικής έκτισης ποινής.

Read more...

418931092 2019885378393460 5784231210336849106 nΚαταδικάζουμε την απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ για άλλη μια φορά στο ΑΠΘ!Χρησιμοποιώντας ως αφορμή κατάληψη που πραγματοποιούταν εκείνη την στιγμή στο κτήριο διοίκησης, τα ΜΑΤ εισέβαλαν για άλλη μια φορά με όρους στρατιωτικής επιχείρησης στο ΑΠΘ, καταπατώντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Επιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία σε μια περίοδο που οι αντιδράσεις του φοιτητικού κόσμου απέναντι στις εξαγγελίες για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ένα καζάνι που φουντώνει πανελλαδικά, με μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Και αφού οι απειλές για πειθαρχικά, ηλεκτρονικές εξεταστικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις απέτυχαν παταγωδώς, επιλέγουν το γνώριμο δρόμο της επίδειξης επιχειρησιακής ισχύος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επειτα απο δυναμικη παρέμβαση των φοιτητικων συλλόγων στις σχολές που βρισκονται υπό καταληψη αποχώρησαν.

Read more...

katalipsiΚαταγγέλλουμε την επέμβαση της αστυνομίας σε καταλήψεις μαθητών στο 1ο και το 2ο Λύκειο Κέρκυρας και τις αναίτιες συλλήψεις 6 μαθητών για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας επειδή τόλμησαν να εναντιωθούν στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Η θρασύδειλη επίθεση της αστυνομίας σε σχολεία στην Κέρκυρα, λίγες μέρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ, σε μια προσπάθεια τρομοκρατίας και καταστολής των κινητοποιήσεων των μαθητών και των φοιτητών, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση γνωρίζει τη δυναμική της νεολαίας για αυτό και απαντά στις κινητοποιήσεις της με κινήσεις πανικού. Φοβούνται , το αυξανόμενο κύμα μαθητικών και φοιτητικών καταλήψεων και τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στις κινητοποιήσεις, για αυτό και απαντούν με καταστολή και βία απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις της νεολαίας.

Read more...

oukrania-russia-768x461ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΑ ΝΑΤΟϊκά ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Με ανησυχία παρακολουθούν από το πρωί οι λαοί της περιοχής τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις να προχωρούν σε άλλη μια ολονύχτια επιδρομή, βομβαρδίζοντας αυτή την φορά την Υεμένη με Αμερικανικά και Βρετανικά αεροσκάφη (τα τελευταία μάλιστα αναχωρούσαν από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου!).

Read more...

israel 10Η χερσαία και εναέρια επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου είναι πια γεγονός. Ο λαός της Παλαιστίνης δέχεται από το Κράτος δολοφόνο του Ισραήλ την πιο άγρια επίθεση. Αυτή τη στιγμή στην Παλαιστίνη πραγματοποιείται η γενοκτονία ενός λαού, που τον έχουν περικυκλώσει από κάθε πλευρά, ο οποίος δεν έχει πρόσβαση σε νερό και ρεύμα, και από το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, δέχεται επίθεση από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, από κάθε πλευρά.

Read more...

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video