apergia erg metro abaj 4Με μαζικές συνελεύσεις, επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και καθολική συμμετοχή ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις το Σωματείο Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ στα εργοτάξια της γραμμής 4.

Read more...

εικόνα Viber 2024-04-14 20-08-17-710Σφίγγουν τη θηλιά για να βγάλουν τα σπασμένα της κρίσης τους...
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συγκέντρωση: Πλατεία Συντάγματος 10.30


«Αύξηση του πληθωρισμού για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τη στιγμή που στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ ακολουθεί καθοδική τάση», «δεύτερο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων» και «δεύτεροι φτωχότεροι καταναλωτές στην Ευρώπη, 33% μάλιστα κάτω από το μέσο όρο». Αυτές είναι κάποιες μόνο όψεις της πραγματικής εικόνας της ελληνικής οικονομίας όσο κι αν θέλουν να κρυφτούν πίσω από ανυπόστατες πιστοληπτικές αξιολογήσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις περί «επιπέδων ανθεκτικότητας» και «πρωταθλήτριας στην αύξηση του πραγματικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ».

Read more...

imera-gynaikas-1Η 8η Μάρτη, η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μια μέρα-σύμβολο των σκληρών αγώνων των εργαζόμενων γυναικών. Από τις 8 Μάρτη του 1857 και την πρώτη απεργία γυναικών εργαζομένων στα υφαντουργεία της Νέας Υόρκης μέχρι και σήμερα, οι γυναίκες σε κάθε γωνιά της γης δεν σταματούν να αγωνίζονται για δικαιοσύνη, ελευθερία, ίσα δικαιώματα και χειραφέτηση. Το 1857 οι εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης ξεσηκώθηκαν και απέργησαν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, κάνοντας έτσι τα αιτήματα τους ως αναπόσπαστο κομμάτι των συνολικών διεκδικήσεων του εργατικού, επαναστατικού κινήματος.

Read more...

oikodomoi kinitopoiisi bcla 03O νόμος Γεωργιάδη που ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες στη βουλή έχει ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζεται.
Έρχεται να θεσμοθετήσει την εργασιακή ζούγκλα κάνοντας:

  • νόμο το 13ωρο ημερησίως και εργασία 70 ώρες τη βδομάδα,
  • νόμο την κατάργηση της 5νθήμερης 40ωρης εργασίας και επέκταση σε 6η και 7η μέρα,
  • νόμο τις συμβάσεις μηδενικών ωρών,
  • νόμο τις νέες συμβάσεις ευέλικτων μορφών απασχόλησης όπως κατά παραγγελία χωρίς οργανωμένο ωράριο,
  • νόμο την επέκταση και εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας
  • νόμο τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση και την περεταίρω διευκόλυνση της απόλυσης

Read more...

Το 32o συνέδριο του ΕΚΑ διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία στην οποία οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αντεργατικά νομοσχέδια των μνημονιακών και «μεταμνημονιακών» κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ξήλωσαν μια σειρά από εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και που αποτυπώνονται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στην καθημερινότητά τους.

Read more...

Την Τετάρτη 05/10/2022 ο 42χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε από στοά ενώ κινδύνευσαν και άλλοι δύο παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι. Το τελευταίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο μεταλλείο της «Imerys», στη Φωκίδα, έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς εργατικών ατυχημάτων στη περιοχή των Μεταλλείων της IMERYS για τα οποία καιρό έχουν ενημερώσει και προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Read more...

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video