Η είδηση του θανάτου του 56χρονου Στάθη Καραγεωργόπουλου, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων σε σουπερμάρκετ στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, όταν η οροφή υποχώρησε, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Read more...

Με αποφασιστικότητα και θάρρος εξελίσσεται ο σπουδαίος και κρίσιμος αγώνας που δίνουν οι λιμενεργάτες της COSCO με την κήρυξη και πραγματοποίηση αλλεπάλληλων 24ωρων απεργιών μετά από μαζικές γενικές συνελεύσεις του Σωματείου.

Read more...

123Είναι ξεκάθαρο από το περιεχόμενο των αιτημάτων της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και από τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτήν (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, ΔΣΑ, Οικονομικό Επιμελητήριο, Φαρμακευτικός και Ιατρικός Σύλλογος), ότι η κίνηση τους είναι απόλυτα αντιδραστική και εχθρική για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι μια κίνηση σε συνέχεια της υπεράσπισης του ΝΑΙ και του ΜΕΝΟΥΜΕ-ΕΥΡΩΠΗ, υπεράσπισης των ισόβιων δεσμών των Μνημονίων και του Χρέους.

Read more...

Το Σάββατο 2/12 πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση εργαζομένων και ανέργων μηχανικών στην έκτακτη Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ η οποία συγκλήθηκε πραξικοπηματικά και εκτάκτως (!) -με μειωμένη ανάγκη απαρτίας- για να αποφασίσει νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του ΤΕΕ.

Read more...

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όπου οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα voucher και τα εργόσημα οργιάζουν, έχουν αναπτυχθεί νέες μορφές κινημάτων και οργάνωσης των εργαζομένων. Συλλογικότητες που αντιπαλεύουν την ανεργία, την επισφάλεια, προσφέρουν αλληλεγγύη στους απολυμένους, απαντούν στις νέες και ευέλικτες μορφές εργασίας.

Read more...

6_04.jpgΗ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας στον ίδιο αντιλαικό δρόμο με τις ευλογίες των ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου είναι έτοιμη να ολοκληρώσει την μετατροπή της νεολαίας σε εκ περιτροπής ανέργους. Αυτό γίνεται με τα σχέδια για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο δημόσιο και τα προγράμματα ελαστικής εργασίας για όλους.

Read more...

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small