418931092 2019885378393460 5784231210336849106 nΚαταδικάζουμε την απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ για άλλη μια φορά στο ΑΠΘ!Χρησιμοποιώντας ως αφορμή κατάληψη που πραγματοποιούταν εκείνη την στιγμή στο κτήριο διοίκησης, τα ΜΑΤ εισέβαλαν για άλλη μια φορά με όρους στρατιωτικής επιχείρησης στο ΑΠΘ, καταπατώντας το Πανεπιστημιακό Άσυλο. Επιχειρούν να σπείρουν την τρομοκρατία σε μια περίοδο που οι αντιδράσεις του φοιτητικού κόσμου απέναντι στις εξαγγελίες για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ένα καζάνι που φουντώνει πανελλαδικά, με μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Και αφού οι απειλές για πειθαρχικά, ηλεκτρονικές εξεταστικές και εισαγγελικές παρεμβάσεις απέτυχαν παταγωδώς, επιλέγουν το γνώριμο δρόμο της επίδειξης επιχειρησιακής ισχύος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επειτα απο δυναμικη παρέμβαση των φοιτητικων συλλόγων στις σχολές που βρισκονται υπό καταληψη αποχώρησαν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι προσπαθούν να πιαστούν από οποιαδήποτε αφορμή προκειμένου να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου. Εδώ και 3 χρόνια η Κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει ως κανονικότητα την Αστυνομία να κυκλοφορεί μέσα στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, με πρώτο παράδειγμα το ΑΠΘ. Ούτε όμως οι καταδρομικές επιχειρήσεις μέσα στην νύχτα, ούτε η τοποθέτηση των ΟΠΠΙ , ούτε η μόνιμη εγκατάσταση διμοιρίας των ΜΑΤ για την προστασία δήθεν της βιβλιοθήκης στο Βιολογικό ήταν αρκετές για να δεχθεί η νεολαία και ο ελληνικός λαός ότι το Άσυλο έχει καταργηθεί στην πράξη.

Έτσι και τώρα, που σύσσωμη η σπουδάζουσα νεολαία και οι μαθητές βρίσκονται σε πανελλαδικό ξεσηκωμό, που η πλειοψηφία των Σχολών τελεί υπό κατάληψη και που δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται στους δρόμους, η καταστολή και η τρομοκρατία θα πέσουν στο κενό! Γιατί παρά τα αφηγήματα περί "μειοψηφιών" , μέχρι και η ίδια η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την δύναμη των δεκάδων Φοιτητικών Συλλόγων πανελλαδικά που συγκροτούν μέρα με την μέρα ένα μεγαλειώδες κίνημα, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, για Ενιαία, Δημόσια, Δωρεάν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση για Όλους! Για αυτό ούτε και η ίδια δεν τολμάει να αμφισβητήσει τις αποφάσεις τους ευθέως, για αυτό επιδίδεται τώρα σε επιχειρησιακά σόου μόλις βρίσκει την κατάλληλη αφορμή.

Η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες εξαγγέλλει πολλά... στην πραγματικότητα όμως μπορεί να εφαρμόσει πολύ λιγότερα. Επτά μόλις μήνες μετά την επανεκλογή της αδυνατεί να επιβάλει απρόσκοπτα το πρόγραμμα επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και το κίνημα. Γι' αυτό επιστρατεύει τις δυνάμεις καταστολής, τα παπαγαλάκια της και άλλους μηχανισμούς ώστε να στήσει επίπλαστα σκηνικά έντασης, να σπείρει την τρομοκρατία, να συκοφαντήσει και να σπιλώσει τους αγώνες.

Δεν μας τρομοκρατούν! Οι φοιτητές είναι πολλοί, έχουν το δίκιο και την κοινωνία με το μέρους τους και θα νικήσουν!

  • Κάτω τα χέρια απο το Άσυλο!
  • Καμία επέμβαση της Αστυνομίας εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, καμία σύλληψη/δίωξη αγωνιστών.
  • Να παρθούν τώρα πίσω οι εξαγγελίες για ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων!
  • Η νεολαία ζητά ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, όχι φτώχεια, ανεργία και μετανάστευση!

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video