Αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Γενάρη και της συγκυρίας που διαμορφώνεται μετά από αυτές

 

Στις εκλογές της 25/1/15 αποτυπώθηκε η ήττα των πολιτικών κομμάτων του Μνημονίου στην Ελλάδα μετά από μια πενταετή κόλαση για το Λαό και τους εργαζόμενους. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παράλληλα την πρώτη νίκη αντι-μνημονιακού κόμματος μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες εφαρμόστηκαν μνημονιακά προγράμματα (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) και μάλιστα στην χώρα που ασκήθηκε η πλέον οξεία ταξική πολιτική εις βάρος της Εργασίας.

Read more...

Αναδημοσιεύουμε τη συνέντευξη του σ. Σπ. Κοντομάρη (υποψήφιου στην Β' Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ) στη Βασιλική Σιούτη και το The Press Project. Η συνέντευξη από το TPP εδώ

  • Γιατί να ψηφίσει κάποιος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι ένα από τα άλλα δύο κόμματα της αριστεράς που είναι στη Βουλή;
  • Εξαρτάται ποιος είναι αυτός ο Κάποιος. Αν είναι ο «επινοικιαζόμενος», ο courier, ο υπάλληλος σε call center, αν του ζητάνε να δουλεύει Κυριακές, αν τον απειλούν καθημερινά στην δουλειά του, αν δεν έχει περίθαλψη για τον ίδιο και τα παιδιά του, αν τρώει στα συσσίτια, αν δεν μπορεί να βρει δουλειά πρέπει να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πρέπει όχι μόνο να μας ψηφίσει, αλλά και να αγωνιστεί μαζί μας για να αλλάξει τη ζωή του σήμερα, τώρα. Όχι στη Δευτέρα παρουσία του σοσιαλισμού όπως τον καλεί το ΚΚΕ, όχι στην Δευτέρα Παρουσία της αλλαγής των συσχετισμών στην Ευρώπη, όπως τον καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Read more...

Απάντηση του σ. Φραγκίσκου Ρήγοπουλου (υποψήφιου βουλευτή στη Χαλκιδική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ) στην καταγγελία του κ. Γκοντίνου (υποψήφιου βουλευτή στη Χαλκιδική με το ΣΥΡΙΖΑ).

Η καταγγελία εδώ

Όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν...

 

Για ακόμη μία φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες της κλασσικής πολιτικής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Μη μπορώντας να απαντήσουν σε καμία ερώτηση, σε κανένα επιχείρημα, σε καμία κριτική όπως εκφράζονται από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, καταφεύγουν στην στρατηγική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Έφτασε στο τέλος της μία ακόμη προεκλογική περίοδος και ζήσαμε τον κύριο Τσίπρα να λέει ότι συνεργασία θα έκανε μόνο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με στόχο να σαρώσει (κατά δήλωση στελέχους της Χαλκιδικής) και αυτούς τους ψηφοφόρους. Ζήσαμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής να εκφράζουν σε πηγαδάκια, σε μαζέματα, σε ομιλίες την πεποίθηση ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ δεν υπάρχει σαν δύναμη, ότι είναι χαμένη ψήφος, ότι οι ψηφοφόροι της θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν ασχολούνται με το 1% κλπ...

Read more...

Ούτε διαπραγμάτευση - Ούτε υποταγή

 

Οι φετινές εκλογές έχουν την ιστορική τους σημασία. Μετά από 5 χρόνια σκληρής μνημονιακής πολιτικής όλα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Η διαφαινόμενη συντριπτική ήττα των δυνάμεων της μαύρης διακυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), και η εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που έτειναν χείρα βοηθείας στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής (ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ) αποτελεί μια εξέλιξη που δρομολογήθηκε από την αποφασιστική συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. Η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και η άνοδος της αριστεράς διαμορφώνουν ένα πεδίο ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας. Ποια είναι όμως τα σύγχρονα ερωτήματα που τίθενται για την αριστερά και ποια αριστερά είναι η πολιτικά αναγκαία;

Read more...

Εκπομπή "Εθνικές Εκλογές 2015" στο Bee channel (τηλεοπτικό κανάλι Κεντρικής Μακεδονίας) στις 20/1/2015. Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοποθετείται ο σ. Φραγκίσκος Ρηγόπουλος (υποψήφιος βουλευτής στη Χαλκιδική με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μ.ΑΡ.Σ.)

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video