Δήλωση του Δημήτρη Κοσκινά (ιδιωτικός υπάλληλος,υποψήφιος στην Β΄Αθήνας).Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ στις 13/9/2015

Βρισκόμαστε μετά από μια περίοδο όπου μεγάλη μερίδα του λαού και της νεολαίας πείστηκε ότι μέσα από τη σύγκρουση με στο σύνολο των εκφραστών του αστικού μπλοκ μπορεί να έχει μια καλύτερη προοπτική. Η πίστη του αυτή εκφράστηκε με ένα γιγαντιαίο «Όχι». Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο νεολαίος ανάγκασαν σε ήττα ντόπιους και ξένους κηδεμόνες χωρίς καμία αυταπάτη, χωρίς κανένα φόβο απέναντι στους εκβιασμούς τους.

Όμως η κοινωνική ελιτ της χώρας βρήκε διέξοδο στη λύση ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που έσπειρε την αυταπάτη λέγοντας πως στην πολιτική υπάρχουν «μαγικά», σήμερα σπέρνει απογοήτευση και υποταγή συμπλέοντας πλήρως με το σύνολο του μνημονιακού μπλοκ.

 

Σήμερα όλοι μας βλέπουμε ξανά το ίδιο στημένο σκηνικό με μόνη διαφορά το ποιος θα είναι ο βασικός κορμός της επόμενης μνημονιακής κυβέρνησης, γιατί κυβέρνηση θα υπάρξει με όλους τους πιθανούς μνημονιακούς συνδυασμούς.

Το στοίχημα σήμερα είναι αν θα υπάρχει ισχυρή, πραγματική, ανατρεπτική, αριστερή αντιπολίτευση που με όρο και προϋπόθεση το μαζικό κίνημα θα μπορεί να τους ρίξει ξανά,όπως έγινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις –χωρίς να αποτελεί κακέκτυπο παρελθόντων σχηματισμών με προσδοκία την επανάληψη του ίδιου, αποτυχημένου, πολιτικού σχεδίου.

Τώρα ξεκινάει η αναμέτρηση με το τρίτο μνημόνιο και πρέπει να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντίσταση που δε θα αυταπάται: δεν υπάρχει αντιμνημονιακή πολιτική χωρίς ρήξη και έξοδο από ευρώ και ΕΕ, δεν θα υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση χωρίς εθνικοποιήσεις, διαγραφή του χρέους και εργατικό έλεγχο. Στις 20/9 ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ κόντρα στην υποταγή και τα διλλήματα για μνημονιακούς διαχειριστές και εντεταλμένους εκπροσώπους.

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video