ΑΓΕΤ-ΧΗΜΙΚΑ-1-696x345Η ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 

Το Σάββατο 13/6 πραγματοποιήθηκε μια ακόμη μαζική πορεία του λαού του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την AΓΕΤ-LAFARGE. Σύσσωμη η κοινωνία αγκάλιασε την κινητοποίηση και πλήθος κόσμου κινήθηκε προς το εργοστάσιο όπου συνάντησε  άγρια καταστολή και τρομοκρατία από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κάνοντας μία μικρή παρένθεση εδώ, υπενθυμίζουμε ότι εμείς απο θέση αρχής πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε ώστε:

Α) Όλα τα εργοστάσια να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Β) Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος άνεργος. Άλλωστε η ανεργία και η εξατομίκευση της εργασίας είναι ένα απο τα πιο ισχυρά όπλα της εργοδοσίας για τον κατακερματισμό και τη διάλυση του εργατικού κινήματος.

Γ) Να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο. Στην περίπτωση που κάποιο εργοστάσιο δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε πρέπει το κράτος και οι εργαζόμενοι να αναλάβουν τη λειτουργία του. Άλλωστε στην ιστορία της ανθρωπότητας υπήρχαν εργοστάσια που λειτούργησαν κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο!     

Η βροχή από δακρυγόνα, το άγριο ξύλο σε νέους, ηλικιωμένοι λιπόθυμοι και εγκλωβισμένοι στην παράλια μπροστά από το εργοστάσιο χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν ήταν τα αποτελέσματα της άγριας καταστολής. Όμως τα αιμοδιψή παλικαριά του Χρυσοχοΐδη, συνέχισαν να κυνηγούν κόσμο, νέους, γέρους ,παιδιά ,ΑΜΕΑ ,μέχρι το Νοσοκομείο του Βόλου όπου δε δίστασαν να πετάξουν δακρυγόνα έξω από τα επείγοντα τραυματίζοντας  μικρό παιδί στο κεφάλι. 

Η βία όμως και η αγριότητα δεν τελειώνει εκεί.Το ίδιο βράδυ αργότερα μαζεύτηκε κόσμος έξω από το αστυνομικό τμήμα Βόλου, σε συμπαράσταση στους άδικα κρατουμένους και τραυματίες που συμμετείχαν στην πορεία, και ενώ ο κόσμος συζητούσε για αρκετή ώρα έξω από την πύλη περιμένοντας να αφεθούν τα παιδιά,  δεχτήκαμε για ακόμη μια φορά από το πουθενά αναίτια, ΄ «χουλιγκανικού» τύπου επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Δηλαδή ενώ πριν από λίγα λεπτά υπήρχε μια ειρηνική συγκέντρωση και όλα κυλούσαν ομαλά, ξαφνικά τα αγαπημένα παιδιά της κυβέρνησης φόρεσαν κράνη και ασπίδες, κινήθηκαν επιθετικά, χτύπησαν κόσμο και τραυμάτισαν σοβαρά έναν διαδηλωτή που βρισκόταν έξω από το τμήμα και η επίθεση τους συνεχίστηκε για σχεδόν ένα 1 χιλιόμετρο μέχρι και την Νέα Ιωνία του Βόλου όπου για ακόμη μια φορά δεν δίστασαν να κάνουν χρήση χημικών.

Το έργο τους όμως δεν είχε τελειώσει. Οι τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν και την επόμενη μέρα έξω από τα δικαστήρια του Βόλου ,αφού καθώς είχε μαζευτεί κόσμος με σκοπό τη συμπαράσταση στους συλληφθέντες διαδηλωτές, η προκλητική στάση των αστυνομικών δυνάμεων δεν έλλειψε. Ακολούθησαν ύβρεις, προσβολές και καραγκιοζιλίκια με τις ντουντούκες της κλούβας στο κέντρο του Βόλου μπροστά στα μάτια πολιτών και συγκεντρωμένων. Πλέον ήταν φανερό ότι απλά περίμεναν την εντολή για να επιτεθούν ξανά, κάτι το οποίο έγινε όταν έβγαιναν οι συλληφθέντες από τα δικαστήρια, όπου εν τέλει  βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν με αγριότητα και δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους.

Η παραπάνω κατάσταση δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Γνωρίζουμε ότι αποτελεί μέρος του success story της Κυβέρνησης που σχεδίαζε από την αρχή της θητείας της. Οι ΠΝΠ , και τα νομοσχέδια σε εργασιακά ,εκπαίδευση δείχνουν τη πρόθεση της κυβέρνησης .

Το δόγμα της «κανονικότητας» από δω και στο εξής σημαίνει ότι έτσι είναι και σε όποιον αρέσει. Τα ΜΜΕ θα παρουσιάζουν  ότι για την κρίση φταίει η «κακή ψυχολογία» λόγω  κορονοιού, και όποιος αντιτίθεται θα καταστέλλεται.

Η μάχη στο Βόλο ενάντια στην ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων και της πόλης από τις πολυεθνικές και το κεφάλαιο θα συνεχιστεί.Το ίδιο σχέδιο υπάρχει για το Λιμάνι και για το νερό, με το δήμαρχο και γνωστό τραμπούκο Αχιλλέα Μπέο να τα έχει δρομολογήσει προς πώληση και να δίνει σόου μέρα παρά μέρα στα κανάλια. Ο ίδιος μάλιστα έχει δώσει εδώ και καιρό το πράσινο φως προς τις δυνάμεις καταστολής για τη τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού, με πρόσφατο παράδειγμα τη παρουσία της αστυνομίας ως απειλή προς τους κατοίκους των Σταγιατών. Να πάψει ο Μπέος να βλέπει την πόλη του Βόλου σαν τσιφλίκι του.

Φαίνεται όμως ότι δεν μπορούν να μας τρομοκρατήσουν, ότι ο κόσμος αντιστέκεται και οι κατοχικές δυνάμεις των ματ και ο δήμαρχος στο Βόλο θα μας βρουν απέναντι τους ,όπως και όλη την τοπική κοινωνία.

 

//ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ.

//ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

//ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ

//OΛΟΙ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15/6

 

Αριστερή Συσπείρωση

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video