Καμία σκέψη για εγκατάσταση της αστυνομίας στο Άσυλο!

Σε μια προκλητική κίνηση – προσπάθεια επίδειξης ισχύος η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα για την εγκατάσταση της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Read more...

nomos-plaisio-foititiko-kinima-696x496Μετά από σχεδόν τρία χρόνια τα ΕΑΑΚ καλέστηκαν να συμμετάσχουν στο διήμερο πανελλαδικό συντονισμό τους που είχε οριστεί στις 15 και 16 Απριλίου. Μία πληθώρα κειμένων από διάφορα σχήματα φρόντιζε όλο το προηγούμενο διάστημα να υπογραμμίζει την αναγκαιότητα, τη σημασία και τη χρησιμότητα που θα είχε να βρεθούν τα σχήματα μετά από τόσο καιρό και να συζητήσουν σε σχέση με την πολιτική συγκυρία και τις σκληρές τομές που επιχειρεί το αστικό πολιτικό σύστημα σε επίπεδο εκπαίδευσης και εργασίας αλλά και να καταλήξουν σε μια πολιτική πρόταση για τους φοιτητικούς συλλόγους και τη νεολαία. Αυτές δεν ήταν μονάχα σκέψεις δικές μας αλλά και σκέψεις σχημάτων που καλούσαν στον πανελλαδικό διήμερο συντονισμό.

Read more...

Το ένατο πολιτικό - πολιτιστικό camping του τομέα νεολαίας της Αριστερής Συσπείρωσης θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 21 έως και την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 στο Στόμια Λάρισας.

Το camping, εκτός από περίοδο χαλάρωσης και διακοπών, φιλοδοξεί να αποτελέσει και πεδίο συλλογικού προβληματισμού, ανάδειξης μιας άλλης φυσιογνωμίας και κουλτούρας, αλλά και προετοιμασίας για τις μάχες που έρχονται.

Καταγγέλλουμε την σημερινή εισβολή της αστυνομίας στο κτήριο της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών σε χώρους των εστιών σε δωμάτια φοιτητών και σε χώρους πολιτιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων των φοιτητών και σε συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής.

Read more...

Την προηγούμενη εβδομάδα φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Ξάνθη και την Πάτρα προχώρησαν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις ενάντια στα νομοσχέδια και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που θίγουν βάναυσα τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και υπονομεύουν συνολικά την εργασιακή προοπτική της νεολαίας.

Read more...

asylo kinhtopoihseis 0Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το Μητσοτάκη και τη ΝΔ και η νεοφιλελεύθερη και αντεργατική ατζέντα της έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται και να περνάει στο στάδιο της νομοθετικής ρύθμισης.

Read more...

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video