skouries-02Με όπλο την ενότητα τους και τη συσπείρωση στο Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής έχουν καταφέρει ήδη να κάμψουν τις ορέξεις της διοίκησης της Ελληνικός Χρυσός για διευθέτηση του χρόνου εργασίας με 12 ώρες βάρδιες όπως ορίζουν τα τερατουργήματα Χατζηδάκη Γεωργιάδη για να αυξηθούν και άλλο τα κέρδη τους.

Read more...

athina kinitopoihsh sepolia 33Την λαϊκή οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι νέες εξελίξεις στην δίκη για το 12χρονο κορίτσι , θύμα trafficking στον Κολωνό. Ύστερα από την προκλητική στάση του βασικού κατηγορουμένου Ηλία Μίχου, τοπικού στελέχους της κυβερνητικής παράταξης, και μετά από σειρά απειλητικών ενεργειών κατά του θύματος με σκοπό να μην καταθέσει, με την ανοχή της έδρας και των αρχών, τώρα η Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας!

Read more...

fregata ydra-02Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα Ύδρα! Δεν έχει καμία δουλειά στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα!
Συμμετοχή σε πολυεθνικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τύπου "prosperity guardian", τόνοι πολεμικού εξοπλισμού δώρο στο Ζελένσκι και τις μαριονέτες του, μυστικές επισκέψεις στην Οδησσό, αποστολή φρεγάτας ανοιχτά της Γάζας για να επιβλέπει τη σφαγή και έπειτα στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των Χούθι της Υεμένης, είναι κάποιες μόνο όψεις της τυχοδιωκτικής, φιλοπολεμικής και επικίνδυνης κατρακύλας του ελληνοαμερικανικού ΥΠΕΞ του Γεραπετρίτη και της Κυβέρνησης.

Read more...

ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Επί εννιά συνεχόμενες εβδομάδες οι κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δείχνουν ότι η πραγματική πλειοψηφία μίλησε. Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης και των μιντιακών παπαγάλων να δυσφημίσουν τους αγώνες των Φοιτητικών Συλλόγων και των μαθητών, έπεσαν στο κενό.

Read more...

2021 6largeimg 1798937565Από τις 17 Ιουλίου του 1942 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου του 1943 οι μαχητές του Κόκκινου Στρατού δίνουν τη ψύχη τους σε αλλεπάλληλες σκληρές συγκρούσεις απέναντι στο ναζιστικό κτήνος. Είναι η μάχη του Στάλινγκραντ, η έκβαση της οποίας θα κρίνει τις τύχες ολόκληρων λαών, θα κρίνει την ιστορία της ανθρωπότητας. Όταν τον Ιούνιο του 1941 με την «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» η χιτλερική μπότα πατούσε το πόδι της στο πρώτο σοσιαλιστικό κράτος στην υφήλιο, δεν περίμενε ότι λίγα χρόνια μετά θα συντριβεί από το δυναμισμό, την πυγμή και τη σθεναρή αντίσταση του σοβιετικού λαού.
Μετά τη συντριπτική ήττα στη μάχη της Μόσχας τον Δεκέμβρη του 1941 ο χιτλερικός στρατός ετοιμάζεται για τη σφοδρότερη επίθεση, καθώς η περιοχή γύρω από το Στάλινγκραντ και ευρύτερα τα εδάφη του νότιου κομματιού της Σοβιετικής Ένωσης είχαν μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον. Τόσο λόγω του μεγάλου όγκου σιτοπαραγωγής, εξόρυξης πετρελαίου και μεταλλευμάτων όσο και λόγω των υδάτινων εμπορικών δρόμων του Βόλγα αλλά και του μεγάλου βιομηχανικού κέντρου με παράλληλη συγκέντρωση σημαντικού αριθμού βιομηχανικών εργατών.

Read more...

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video