εικόνα Viber 2024-02-22 20-43-02-011Κινητοποίηση Μαζικών φορέων στα Τέμπη στις 24/2

Στις 28 Φλεβάρη Απεργουμε με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30

Στήριξη στα Μπλοκα της Αγροτιάς 

Ένα χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη προτεραιότητα συνεχίζουν να έχουν τα κέρδη των λίγων και όχι οι ανάγκες των πολλών. Ένα χρόνο μετά και τα τρένα συνεχίζουν να κινούνται στα τυφλά χωρίς τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση. 57 νεκροί φοιτητές και εργαζόμενοι δεν ήταν αρκετοί για να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση και τους ιθύνοντες. Ενεργοποιήθηκαν μόνο για να καθαρίσουν όπως-όπως το σημείο από τα ίχνη, να κουκουλώσουν το έγκλημα, και να ολοκληρώσουν άρον-άρον την εξεταστική αναμασώντας την ίδια καραμέλα περί ατομικής ευθύνης, σκυλεύοντας μεταφορικά και κυριολεκτικά πάνω στα πτώματα. Ένα χρόνο μετά οι φονιάδες δεν έχουν μπει στη φυλακή, ενώ υπολείμματα από ανθρώπινα μέλη συνεχίζουν να βρίσκονται ανάμεσα στις λαμαρίνες και τα συντρίμμια. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του κράτους δικαίου, της ανεξάρτητης και αμερόληπτης δικαιοσύνης τους.

Δεν ήταν θυσία ούτε ευκαιρία, αλλά ένα ακόμη έγκλημα υπογεγραμμένο από τη χρόνια κρατική αμέλεια και αδιαφορία. Μία παρασιτική πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό σαν σφαχτάρι και τον θυσιάζει στο βωμό του γρήγορου και εύκολου κέρδους, για να πλουτίζουν οι επιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι κολλητοί τους. Ο ελληνικός λαός το έχει βιώσει στο πετσί του με τα καμένα στρέμματα, τις πνιγμένες εκτάσεις, το ανυπολόγιστο κόστος για την αγροτιά της χώρας. Το έχει βιώσει με την εγκληματική απαξίωση του ΕΣΥ και την παράλληλη μετατροπή της υγείας σε πανάκριβο αγαθό, με το νέο τιμοκατάλογο της ντροπής που δημοσιεύουν για τα απογευματινά χειρουργεία. Την ίδια στιγμή λείπουν οι αναισθησιολόγοι, οι νοσηλευτές και οι υποδομές, ενώ το προσωπικό τεστάρεται συνεχώς σε δοκιμασίες επιβίωσης και εφημεριακής υπερξόντωσης.
Αυτή είναι η πολιτική του «πάμε κι όπου βγει». Η πολιτική που επενδύει στο αδηφάγο και ευκαιριακό κέρδος, η πολιτική που μετατρέπει τις κρατικές παροχές και την ευθύνη του συλλογικού κράτους απέναντι στους πολίτες του, σε πεδίο καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Γιατί κυβερνητική προτεραιότητα είναι πού θα ξοδεύουν τα λεφτά τους οι πλούσιοι, αφήνοντας τον λαό έρμαιο της τύχης, της ανοργανωσιάς και της λαμογιάς. Θέλουν να φέρουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και μιλούν για την αριστεία των πλουσίων, αλλά αφήνουν τα παιδιά του λαού να σκοτώνονται στα ιδιωτικοποιημένα τρένα τους ή να περιμένουν στις ατελείωτες λίστες αναμονής για ένα χειρουργείο. Βάζουν στο στόχαστρο τους αγρότες οι ίδιοι που τους άφησαν στο έλεος των καταστροφών. Καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα και αφήνουν την ακρίβεια σε γαλακτομικά, κρέατα, δημητριακά και άλλα βασικά αγαθά να καλπάζει για να τα τσεπώνουν οι μεγαλοβιομηχανίες τροφίμων και οι αλυσίδες σούπερ-μάρκετ.
Αυτή η πολιτική δεν παίρνει διορθώσεις!
Λαός και νεολαία δεν θα αφήσουν αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί. Ήδη από τις πρώτες μέρες με τη μαζική συμμετοχή στις απεργίες και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, φάνηκε ότι ο λαός στο δίλλημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας έχει διαλέξει πλευρά. Ένα χρόνο μετά οι εκατοντάδες καταλήψεις των φοιτητών, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς, οι κλαδικοί αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και η πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη δείχνουν ότι ο λαός και η νεολαία σηκώνουν κεφάλι και βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο.
Αγρότες, εργάτες, φοιτητές δυναμώνουμε το μπλόκο του αγώνα κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που μαυρίζει τις ζωές μας και δολοφονεί το μέλλον και τα όνειρα της νέας γενιάς.
Στις 28 του Φλεβάρη Απεργούμε - Για να κερδίσει ο λαός και όχι το κεφάλαιο
Απεργούμε με τις δεκάδες συνδικαλιστικές ενώσεις, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα και τα σωματεία. Δυναμώνουμε την πάλη σε κάθε κλάδο για την υπογραφή ΣΣΕ , για την υπεράσπιση των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Παλεύουμε ενάντια στην ακρίβεια, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Εναντία στην πολιτική της ΕΕ που μετατρέπει σε πανάκριβα εμπορεύματα ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, υγεία, ασφάλιση και εκπαίδευση.


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ!


Όλοι στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων, των σωματείων και των συλλογικών φορέων στο σημείο του κρατικού εγκλήματος στα Τέμπη στις 24/2.


Όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video