apergiaΟι φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία σε συνέχεια των καλοκαιρινών πυρκαγιών και τα καταστροφικά τους αποτελέσματα δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τους δημοσιονομικούς κουμπαράδες της κυβέρνησης που αποτελούν ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες. Η αποτελεσματικότητα του κράτους κρίνεται από τα αστικά επιτελεία μόνο στην διασφάλιση των κερδών και της εξουσίας του κεφαλαίου με την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Tρανά παραδείγματα του παρελθόντος, μας δείχνουν ότι η λεγόμενη παροχή προστασίας από την κυβέρνηση, είτε μέσω θεσμών όπως η πολιτική προστασία είτε μέσω εικονικών μέτρων ενίσχυσης της κοινωνικής ευημερίας όπως τα παρουσιάζουν, έρχονται σε αντίθεση με την ίδια την καθημερινότητα των εργαζομένων. Ούτως ή άλλως είναι δεδομένο πως όλες οι τοποθετήσεις περί επενδυτικής βαθμίδας και οικονομικής μεγέθυνσης που ακούστηκαν από την κυβέρνηση στην ΔΕΘ ,δεν αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη για ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου και αντιμετώπιση της φτώχιας που έχει έρθει ο λαός τα τελευταία χρόνια, καθώς περισσότερο αποτελούν μέτρα ενίσχυσης των πλουσίων και περαιτέρω φτωχοποίησης των αδύναμων. Εν αντιθέσει, η ιστορία και η πείρα μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων μας έχει δείξει πως μόνο μέσα από αυτούς αντανακλάται η βελτίωση των όρων και των συνθηκών διαβίωσης τους απέναντι στην επίθεση κυβερνήσεων και κεφαλαίου.
Τα εγκλήματα και οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι μια αλυσίδα που πρέπει να σπάσει. Μία αλυσίδα η οποία ενισχύεται όλα τα χρόνια αυτά με τις μνημονιακές πολιτικές των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, των αντεργατικών νομοσχεδίων, των αγαπημένων και κολλητών των κυβερνήσεων , του υποβαθμισμένου συστήματος υγείας, των εργατικών δυστυχημάτων ,της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και των πενιχρών μισθών. Μπορεί αυτή η αλυσίδα να νομίζουν ότι με κάθε νέο νόμο γίνεται πιο δυνατή, αλλά η οργάνωση των εργαζομένων και οι απεργίες τους μπορεί να την σπάσουν. Αυτό είναι που τους φοβίζει και με αυτόν τον τρόπο το εργατικό και λαικό κίνημα θα απαντήσει σε αυτή την πολιτική και στην νέα επίθεση.
Αυτή η πολιτική της διάλυσης της συλλογικής και κρατικής ευθύνης, της συρρίκνωσης του κράτους και των δομών του, της συμπίεσης του εργατικού κόστους για να κερδίζουν οι σύγχρονοι κρατικοδίαιτοι τσιφλικάδες, , που οδήγησε στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, την περεταίρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας.
Το νέο νομοσχέδιο υπό την αιγίδα της νομιμοποίησης της μαύρης εργασίας προωθεί την 13ωρη εργασία (!) παρουσιάζοντας το σαν κάτι φυσιολογικό, ενώ ποινικοποιεί τις περιφρουρήσεις των απεργιών που με τόση δύναμη έχουν καταφέρει να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία στην πράξη. Ο ελεύθερος χρόνος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και η πρόσβαση στα βασικά αγαθά θα φαντάζει κάτι μακρινό.
Οι νόμοι για τα εργασιακά αποτελούσαν και αποτελούν τους βασικούς άξονες των κυβερνήσεων για τους στόχους που θέτουν για την κοινωνική και οκονομική ζωή της χώρας. Οι χώροι της εργασίας ξεδιπλώνουν τις κύριες αντιθέσεις σε όλους τους τομείς και εκεί είναι που θα δημιουργηθεί το ρήγμα με τους αγώνες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως οι προτάσεις της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ για το νέο νομοσχέδιο όχι απλά δεν προωθούν τον αγώνα αλλά εν αντιθέσει στοχεύει στην κοινωνική ειρήνη και αρνείται κάθε κουβέντα για απεργιακές κινητοποιήσεις , ακόμα και τώρα που σε κάθε απόφαση για απεργία υπάρχει και ένα δικαστήριο για κάθε σωματείο.
Η μόνη διέξοδος για εμάς να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας, απέναντι στη χρεοκοπημένη αστική πολιτική και τις κυβερνήσεις της.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις
Αθήνα: 10.30π.μ. στο Σύνταγμα
Θεσσαλονίκη: 10.30π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video