foithtes-poreiaΗ Αριστερή Συσπείρωση χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και μαθητών, τα μαζικά συλλαλητήρια και τις εκατοντάδες καταλήψεις πανελλαδικά, ενάντια στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μπαίνοντας στην πέμπτη εβδομάδα των κινητοποιήσεων, φαίνεται η δυνατότητα με πραγματικούς όρους, επανεμφάνισης στο προσκήνιο ενός μαχητικού φοιτητικού κινήματος, το οποίο παρά τις ποικίλες προσπάθειες συκοφάντησης και τρομοκράτησής του, έχει φέρει την κυβέρνηση σε αμηχανία αναγκάζοντάς την να καθυστερήσει φανερά την κατάθεσή του νομοσχεδίου.

Read more...

Στιγμιότυπο-οθόνης-2024-02-05-180336Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό Άσυλο, στην κατάληψη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής, την βίαιη επίθεση και τις προσαγωγές φοιτητών που υλοποιούσαν την απόφαση του Φοιτητικού τους Συλλόγου, μετά από μαζική Γενική Συνέλευση.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά έχουν μπει σε αγωνιστική τροχιά, μετρώντας ήδη 5 εβδομάδες συνελεύσεων, καταλήψεων, διαδηλώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Read more...

197083 4789971065814 307298999 nΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων έρχεται σε μία συγκυρία που η επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας εντείνεται σε όλα τα επίπεδα. Το λαϊκό εισόδημα αποψιλώνεται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, εργατικά κεκτημένα δεκαετιών ξηλώνονται, η φωνή των σωματείων, των συλλόγων και του οργανωμένου λαού επιχειρείται να φιμωθεί. Και όλα αυτά ενώ τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν όλο και πιο απειλητικά, όλο και πιο κοντά στη γειτονιά μας.

Read more...

HELLENIC NAVY FRIGATE NATOΚαμία ευημερία δε διασφαλίζεται από την κρεατομηχανή του ΝΑΤΟ
Η πολυεθνική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα, με την κυνική ονομασία "prosperity guardian", που ενορχηστρώνεται από το ΝΑΤΟ και τους ισχυρούς της Δύσης εντείνει τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. ΝΑΤΟ και ευημερία είναι δύο λέξεις που δεν χωρούν μαζί στην ίδια πρόταση. Και αυτό γιατί κάθε εμπλοκή του αμερικανικού πολεμικού βραχίονα συνοδεύτηκε μόνο από βομβαρδισμούς, πολέμους, προσφυγιά, διάλυση χωρών, φτωχοποίηση λαών, εξάλειψη κοινωνικών αντιστάσεων και ανάδειξη συγκεκριμένων κέντρων εξουσίας έτσι ώστε να αυξάνουν την γεωπολιτική επιρροή και να ελέγχουν τις ροές κεφαλαίων-εμπορίου-χρήματος.

Read more...

γυναικα-782x389Δυναμώνουμε τον οργανωμένο αγώνα απέναντι στις διακρίσεις και τη βία που βιώνουν οι γυναίκες στο χώρο δουλειάς, στο σπίτι , στην κοινωνική ζωή, σε κάθε διάκριση και βία που ενισχύει την μη ισότιμη θέση των γυναικών και μπαίνει εμπόδιο στις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας.
Η πάλη για τη γυναικεία χειραφέτηση είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης!

Read more...

2023Μισό αιώνα πριν οι ερπύστριες του τανκ συνέθλιβαν με πάταγο την πόρτα της πύλης του Πολυτεχνείου.

Οι αγώνες με προεξέχουσα τη νεολαία τότε, αποτέλεσαν σημείο καμπής που οδήγησε στην κατάρρευση της χούντας και ενέπνευσαν κύμα διεκδικήσεων και αγώνων σε Ελλάδα και διεθνώς.

Η βίαιη είσοδος του λαού στο προσκήνιο, σηματοδότησε για πρώτη φορά μετά τον εμφύλιο την ισχύ του αγωνιζόμενου οργανωμένου λαού ως τη κινητήριο δύναμη της ιστορίας, βγάζοντας την Ελλάδα από το γύψο της 7ετίας της Χούντας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι το καταλυτικό σημείο της σύγχρονης μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, που καθορίζει το πέρασμα από ένα κράτος χτισμένο πάνω στον αντικομμουνισμό, στο κράτος που αρχίζουν και ενσωματώνονται λαϊκές διεκδικήσεις. Αποτελεί την ήττα του ρεβανσισμού απέναντι σε έναν λαό που απελευθέρωσε τη χώρα από τη γερμανική κατοχή, οργάνωσε την ελεύθερη Ελλάδα στα βουνά και τα χωριά, απελευθέρωσε μόνος την πρώτη πόλη στην κατοχική Ευρώπη και ύψωσε το ανάστημά του διεκδικώντας τη λαϊκή εξουσία. Αυτά ήταν που οδήγησαν στις μάχες του εμφυλίου και την ανοιχτή επέμβαση του ιμπεριαλισμού με τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, να διαδέχονται στους βομβαρδισμούς και το κάψιμο χωριών από τους Ναζί.

Read more...

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video