Το 32o συνέδριο του ΕΚΑ διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία στην οποία οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αντεργατικά νομοσχέδια των μνημονιακών και «μεταμνημονιακών» κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ξήλωσαν μια σειρά από εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις και που αποτυπώνονται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο στην καθημερινότητά τους.

Read more...

Την Τετάρτη 05/10/2022 ο 42χρονος Κωνσταντίνος Αργύρης καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε από στοά ενώ κινδύνευσαν και άλλοι δύο παρευρισκόμενοι εργαζόμενοι. Το τελευταίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο μεταλλείο της «Imerys», στη Φωκίδα, έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς εργατικών ατυχημάτων στη περιοχή των Μεταλλείων της IMERYS για τα οποία καιρό έχουν ενημερώσει και προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Read more...

φ1Η νέα κανονικότητα που κατασκευάζεται μετά το πέρας της καραντίνας φανερώνει ότι τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια για τους λαούς. Η πανδημία ανέδειξε με τον χειρότερο τρόπο την γυμνια και συνεχή αδυναμία των καπιταλιστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο να υπερβούν την κρίση του 2008-09, αλλά και τα καταστροφικά αποτελέσματα των χρόνιων πολιτικών υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας, στο δόγμα «λιγότερο κράτος-λιγότερες δαπάνες». Τις συνέπειες αυτές θα κληθούν να πληρώσουν κατά κύριο λόγο τα φτωχά λαικά στρώματα και οι εργαζόμενοι που όχι μόνο βρέθηκαν εκτεθειμένοι στην πανδημία αλλά και στο επόμενο διάστημα θα είναι αυτοί που θα σηκώσουν ξανά το βάρος της νέας οικονομικής ύφεσης που ανοίγεται μπροστά μας.

Read more...

afisa ATE EKA synedrio2020
Στις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑ στηρίζουμε Αγωνιστική Ταξική Ενότητα.
Η διακηρυξη της ΑΤΕ-ΕΚΑ ΕΔΩ
Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Ελεγκτικής Επιτροπής και των Αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ, θα διεξαχθούν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020, στα γραφεία του ΕΚΑ, Γ΄Σεπτεμβρίου 48β.Οι ώρες διεξαγωγής των αρχαιρεσιών θα είναι:
το Σάββατο 15/2 από 8:00πμ έως 8:00μμ και 
την Κυριακή 16/2 από 8:00πμ έως 6:00μμ Ψηφίζουμε με την κάρτα αντιπροσώπου και αστυνομική ταυτότητα
 

Υποψήφιοι για Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ


Read more...

larko-02Πριν κλείσει μήνας από το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ η γραμμή της Διοίκησης είναι οι εργαζόμενοι να σφίξουν τα δόντια και να προχωρήσουν σε νέες απαιτητικές εργασίες για να πληρωθούν τα πρόστιμα, τα χρέη και στο τέλος οι μισθοί των εργαζομένων. Αύτη είναι και η γραμμή της εργοδοσίας σε όλους τους χώρους δουλειάς καθώς μετά τα εργατικά ατυχήματα και τις περικοπές έρχονται οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και η υπερεντατικοποιήση της εργασίας για να ξεχαστούν γρήγορα τα μελανά σημεία και να «βγει η δουλειά».

Read more...

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video