γυναικα-782x389Δυναμώνουμε τον οργανωμένο αγώνα απέναντι στις διακρίσεις και τη βία που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο δουλειάς, στο σπίτι , στην κοινωνική ζωή, σε κάθε διάκριση και βία που ενισχύει την μη ισότιμη θέση των γυναικών και μπαίνει εμπόδιο στις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας.
Η πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης!

Read more...

2023Μισό αιώνα πριν οι ερπύστριες του τανκ συνέθλιβαν με πάταγο την πόρτα της πύλης του Πολυτεχνείου.

Οι αγώνες με προεξέχουσα τη νεολαία τότε, αποτέλεσαν σημείο καμπής που οδήγησε στην κατάρρευση της χούντας και ενέπνευσαν κύμα διεκδικήσεων και αγώνων σε Ελλάδα και διεθνώς.

Η βίαιη είσοδος του λαού στο προσκήνιο, σηματοδότησε για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο την ισχύ του αγωνιζόμενου οργανωμένου λαού ως τη κινητήριο δύναμη της ιστορίας, βγάζοντας την Ελλάδα από το γύψο της 7ετίας της Χούντας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι το καταλυτικό σημείο της σύγχρονης μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, που καθορίζει το πέρασμα από ένα κράτος χτισμένο πάνω στον αντικομμουνισμό, στο κράτος που αρχίζουν και ενσωματώνονται λαϊκές διεκδικήσεις. Αποτελεί την ήττα του ρεβανσισμού απέναντι σε έναν λαό που απελευθέρωσε τη χώρα από τη γερμανική κατοχή, οργάνωσε την ελεύθερη Ελλάδα στα βουνά και τα χωριά, απελευθέρωσε μόνος την πρώτη πόλη στην κατοχική Ευρώπη και ύψωσε το ανάστημά του διεκδικώντας τη λαϊκή εξουσία. Αυτά ήταν που οδήγησαν στις μάχες του εμφυλίου και την ανοιχτή επέμβαση του ιμπεριαλισμού με τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, να διαδέχονται στους βομβαρδισμούς και το κάψιμο χωριών από τους Ναζί.

Read more...

free gaza free palestine--i 14138535447014138520Την ώρα που προετοιμάζεται η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η ελληνική κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σου» απαντάει πάντα θετικά σε οποίο αίτημα έχουν οι ΗΠΑ, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που στηρίζουν τις δολοφονικές κινήσεις του Ισραήλ. Έπειτα από την αποστολή της φρεγάτας Ψαρά για τη «συνοδεία» του αεροπλανοφόρου USS R. Ford, την αξιοποίηση της βάσης της Σούδας, την αξιοποίηση της Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών στον πόλεμο στην Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στην παραχώρηση του αεροδρομίου της Ελευσίνας για τη στάθμευση και τη διευκόλυνση των αμερικανικών αεροσκαφών. Οι πρώτοι Αμερικάνοι στρατιώτες καταφθάνουν στην 112 Πτέρυγα Μάχης, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η άφιξη αεροσκαφών και στρατιωτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση και τα αστικά επιτελεία μετατρέπουν και την Αττική σε ορμητήριο θανάτου, εμπλέκοντας ακόμα πιο ενεργά τη χώρα στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Read more...

Untitled27 νεκροί, δεκάδες καμένα σπίτια και κτήρια, ζώα κτηνοτρόφων, καλλιεργήσιμες εκτάσεις αγροτών στην ύπαιθρο και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασικών περιοχών, ο απολογισμός για τις τελευταίες μέρες των εξελισσόμενων και δυστυχώς ανεξέλεγκτων πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Τραγικές εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Από τα Άβαντα, το δάσος της Δαδιάς και τις απέραντες καμένες πλέον δασικές εκτάσεις στον Έβρο, μέχρι τις περιοχές της Βοιωτίας και της Δυτικής Αττικής στους πρόποδες της «χιλιοκαμένης» Πάρνηθας. Ολόκληρες περιοχές μετατρέπονται σε κρανίου τόπο, η ατμόσφαιρα αποπνικτική, οι πολίτες απροστάτευτοι και η κυβέρνηση πιστή στο δόγμα «τρεχάτε να φύγουμε...».

Read more...

karavi pylos-00Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας ανθρώπινης τραγωδίας στο Αιγαίο όπου μέσα σε ένα βράδυ, δεκάδες πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους.
Η τραγωδία ανοιχτά της Πύλου είναι ακόμα ένα επεισόδιο στο επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις ελληνικές θάλασσες. Χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται εξαιτίας των πολέμων και της φτώχειας, για να καταλήξουν στην καλύτερη εγκλωβισμένοι λόγω των απάνθρωπων πολιτικών της ΕΕ για τη μετανάστευση οι οποίες ολοένα και σκληραίνουν, (πρόταση Κανονισμού περί εργαλειοποίησης «μεταναστών») δείχνοντας τι αξία έχει γι' αυτούς η ανθρώπινη ζωή.

Read more...

peramaOΧΙ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
Ακόμη ένας νεκρός ήρθε να προστεθεί στη μαύρη λίστα των θανατηφόρων εργατικών δυστυχημάτων. Μάλλον αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη κυβερνητική επιτυχία για την ανάπτυξη των ναυπηγείων στην Ελλάδα.

Read more...

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video