p31SAK132του Στέλιου Βραδή* 
Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ 17/3/2019
 
10 χρόνια έχουν περάσει από τη μεγάλη συνέλευση στο Σπόρτινγκ που σηματοδότησε τη γέννηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που επισφράγισε μια μακρά διαδικασία όσμωσης  εντός του κινήματος αλλά και μεταβολών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Read more...

forum

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φλεβάρη  στην ΑΣΟΕΕ Φόρουμ Αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα». Την πρωτοβουλία στηρίζει μεγάλο εύρος αριστερών οργανώσεων.(ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αναμέτρηση, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Ένωση των Δικαίων, Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, ΛΑΕ Λαϊκή Ενότητα, Μετάβαση, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά)

Μίλησαν εκπρόσωποι των οργανώσεων καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές και υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη στήριξης του λαού της Βενεζουέλας και της απερίφραστης καταδίκης του πραξικοπήματος και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης από ΗΠΑ και ΕΕ. 

Παρακάτω η τοποθέτηση της συντρόφισσας Μελίνας Αλεφαντή.

Read more...

imagesΣυντρόφισσες, Σύντροφοι,

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Ελλάδα και η κοινή μας υπόθεση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πολιτική πρόκληση.

Το ελληνικό κεφάλαιο και ο πολιτικός εκφραστής του σε αυτή την φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσονται εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ιμπεριαλιστικό ρόλο στα Βαλκάνια (χαρακτηρισική ως προς αυτό η ανάληψη της προστασίας του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική πολεμική αεροπορία) και στην Μέση Ανατολή.

Read more...

44351703 2260039527558548 5734065546735910912 nΠαρέμβαση του Γιώργου Μαυρομάτη μέλους του ΚΣΟ της Αριστερής Συσπείρωσης στο  ιστορικό-θεωρητικό διήμερο με θέμα: 100 χρόνια-Η ιστορική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος και η προοπτική του. (πολυχώρος Μολυβι 11/11/2018) στην εκδήλωση στο μολύβι για το πρόγραμμα και κόμμα.

Με θέμα : 

Η συγκρότηση του σύγχρονου επαναστατικού κόμματος και προγράμματος. Αναγκαίος όρος στον δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. 

Το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα στο σήμερα, και ο κεντρικός τους ρόλος στην ανάπτυξη των μορφών οργάνωσης της εργατικής τάξης και της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο. Η αναγκαία συμβολή ενός σύγχρονου επαναστατικού κόμματος στη χάραξη του δρόμου για την αντικαπιταλιστική ρήξη και την εργατική χειραφέτηση.

Read more...

φωτογραφία-περιφερειακό

 ο Γιώργος Κουβακάς ειναι  μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αριστερής Συσπείρωσης

 

Συνέντευξη Στο Πριν (27/10/2018) στον Γιάννη Ελαφρό. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οφείλει να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική (με την οποία ουσιαστικά συμφωνεί και η ΝΔ), τονίζει στο Πριν ο Γιώργος Κουβακάς, μετά τη συνεδρίαση του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.  «Απαιτείται προσεκτική πολιτική δουλειά στη βάση, συνεκτικό πολιτικό σχέδιο και επιθετικές κινηματικές πρακτικές διάρρηξης της ”κοινωνικής ειρήνης”»

Read more...

p10bnew1318Ο Δημήτρης Κοσκινάς μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του ΚΣΟ της ΑΡΙΣ μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη.

 

Από το Σεπτέμβρη και με την έναρξη της ΔΕΘ μπήκαμε στην νέα σαιζόν που είναι ξεκάθαρα προεκλογική. Πώς βλέπεις τη νέα περίοδο που ανοίγει μπροστά μας;

 

Κάθε φάση της ταξικής πάλης σε όλη την διάρκεια της κρίσης μέχρι και σήμερα αποτελούσε μια πρόκληση. Μια τέτοια πρόκληση αποτελεί και η σημερινή περίοδος. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις εκλογές τόσο, όσο κυρίως με μια προσπάθεια του συνασπισμού εξουσίας να «επενδύσει» στην πλαστή έξοδο από τα μνημόνια και πάνω σε αυτό να προσπαθήσει να αφηγηθεί ένα νέο success story.

Read more...

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video