Σε μια εκ νέου μάχη για τη ζωή τους και την προστασία του Δάσους βρίσκονται οι κάτοικοι της Αττικής της Βόρειας Εύβοιας  και άλλων περιοχών στην Ελλάδα, καθώς η μεγάλη φωτιά που εξελίσσεται κατεκαψε πάνω απο 400.000 στρεματα στην στην Βόρεια Εύβοια και έφτασε ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό των Βορείων Προαστίων.

Οι πυρκαγιές τον Αύγουστο με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 45ο βαθμούς κελσίου είχαν προβλεφθεί, όμως καμιά σοβαρή προετοιμασία από πλευράς κυβέρνησης δεν έγινε και αυτό συνιστά μια εγκληματική πολιτική επιλογή. Η κυβέρνηση παρέμεινε και πάλι στο αφήγημα της δήθεν καλής προετοιμασίας για κάθε μορφής κινδύνου αλλά ρίχνει και πάλι τις ευθύνες στον καιρό και στην κλιματική αλλαγή.

Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι το : «Τρέξτε να σωθείτε». Κανένα απολύτως σχέδιο ολοκληρωμένης αντιπυρικής προστασίας από το κράτος και την κυβέρνηση.

Το μόνιμο πια σενάριο της ατομικής ευθύνης και της «της κλιματικής αλλαγής», με την οποία επιχειρούν να δικαιολογήσουν και να αποκρύψουν τις ευθύνες τους για τις τεράστιες ελλείψεις των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, μόνο οργή προκαλεί καθώς εμφανίζονται τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής τους.

Η υποστελέχωση της Πυροσβεστικής, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός, η ουσιαστικά ανύπαρκτη πρόληψη πετούν στο κενό όποια προσπάθεια.Κάθε μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος, κάθε σχέδιο αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, μπαίνει στη ζυγαριά της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης που κρίνεται μόνο με βάση το πόσο ανταποδοτικό θα είναι, όχι για το περιβάλλον και το λαό, αλλά για τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα υπάρχουν σε κάθε περιοχή.

Ο λαός καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά τα σπασμένα, δηλαδή την ανεπαρκή πυροπροστασία που θα έπρεπε να υπάρχει ειδικά σε περιοχές με πυκνή βλάστηση, καθώς και την υποστελέχωση των πυροσβεστικών σωμάτων και τις ελλείψεις εξοπλισμού (ενδεικτικές είναι οι εικόνες από πυροσβέστες χωρίς κράνη, γάντια και τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας), χερσαίων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Τώρα όμως το αποτέλεσμα είναι ολέθριο για τον λαό αλλά και για το περιβάλλον

Ο λαός που υφίσταται επίσης την ανεπάρκεια του συστήματος διανομής ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον καύσωνα. Επιπτώσεις που οφείλονται στην ιδιωτικοποίηση, τον κατακερματισμό και την απαξίωση της ΔΕΗ καθώς η δήθεν υπερ-επάρκεια διαθέσιμης ισχύος, η φούσκα της αγοράς προμήθειας, το σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας κι ο σχεδιασμός με βάση τις ΑΠΕ δεν μπορούν να καλύψουν τις απαρχαιωμένες και ανεπαρκείς υποδομές των δικτύων.

Την πανδημία του κορωνοϊού με το διαλυμένο ΕΣΥ και τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, διαδέχεται τώρα η πυρκαγιά στην Αττική. Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει ο λαός από τα φυσικά φαινόμενα, επενδύει για άλλη μια φορά 20.000.000 ευρώ στα κανάλια για να καμουφλάρει την ανεπάρκεια της, κάνοντας ξεκάθαρο πως δεν λογαριάζει στην πραγματικότητα τις ζωές του λαού, παρά μόνο τη δημοτικότητά της. Την ίδια στιγμή που αρνείται να δώσει 17.7 εκ/ρια στα Δασαρχεία και δίνει μόλις 1,7.

Όσο πιο γρήγορα ο λαός καταλάβει ότι αυτό το σύστημα δεν αλλάζει, αλλά ανατρέπεται, τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσουμε να θρηνούμε διαρκώς θύματα των εγκληματικών πολιτικών των κυβερνήσεων.

  • Να αποζημιωθούν πλήρως όλες οι οικογένειες που έχουν πληγεί
  • Κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό, διασωστικά και πυροσβεστικά μέσα και υποδομές της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας
  • Να σταματήσει άμεσα ο χωρικός σχεδιασμός που επικεντρώνεται μόνο στη δημιουργία μονάδων ΑΠΕ στα βουνά και να δημιουργηθεί ολοκληρωμένος αντιπυρικός σχεδιασμός με σεβασμό στις ανάγκες του λαού και στο περιβάλλον.

Αριστερή Συσπείρωση,
 Αύγουστος 2021

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video