Η αστυνομική αυθαιρεσία και βία που φτάνει στο σημείο να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές δεν έχει τέλος. Λίγους μόλις μήνες μετά τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, για την οποία η εκδοχή της αστυνομίας κατέρρευσε, αστυνομικοί πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο κεφάλι τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη.

Read more...

Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας ανθρώπινης τραγωδίας στο Αιγαίο όπου μέσα σε ένα βράδυ, το βράδυ της 05/10, δεκάδες πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο, ενώ ακόμα υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι.

Read more...

Την μέρα που κεντρική είδηση αποτελούσαν τα δύο πολύνεκρα ναυάγια προσφύγων στο Αιγαίο (6/10) γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα προσπάθειας των φασιστικών συμμοριών να ξαναβγούν στο δρόμο. Συγκεκριμένα, φασίστες με ορμητήριο το 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου επέλεξαν να στοχοποιήσουν αγωνιστές μαθητές και να επιτεθούν σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ.

Read more...

Θεσσαλονίκη: Χάος ως τις 2 τα ξημερώματα οι δρόμοι γύρω από το ΑΠΘΗ κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη το «έργο» της . Μετά την απαγόρευση και εν τελη το χτύπημα της διαδήλωσης της 14ης/9, που μέσω του νομού για την «ρύθμιση» των διαδηλώσεων με το γελοίο επιχείρημα για απαγόρευση της διαδήλωσης για να μην διαταραχθεί η «εύρυθμη» ζωή του κέντρου της Αθήνας είχαμε χτες 16/9 ένα κρεσέντο βίας εντός του ΑΠΘ που ξεκίνησε το μεσημέρι οπού δυνάμεις των ΜΑΤ χτυπήσαν την φοιτητική διαδήλωση και συνεχίστηκε το βραδύ όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν δολοφονική επίθεση σε χιλιάδες κόσμου συναυλία του Θ Παπακωνσταντίνου που γινόταν εντός του ΑΠΘ.

Read more...

malamatina-10Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ, με βία και χημικά ενάντια στην απεργία των εργατών στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στην Θεσσαλονίκη.
Οι Αστυνομικές δυνάμεις λειτουργώντας σαν «μπράβος» της εργοδοσίας κατόπιν εντολής της κυβέρνησης επιχειρήσαν από το πρωί να σπάσουν την απεργία.
Οι απεργοί δεν υποχωρούν και ζητάνε την ανάκληση των 15 απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Read more...

Χωρίς τίτλοΟι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι είναι το αποτέλεσμα της επιθετικής κίνησης και σκληρής εμπλοκής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού τα τελευταία χρόνια στο εσωτερικό της χώρας. Η επέκταση του ΝΑΤΟ "προς Ανατολάς" ποτέ δεν κρύφτηκε. Είναι μια πολιτική που ξεκινά να διακηρύσσεται από την σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι, με τον στρατηγικό οικονομικό και γεωπολιτικό στόχο την σκληρή πρόσδεση της Ουκρανίας (μεταξύ άλλων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης, όπως και της Γεωργίας) στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και ειδικά στην στρατιωτική υπαγωγή- υποταγή της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Read more...

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video