Σήμερα (3/10), σε συνέχεια των προηγούμενων φασιστικών εγκληματικών επιθέσεων, οι ομάδες των φασιστών στην Δυτική Θεσσαλονίκη έδρασαν ξανά. Κυριακή πρωί, την στιγμή που μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν εξόρμηση με αντιφασιστικό υλικό στην πλατεία Ηλιούπολης, ομάδα περίπου 15 φασιστών τους επιτέθηκε με θρασύδειλο και μαφιόζικο τρόπο. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ.

Παρόμοια θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών έλαβε χώρα και το απόγευμα εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ σε αντιφασιστική εκδήλωση που πραγματοποιούσαν στο Νέο Ηράκλειο της Αθήνας. Η θρασύδειλη επίθεση που εκτυλίχτηκε με την ανοχή και την κάλυψη της Αστυνομίας είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του ΣΕΚ.

Φανερά, η μαζική παλλαϊκή αντιφασιστική διαδήλωση που κατέκλυσε τους δρόμους της Σταυρούπολης την περασμένη Τετάρτη, και η αντιφασιστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες (2/10) ως απάντηση στην προσπάθεια κινητοποίησης φασιστικών ομάδων την ίδια ημέρα, ενόχλησε τους φασίστες και έδρασαν με τρόπο που θυμίζει τα δολοφονικά πογκρόμ της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές, νέους και μετανάστες.

Ενώ εδώ και μια εβδομάδα με εξόφθαλμο τρόπο οι φασιστικές ομάδες αλωνίζουν μέσα στα σχολεία (!) και τις γειτονιές των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης σπέρνοντας το μίσος και το φασιστικό δηλητήριο, ενώ έχουν τραυματίσει δεκάδες φοιτητές, μαθητές, νέους και εργαζόμενους, η κυβέρνηση της - κατά τα άλλα - «τάξης και της ασφάλειας» είτε αποσιωπά τα πραγματικά γεγονότα των επιθέσεων, είτε λαμβάνει θέση «ίσων αποστάσεων». Εν τέλει καταλήγει να υποθάλπει τις φασιστικές γκρούπες και τις πρακτικές τους, εξωραΐζοντας τις βίαιες επιθέσεις που πραγματοποιούν. Μάλιστα, δεν διστάζει να επιτίθεται με απροκάλυπτο τρόπο στα μπλοκ των πολιτικών οργανώσεων και συλλογικών φορέων που πραγματοποίησαν χθες αντιφασιστική συγκέντρωση με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο!

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, οι ιστορικοί δεσμοί του ελληνικού αστικού κράτους με τους φασίστες συνεχίζουν να προστατεύουν ένα μεγάλο τμήμα του μηχανισμού και των εγκλημάτων της ΧΑ τα οποία δεν εντάχθηκαν στο κατηγορητήριο και στις καταδίκες. Κι αφού βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να αντλήσουν νομιμοποίηση και κοινωνικά ακροατήρια μέσα στο εύφορο – για τις αντιλήψεις τους – έδαφος που δημιούργησαν αφενός ο ανορθολογισμός που καλλιέργησε η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας κι αφετέρου η υιοθέτηση όψεων της κυβερνητικής ατζέντας από την ίδια την κυβέρνηση (θέσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, για τις εξελίξεις στο Ιράκ, υπουργοποίηση ακροδεξιών στελεχών κ.ά.) οι φασίστες επιχειρούν σήμερα να «ξεμυτίσουν» ξανά.

Επιχειρούν να ανασυγκροτήσουν τα τάγματα τους, να επιτεθούν και να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα και να διασπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και τη φασιστική τους ρητορεία που έχει στόχο να διαιρέσει τους εργαζόμενους και τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους, τους νέους και το λαϊκό εισόδημα.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι φοιτητές και μαθητές να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση που θρέφει τους φασίστες ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ξεκάθαρο μήνυμα στους φασίστες που ξεμυτίζουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους!

Μέσα από τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος λαός και νεολαία να βγούμε μπροστά και να απαντήσουμε δυναμικά και μια και καλή στην κυβερνητική πολιτική που εξαθλιώνει, γεννά την φτώχεια, την πείνα και καλλιεργεί τον ρατσισμό και τον φασισμό!

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ- ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

 

Αριστερή Συσπείρωση
Αθήνα 3 Οκτ 2021

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video