Η προκλητική σκευωρία εις βάρος δύο νέων ανθρώπων, της Ηριάννας Β. Λ. και του Περικλή Μ., μία σκευωρία που κατασκευάστηκε εξολοκλήρου στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ. και της αντιτρομοκρατικής και είναι βγαλμένη από τις πιο σκοτεινές εποχές, συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση σε μορφή .pdf

Δύο νέοι άνθρωποι βρίσκονται εδώ και μήνες φυλακισμένοι με «αποδεικτικά στοιχεία» (sic), για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, «μισά» δείγματα DNA, «μισά» αποτυπώματα, τις προσωπικές τους σχέσεις ή τα ταξίδια τους σε «περίεργες» πόλεις του εξωτερικού.

Η πρόσφατη απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας Β. Λ., μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ασυδοσίας και της αυθαιρεσίας των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών και της δικαστικής εξουσίας. Μάλιστα, ο ίδιος εισαγγελέας που διέταξε την συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας (ως την επόμενη πράξη μίας δίκης με κατασκευασμένα στοιχεία) είναι ο ίδιος που είχε προτείνει την αποφυλάκιση των στελεχών της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές. Κάποιοι είναι πιο «ίσοι» από τους άλλους! Οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι καναλάρχες, οι πολιτικοί εκπρόσωποι αυτού του συστήματος και τα μαντρόσκυλά τους απολαμβάνουν την εύνοια και την προστασία της δήθεν «ανεξάρτητης» αστικής δικαιοσύνης, ενώ οι αγωνιζόμενοι, οι φτωχοί, ο καθένας κι η καθεμία από εμάς ερχόμαστε αντιμέτωποι με την εκδικητική της μανία.

Η υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, δυστυχώς, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Είναι συνέχεια του τσακίσματος των αγώνων του λαού και της νεολαίας από την κρατική καταστολή, της πληθώρας διώξεων αγωνιστών, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Είναι ακόμα μία περίπτωση σκληρής εφαρμογής του δόγματος «νόμος και τάξη» προκειμένου να μπορεί να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα η πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, η πολιτική των μνημονίων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Η δίωξη της Ηριάννας και του Περικλή, η επιθετική μανία των ΜΑΤ στις πρόσφατες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Π. Φύσσα που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες κι έναν 16χρονο στην εντατική να δίνει μάχη για τη ζωή του, οι αλλεπάλληλες διώξεις μελών του ευρύτερου λαϊκού κινήματος με την παράλληλη σκλήρυνση των ειδικών ποινικών νόμων (που έχουν πολλαπλασιαστεί ανεξέλεγκτα στα χρόνια των μνημονίων), είναι δείγματα του κρατικού αυταρχισμού και της καταδιωκτικής μανίας της αστυνομίας, των δικαστικών κύκλων και των εισαγγελικών αρχών ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που τώρα κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης, έχει κεντρική πολιτική ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Κι αυτό γιατί, στα πλαίσια της πολιτικής της «συνέχειας του κράτους», άφησε άθικτο όλο το οπλοστάσιο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας» (γενικός και ειδικός τρομονόμος), κι όλο το θεσμικό πλαίσιο άσκησης εξουσίας των δικαστών και των μηχανισμών καταστολής. Κάνει, με αυτό τον τρόπο σαφές, ότι όποιος αγωνίζεται απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική θα έχει την ίδια τύχη και αντιμετώπιση με πριν! Τον αυταρχισμό και την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Απαιτούμε την άμεση, οριστική και αμετάκλητη αθώωση της Ηριάννας.

Να καταργηθούν οι τρομονόμοι.

Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας!

 


Αριστερή Συσπείρωση - Τομέας Νεολαίας

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2017

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video