Καταγγέλλουμε την σημερινή εισβολή της αστυνομίας στο κτήριο της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθήνας που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών σε χώρους των εστιών σε δωμάτια φοιτητών και σε χώρους πολιτιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων των φοιτητών και σε συλλήψεις φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής.

Η «φαντασμαγορική» επέμβαση των ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ πραγματοποιήθηκε με αφορμή και όχι με πραγματική αιτία την διακίνηση ναρκωτικών, την οποία εδώ και δεκαετίες οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν.

Αν κάποιος πρέπει να απολογηθεί τόσο για το ναρκεμπόριο στα Πανεπιστήμια όσο και για τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί φοιτητές στην προσπάθεια τους να αποβάλλουν αυτές τις εχθρικές προς το Πανεπιστημιακό Άσυλο πρακτικές, αυτός είναι το Κράτος, το Παρακράτος και όσοι κατά καιρούς έχουν προσφέρει πολιτική κάλυψη σε ομάδες τυφλής βίας μιλώντας για «κομμάτια του κινήματος».

Καμιά αλλαγή στην θεσμική και νομική υπόσταση του Πανεπιστημιακού Ασύλου δεν ήταν ποτέ απαραίτητη, καθώς υπήρχε ανέκαθεν ξεκάθαρη πρόβλεψη για την περίπτωση που διαπράττονται ποινικά κακουργήματα όπως η εμπορία ναρκωτικών.

Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου ποτέ δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση ποινικών αδικημάτων, αλλά αντίθετα στόχευε και στοχεύει στην μετατροπή της ανατρεπτικής δημόσιας ριζοσπαστικής πολιτικής δράσης των φοιτητών σε ποινικό αδίκημα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές - που με ανακοίνωσή τους έδωσαν το πράσινο φως για την σημερινή εισβολή - στήνουν πολεμικό σκηνικό εν όψει και του πολύκροτου νόμου-πλαίσιο για την Τριτοβάθμια.

Ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας υπό τις εντολές του Χρυσοχοΐδη, διαγραφές φοιτητών, βάση εισαγωγής, όλα έτοιμα να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση μέσα σε ένα κλίμα τρομοκρατίας. Η Πρυτανεία ΕΚΠΑ, αφού πρώτα έκοψε θέρμανση, νερό και σίτιση από τους φοιτητές των εστιών που κινητοποιούνταν για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, έδωσε την σκυτάλη στον Χρυσοχοΐδη και την αστυνομία! Η εικόνα της σπασμένης τζαμαρίας και των δυνάμεων καταστολής να περιφέρονται στους διαδρόμους είναι η «νέα καθημερινότητα» που ονειρεύονται για τα πανεπιστήμια!

Αποστειρωμένοι χώροι που δεν θα επιτρέπεται καμία δράση και διεκδίκηση. Πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές για όποιον τολμάει να «σηκώσει κεφάλι». Τρομοκρατία και καταστολή για να περάσει η αναδιάρθρωση. Δεν θα τους περάσει! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα βγουν μαζικά απέναντι στα σχέδια τους και θα βάλουν τέλος στις επιδιώξεις τους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ
ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΦΟΙΤΗΤΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ Ν/Σ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

 

Αριστερή Συσπείρωση
Τομέας Νεολαίας
30 Δεκ 2020

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video