downloadΧθες, 4/10 και μετά το debate των υποψηφίων για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ομάδα 30-40 φασιστών επιτέθηκε και προπηλάκισε τον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την Λαϊκή Συσπείρωση. Αφορμή στάθηκε η αυτονόητη δήλωση του Βασίλη Τομπουλίδη, ύστερα από την καταστροφή του εκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Τούμπα από φασίστες της παράταξης " ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" , ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί στο ίδιο πάνελ με την παράταξη του Ζιαμπάζη και με οποιοδήποτε άλλο φασιστικό μόρφωμα! Η επίθεση απετράπη δυναμικά από τον παρευρισκόμενο κόσμο και τα μέλη και φίλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες επιχειρούν, αξιοποιώντας την εθνική ρητορεία της κυβέρνησης γύρω από τη διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά και τις πολιτικές επιλογές της (τροπολογία Κασιδιάρη, ρατσιστική ρητορεία στελεχών κ.α), να ανασυγκροτηθούν ξανά χύνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο στον εξαθλιωμένο λαό και επιχειρώντας την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν ανάστημα στις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, όσων χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης με το δοκιμασμένο από τις πλημμύρες λαό με την έμπρακτη στάση και προσφορά τους, όσων στέκονται στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών καταδικάζοντας τις πολιτικές του ΝΑΤΟ και της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι επιδιώκουν την τρομοκράτηση των αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος που το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν δίπλα και μαζί με το λαό στους δρόμους και στις γειτονιές, ενάντια στους καθεστωτικούς δημάρχους και τα ακροδεξιά μορφώματα που λειτουργούν ως μακρύ χέρι τους σε δήμους και περιφέρειες.
Ο λαός δεν ξεχνά τη δράση των ακροδεξιών μορφωμάτων, που διαχρονικά επιχειρούν να εισχωρήσουν σε φτωχογειτονιές και σχολεία για να στρατολογήσουν νέα παιδιά σε τάγματα εφόδου, όπως στην Δυτική Θεσσαλονίκη. Που οργανώνονται σε παραστρατιωτικές ομάδες στα σύνορα και επιτίθενται σε μετανάστες, βαφτίζοντας τους ως τον εχθρό «της εθνικής ταυτότητας που κινδυνεύει», την στιγμή που η ακρίβεια γονατίζει την λαϊκή πλειοψηφία για τα κέρδη του κεφαλαίου. Που γίνονται πραιτοριανοί της εργοδοσίας για να χτυπούν τις απεργίες και να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στην συνεχόμενη αντί-εργατική λαίλαπα που προωθεί Κυβέρνηση και εργοδοσία, όπως κάνανε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, στα Market Ιn , στο Αττικό Μετρό και αλλού. Που αποπροσανατολίζουν τον λαϊκό κόσμο με θολά, «πατριωτικά» θέματα, όπως η «ελληνική Μακεδονία», την στιγμή που ο ίδιος ο λαός που ζει σε αυτήν ρημάζει δεκαετίες από την εγκατάλειψη, τα κλεισμένα εργοστάσια και την ανεργία, τα παρατημένα δίκτυα μεταφορών , τα σχολεία σε κοντέινερ και σε Kimbo, τις αρπακτικές τράπεζες και τα fund. Που ξεσηκώνουν σε «αντισυστημικούς» αγώνες εναντία στις νέες ταυτότητες αλλά δεν έχουν κουβέντα να πουν στον λαϊκό κόσμο που προσπαθεί ακόμη να ορθοποδήσει από τις φωτιές και τις πλημμύρες του καλοκαιριού. Που τώρα επιδίδονται σε γελοίους, «αντισυστημικούς» διαξιφισμούς με τους υποψηφίους των αστικών παρατάξεων ενάντια δήθεν στην διαφθορά και το κατεστημένο, την στιγμή που εδώ και χρόνια κάνουν πλάτη στο μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων και του μοιράσματος δημόσιου χρήματος στους εργολάβους της περιοχής.
Οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης και κάθε πόλης πρέπει να τους βάλουν ένα οριστικό μπλόκο σε κάθε σχολείο, σχολή, χώρο δουλειάς και γειτονιά. Η μάχη αυτή δίνεται καθημερινά μέσα από τα συνδικάτα και την πάλη στους χώρους δουλειάς, μέσα από την λαϊκή οργάνωση σε τοπικό επίπεδο που απέδειξε τρανά την σημασία της αυτές τις μέρες στην περιοχή της Θεσσαλίας, μέσα από την οργάνωση και το δυνάμωμα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Για αυτό και την Κυριακή 8 Οκτώβρη βάζουμε μπροστά τις λαϊκές ανάγκες και την οργάνωση του λαού, μέσα από την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγωνιστές!
Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Αριστερή Συσπείρωση

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video