Απάντηση του σ. Φραγκίσκου Ρήγοπουλου (υποψήφιου βουλευτή στη Χαλκιδική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ) στην καταγγελία του κ. Γκοντίνου (υποψήφιου βουλευτή στη Χαλκιδική με το ΣΥΡΙΖΑ).

Η καταγγελία εδώ

Όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν...

 

Για ακόμη μία φορά δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες της κλασσικής πολιτικής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Μη μπορώντας να απαντήσουν σε καμία ερώτηση, σε κανένα επιχείρημα, σε καμία κριτική όπως εκφράζονται από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, καταφεύγουν στην στρατηγική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Έφτασε στο τέλος της μία ακόμη προεκλογική περίοδος και ζήσαμε τον κύριο Τσίπρα να λέει ότι συνεργασία θα έκανε μόνο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με στόχο να σαρώσει (κατά δήλωση στελέχους της Χαλκιδικής) και αυτούς τους ψηφοφόρους. Ζήσαμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής να εκφράζουν σε πηγαδάκια, σε μαζέματα, σε ομιλίες την πεποίθηση ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ δεν υπάρχει σαν δύναμη, ότι είναι χαμένη ψήφος, ότι οι ψηφοφόροι της θα στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν ασχολούνται με το 1% κλπ...

 

Με έκδηλη την αμηχανία τους και την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην κριτική και τα ερωτήματα μας, σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το λαό, όπως το τι θα γίνει με το χρέος, τις τράπεζες, το ευρώ, τις δανειακές συμβάσεις, την επιτήρηση της χώρας από τους δανειστές κλπ, αν μπορεί να υπάρξει ένας άλλος δρόμος εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ, αποφάσισαν δυστυχώς να επαναλάβουν τακτικές του παρελθόντος. Να βάζουν θέματα άσχετα με την επικαιρότητα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα για τα οποία δεν έχουν καθαρές θέσεις. Τώρα με έκπληξη βλέπουμε να κατηγορούμαστε από τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γκοντίνο ότι λειτουργούμε σαν «αριστερή μονταζιέρα» απομονώνοντας τη φράση του σε τηλεοπτικό πάνελ «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν σημαίνει ο λαός στην εξουσία».

 

Καταρχήν κ. Γκοντίνο θα έπρεπε να σας έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες σας ότι είχα ανεβάσει στο f/b και ολόκληρη την εκπομπή καθώς και απόσπασμα της τοποθέτησης του κ. Βαλιάνου. Όσον αφορά την επίμαχη τοποθέτηση του κ. Γκοντίνου, η απάντησή μας είναι πολύ σαφής απέναντι στους «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος κάθε αριστερού κόμματος, κάθε αριστερής συλλογικότητας, κάθε αριστερού αγωνιστή θα έπρεπε να είναι, να αποτελέσει το όχημα, το εργαλείο, ώστε να έρθει όντως ο λαός στην εξουσία. Η αριστερή στράτευση δεν είναι ο αυτοσκοπός αλλά το μέσο για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια του λαού. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ταξική κοινωνία και ότι αν δεν είναι ο εργαζόμενος λαός στην εξουσία, θα είναι οι τραπεζίτες, οι πολυεθνικές, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας και συνολικά η αστική τάξη. Και ότι αν δεν ανατραπεί η εξουσία τους, οποιαδήποτε «αριστερή» κυβέρνηση χωρίς να κάνει τις απαραίτητες ρήξεις, θα καταλήξει να υπηρετεί τα συμφέροντα τους και τελικά θα αποτελέσει μία ακόμα αριστερή παρένθεση, με ολέθριες συνέπειες για το λαϊκό κίνημα. Η Αριστερά δεν πρέπει να γίνει ταμπέλα για να είναι πιο εύκολος ο δρόμος για την καρέκλα.

 

Ο λόγος ύπαρξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ λοιπόν, είναι να συμβάλλει στην ανατροπή και όχι στην διαχείριση εντός του υπάρχοντος πλαισίου και στη διατήρηση των σημερινών - δυσμενών για το λαό - ταξικών συσχετισμών. Αυτή είναι και η ειδοποιός μας διαφορά από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά «ξεχνάει» κάθε αριστερή λογική του παρελθόντος του με σκοπό την αύξηση των ποσοστών του. Οι πολιτικές μας διαφορές λοιπόν αφορούν στο σύνολο της τοποθέτησης του κ. Γκοντίνου και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δημόσια διατυπωμένες, έχουν κατατεθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στους αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα, επομένως δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να μπω σε λογικές μονταζιέρας. Όσο για την κατηγορία λαθροχειρίας, είναι πολύ ανησυχητικό που ακόμα και τώρα, χωρίς την εξουσία στα χέρια σας, θεωρείται πως ο δημόσιος λόγος είναι περιουσία σας και οι υπόλοιποι δεν έχουμε δικαίωμα έκφρασης. Τα μεγάλα ποσοστά που θα πάρετε την Κυριακή, η αυτοδυναμία που θα σας δώσει ο ελληνικός λαός δεν είναι λόγος να φέρεστε σαν πασάδες, σαν ηγεμόνες και σαν μικροί Γκέμπελς...

 

Ο λαός της Χαλκιδικής, δυστυχώς για σας κύριε Γκοντίνο, γνωρίζει το ήθος και τη συνέπεια λόγων και έργων όλων μας. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ ήταν, είναι και θα είναι δύναμη αριστερής - ανατρεπτικής προοπτικής και την Κυριακή στις κάλπες αλλά κυρίως κάθε μέρα, στους δρόμους, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στο μαζικό κίνημα.

 

Ρηγόπουλος Φραγκίσκος (υποψήφιος στη Χαλκιδική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ)

23/1/2015

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video