Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη 2023 θα πραγματοποιηθούν σε μία συγκυρία πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας, που επισφραγίστηκε από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Θα πραγματοποιηθούν, όμως, και σε μία συγκυρία που οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής και των κυρίαρχων επιδιώξεων είναι καταστροφικές.

Read more...

Η Παρέμβαση της σ. Δάφνης Κατσίμπα - μέλους της Αριστερής Συσπείρωσης και Γραμματέα της ΕΝΙΘ - στη συγκέντρωση των Κλαδικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ στις 07/06:

Read more...

b6e6b0e86ae945c58f87de02d989d7651. Οι εθνικές εκλογές επιβεβαίωσαν τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στην εργασία και το κίνημα. Ο συσχετισμός δυνάμεων που αποτυπώνεται στη βουλή με τη ΝΔ , το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, όπως και οι εφεδρείες τους στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας, ΜΕΡΑ25 κ.α., προμηνύουν νέα επίθεση από τη μεριά του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.

Read more...

kadi 2023Η συγκυρία στην οποία διεξάγονται οι εκλογές έχει ριζικά διαφορετική δεσπόζουσα από εκείνη των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Στους προηγούμενους εκλογικούς γύρους το διακύβευμα επικεντρώθηκε κυρίαρχα στη δυνατότητα να εκφραστούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο οι κινηματικές διεργασίες, η καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών δημοσιονομικής πειθαρχίας και κοινωνικής ισοπέδωσης, η απάντηση στη φασιστική απειλή, η ρήξη κοινωνικών στρωμάτων με τη διαχείριση και τη λογική του μικρότερου κακού, η πολιτική έκφραση ενός ριζοσπαστισμού στην κοινωνία απέναντι στα μνημονιακά κόμματα.

Read more...

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video