banner site small

antarsya-dekembris 3Η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν έντεκα χρόνια, από το χέρι του ειδικού φρουρού Κορκονέα, έβγαλε στο δρόμο ένα ορμητικό ποτάμι χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, εργαζόμενων και ανέργων που διαδήλωσαν μαχητικά για μέρες στους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στην πολιτική της ΝΔ, διεκδικώντας τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία.

Read more...

aristeri anatropi 9 exo small

Η έκδοση του ένατου τεύχους της Αριστερής Ανατροπής πραγματοποιείται πέντε μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου που ανέδειξαν την ΝΔ του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, με την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών ανέδειξε και την μεταβολή στον ταξικό συσχετισμό δύναμης που κερδήθηκε από τη μεριά του Κεφαλαίου στην περίοδο των μνημονίων. Η μεταβολή αυτή είναι απόρροια των μετασχηματισμών σε κοινωνικό, οικονομικό και τελικά πολιτικό επίπεδο. Έρχεται να σφραγίσει τις διεργασίες που άνοιξαν με το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, την άνοδο του κινήματος στην πρώτη πολιτική φάση μέχρι τη σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος στις εκλογές του 2015 και να κλείσει σε μεγάλο βαθμό την ρωγμή που άνοιξε η διευρυμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.

Read more...

pleisthriasmoiafisa 0Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου 4512/2018 με τον οποίο η κυβέρνηση εισήγαγε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (κατά τη συνήθη πρακτική τα χρόνια των Μνημονίων σε πολυνομοσχέδιο 260 σελίδων με πλειάδα άλλων ρυθμίσεων) προσπαθώντας να απαντήσει στο κίνημα που αναπτύσσονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, προχωράει στο επόμενο αποφασιστικό βήμα για το χτύπημα του δικαιώματος των εργαζόμενων στη στέγη.

Read more...

venezuela11 1ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΊΑ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ-ΒΟΥΛΗ-ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 31/1, 6.30μμ

Read more...

aristeri anatropi 8 exo small

Η έκδοση του όγδοου τεύχους της Αριστερής Συσπείρωσης συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την μεγαλειώδη έκρηξη της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008, στο κατώφλι της δομικής κρίσης του καπιταλισμού. Μία εξέγερση που κατάφερε να αμφισβητήσει πτυχές της αυταρχικής – κατασταλτικής συγκρότησης του σύγχρονου κράτους κι άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην εξέλιξη της ταξική πάλης στη χώρα μας, τη στιγμή που η αστική τάξη ετοιμαζόταν να εξαπολύσει τη σκληρότερη επίθεση απέναντι στις δυνάμεις της εργασίας.

Δέκα χρόνια μετά το Δεκέμβρη του '08, η προοπτική της γενιάς, που τότε πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας κι άλλων πόλεων, φαντάζει ακόμη περισσότερο τσακισμένη. Σήμερα η εργατική τάξη βρίσκεται σε θέση ήττας και υποχώρησης.

Read more...

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video