Ακόμα ένα περιστατικό βίας και σεξουαλικής κακοποίησης έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες. Η αποκάλυψη της υπόθεσης ομηρίας, κακοποίησης, βιασμού, σωματεμπορίας και καταναγκασμού σε σεξουαλική εκμετάλλευση 19χρονης κοπέλας από αστυνομικό και από τον πάτερα της είναι μια υπόθεση που θλίβει αλλά δυστυχώς δεν ξαφνιάζει.

Το περιστατικό αυτό ήλθε στην επιφάνεια από την ίδια την 19χρονη, που βρήκε το θάρρος να ξεφύγει και να ζητήσει βοήθεια από τους εργαζόμενους καφετέριας στην Ηλιούπολη στην οποία κατέφυγε και οι οποίοι επικοινώνησαν με φεμινιστικές συλλογικότητες και κινήσεις της περιοχής που αμέσως στήριξαν τη νέα κοπέλα.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα κι ενώ η 19χρονη απευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να προχωρήσει σε καταγγελία, εκτυλίχθηκε ένα σκηνικό συγκάλυψης και προσπάθειας ελέγχου της φρικτής καταγγελίας από τις αστυνομικές αρχές. Η 19χρονη δεν διακομίσθηκε σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία σε νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρό αλλά μεταφέρθηκε στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Αστυνομικού Τμήματος της Κηφισιάς, όπου της απαγορεύτηκε μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής κάθε επικοινωνία με τους δικηγόρους της. Η απομόνωση της καταγγέλλουσας από τους δικηγόρους της και η 12ωρη παραμονή - κατάθεση της, μόνη της, στις Εσωτερικές

Υποθέσεις χωρίς να της παρασχεθεί η αναγκαία ιατρική και ψυχολογική στήριξη και να καταγραφούν τα τραύματά της, η «απαγωγή» της μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από την αστυνομία και η παρεμπόδιση επικοινωνίας της με τους δικηγόρους, είναι ορισμένα μόνο από τα γεγονότα που δείχνουν πως η ΕΛΑΣ βασικά επιδιώκει να ελέγξει και να συγκαλύψει την υπόθεση.

Η σύλληψη του αστυνομικού και του πατέρα της κοπέλας, που σύμφωνα με όσα κατήγγειλε, την κακοποιούσε για πολλά χρόνια, δεν μπορούσε να μην γίνει, καθώς βαρύνονται με κατηγορίες για 14 κακουργήματα.

Η φρικτή υπόθεση κακοποίησης και σωματεμπορίας στην Ηλιούπολη αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την ύπαρξη κυκλωμάτων trafficking με τις πλάτες της αστυνομίας και του κράτος, και την – σιωπηρή και μη – ανοχή της αστικής και δήθεν χλιδάτης «πελατείας» που «μπορεί και πληρώνει» για να αγοράζει όχι μόνο την εκμετάλλευση των θυμάτων σωματεμπορίας, αλλά ακόμα και την κάλυψη και την ασυλία της μέσα στη βρώμικη βιομηχανία του trafficking, ακόμα και μέσα από «δηλωμένες και νόμιμες εταιρίες» με άμεση σχέση με άλλα εγκληματικά κυκλώματα (ναρκωτικών, εμπορίας όπλων, προστασία κλπ.)

Η Ελληνική Αστυνομία , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά καθίστανται υπόλογοι φυσικοί και ηθικοι αυτουργοι για την προσπάθεια συγκάλυψης των όσων προκύπτουν από την καταγγελία της 19χρονης. Η τεράστια εξουσία που έχει δώσει η κυβέρνηση στα σώματα ασφαλείας ξεκινάει από την καταστολή πορειών φοιτητικών συλλόγων και σωματείων, στον αναίτιο ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη, μέχρι και την συγκαλυψη του γεγονοτος της σεξουαλική εκμετάλλευση – εκπόρνευσης της 19χρονης από αστυνομικό. Πρέπει να μπει ένα τέλος Είναι συγκεκριμενοι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για μια σειρά άλλων, παρόμοιων περιστατικών ασυδοσίας των αστυνομικών αρχών, παράνομων κρατήσεων και εκφοβισμού, προσπαθειών συγκάλυψης γεγονότων όπως τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη Γεωργιανός κρατούμενος, προκειμένου να αναγκαστεί να ομολογήσει μια πράξη την οποία αποδείχθηκε ότι ουδέποτε διέπραξε στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάϊν από τον σύζυγό της, στα Γλυκά Νερά.

Η προσπάθεια συγκάλυψης τέτοιων υποθέσεων δεν θα περάσει. Δίνουμε αγώνα για να έρθουν στο φως όλες οι πτυχές του εγκλήματος και των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης.

Είμαστε στο πλευρό της 19χρονης, δίνουμε το χέρι σε κάθε άνθρωπο που υπόκειται βία και εκμετάλλευση.

Πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να ξεριζωθεί η αιτία που γεννά την πολύμορφη βία κατά των γυναικών, η πάλη κατά της εκμετάλλευσης και της επιβολής της βαρβαρότητας του ισχυρού έναντι του ανίσχυρου. Η πάλη ενάντια στα «παλιά» και «σύγχρονα» αντιδραστικά κοινωνικά στερεότυπα, ενάντια στις κοινωνικές αντιλήψεις για τις σχέσεις μεταξύ των φύλων, που καλλιεργούνται και αναπαράγονται στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα, διεκδικώντας παράλληλα μέτρα πρόληψης και στήριξης των θυμάτων.

Χρειάζεται ουσιαστική λειτουργία κρατικών - κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (δημοτικούς ξενώνες, συμβουλευτικά κέντρα, πληροφόρηση για το που μπορούν να δεχθούν στήριξη με αξιοπρέπεια και ασφάλεια τα θύματα, τηλεφωνικές γραμμές, νομική στήριξη κ.ά.), με άμεσες προσλήψεις και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καμιά ανοχή στην βία, και την εκμετάλλευση στην εργασία, στο σπίτι, στην γειτονιά, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Καμία ανοχή στην συγκάλυψη.

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video