Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε αγωνιστή - My Lefkada9 χρόνια μετά την δολοφονία του Π. Φύσσα, από το χέρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, δεν εχουμε τελειώσει ακόμα με το φίδι του φασισμού. Το τελευταίο διάστημα, Όπως συνέβαινε και την περίοδο που η Χρυσή Αυγή ανέβαινε εκθετικά και έμπαινε στη Βουλή, ο λαός αντιμετωπίζει το φοβο της φτώχειας με τις τιμες σε βασικα αγαθα να ανειβαινουν εκθετικα και την κυβερνηση να αντιμετωπίζει την φτωχεια του λαου με επιδοματα και κουπονια. Πάνω σε αυτήν την κοινωνική και οικονομική κατάσταση οι φασιστικές ναζιστικές οργανώσεις επιχειρούν με τη γνωστή εθνικιστική και δήθεν αντισυστημική ρητορεία τους να αυξήσουν τη δημοτικότητα τους και απήχηση στα κοινωνικά στρώματα - δη στα κατώτερα τα οποία χτυπιούνται από τις αντεργατικές πολιτικές.

Σήμερα οι χρυσαυγίτες, ακόμα και μέσα από τη φυλακή, μαζί με άλλες ναζιστικές οργανώσεις επιχειρούν να μπουν στο προσκήνιο και συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους πάρα τη "δήθεν" καταδίκη τους από την κυβέρνηση και τα αστικά δικαστήρια. Δεν είναι λίγες οι επιθέσεις φασιστικών ομάδων τους προηγούμενους μήνες, σε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αλλά ακόμα και σε σχολεία, προσπαθούν να δηλητηριάσουν την νεολαία με τη φασιστική τους ρητορεία.
Δύο μόλις χρόνια μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τη ρητορεία και την πολιτική της συνεχίζει να δημιουργεί το γόνιμο έδαφος έτσι ώστε να ξεπηδήσουν ξανά φασιστικά μορφώματα, εθνικιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις. Διαχρονικά άλλωστε οι αστικές κυβερνήσεις και σύσσωμος ο αστικός μηχανισμός επιχειρούν να παραπλανήσουν το λαό και να το στρέψουν μακριά από τα πράγματα αίτια της διαρκούς υποβάθμισης του βιοτικού επίπεδου με σκοπό να ενισχύσουν και προστατέψουν το ίδιο το καπιταλιστικο σύστημα. Το φίδι του φασισμού ήταν πάντα ένα όπλο στα χέρια του συστήματος για να σπείρει το ρατσιστικό δηλητήριο και τη φασιστική ρητορεία για να στρέψει τα φτωχά λαϊκά στρώματα απέναντι σε τεχνήτους εχθρούς (μετανάστες, πρόσφυγες) και να διασπάσει τους εργαζόμενους με σκοπό να αποκρυφθούν οι πραγματικές αιτίες των δεινών που βιώνουν λαός και νεολαία.
Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση συνεχίζει την ακροδεξιά και εθνικιστική ρητορεία της και τρίβει τα χέρια της όταν τα εκάστοτε ναζιστικά μορφώματα κάνουν τη βρώμικη δουλειά και κερδίζουν έδαφος. Έτσι ακάθεκτη παραχωρεί όλο το λιμάνι την Αλεξανδρούπολη στο ΝΑΤΟ και στους Αμερικανούς θέτοντας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο το ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής και παράλληλα με εξαπολύει επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία καταστράτηγοντας δικαιώματα και κατακτήσεις. Για τη κυβέρνηση, την αστική τάξη και τους φασίστες άλλωστε για τις τεράστιες προσφυφικες ροές και κατατρεγμένους φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και όχι ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιαστές και για την τραγική κατάσταση στους χώρους δουλειάς και τις σχολές τα σωματεία και οι φοιτητικοί Σύλλογοι.
Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι των εργοδοτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών στηρίζοντας πίστα όλα τα μέτρα και πολιτικές που τσακίζουν τα δικαιώματα μας στη δουλειά, την εκπαιδευση και την ζωή. Αποτελούν πολύτιμο όπλο στην προσπάθεια η νεολαία και ο λαός να μη σηκώνει κεφάλι μπροστά στη νέα κρίση που ετοιμάζονται να του φορτώσουν, στην προσπάθεια να επικρατεί στους χώρους δουλειάς σε σχολεία και σχολές σιγή νεκροταφείου, να περνάνε χωρίς αντιδράσεις αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνει ο φόβος και ο συμβιβασμός. Γι αυτό οι φασίστες στοχοποιούν μετανάστες, εργάτες, πρόσφυγες, ανθρώπους που η πολιτική του ιμπεριαλισμού με τους πολέμους, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια τους ξήλωσε από τα σπίτια τους. Γι αυτό χτυπούν αγωνιστές που με τη δράση τους ανοίγουν δρόμους στη διεκδίκηση όσων έχουμε ανάγκη σήμερα.
Είναι παραπάνω από αναγκαίο να στείλουμε τους φασίστες- εγκληματίες εκεί που ανήκουν: στη χωματερή της ιστορίας! Η Χρυσή Αυγή του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και του Ρουπακιά μπορεί να καταδικάστηκε με τις πιέσεις του αντιφασιστικού αγώνα του λαού, η πάλη όμως για να απομονωθούν από κάθε σχολή από κάθε γειτονιά από κάθε χώρο δουλειάς οι φασίστες τώρα δυναμώνει καθώς πολλοί εγκολπώθηκαν από τη ΝΔ αλλά και από νέους κομματικούς συνδυασμούς που πασχίζουν να κρύψουν το αιματηρό παρελθόν του φασισμού στη χώρα μας και να βγούν στην επιφάνεια ως εγγυητές της λαϊκής δυσαρέσκειας!
Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στους φασίστες, κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, να συμβάλλουν και στην εκλογική συρρίκνωση των δολοφόνων, ναζιστών της ΧΑ.
Δεν επαναπαυόμαστε!
Όπως τώρα τα αφεντικά τους -οι επιχειρηματίες- τους «μαζεύουν» κάτω από την πιεση του λαϊκού κινήματος έτσι μπορούν σε επόμενη φάση να τους «ξαναμολύσουν» για να χτυπήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους αγώνες μας. Το εργατικό κίνημα, τα Σωματεία στο πλευρό τους και οι φοιτητές, μαθητές όπως απομονώσαμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, έτσι θα πρέπει να απομονώσουμε και τα διάφορα φασιστικά μορφώματα με αγώνες μαχητικούς που στοχεύουν την αιτία που τα τροφοδοτεί και διαμορφώνει το έδαφος για την ανάπτυξή τους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων, το σύστημα που τον γεννάει και τον θρέφει!
Οργανώνουμε τη συμμετοχή μας στο πλευρό των Σωματείων, των Συνδικάτων, των μαζικών φορέων και του λαού στις αντιφατικές συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις.

ΟΛΟΙ
● Στο Συλλαλητήριο, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, Κερατσίνι, Μνημείο Παύλου Φύσσα, 5.30μμ.

● Στην Αντιφασιστική συγκέντρωση, Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στο Εφετείο (Λ.Αλεξάνδρας στις 8.30πμ. Μέρα συνέχισης της δίκης της Χρυσής Αυγής.

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video