Η ομιλία της δημοτικής συμβούλου Αγ. Παρασκευής Μελίνας Αλεφαντή, στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως. 

 

 1625504 AlefantiΣυνέντευξη της Μελίνας Αλεφαντή στην ιστιοσελίδα lifo.gr 

Tις τελευταίες μέρες η πλατεία του Αγίου Ιωάννη στον δήμο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε στη δημοσιότητα μετά την προσπάθεια του δημάρχου να την εκκενώσει «προς αποφυγή συνωστισμού» και τις διαμαρτυρίες πολιτών ενάντια στην απόφαση της εκκένωσης της πλατείας και την παρέμβαση των ΜΑΤ. Η δημοτική αρχή και πολλά μέσα επιχείρησαν να χρεώσουν υποκίνηση των εντάσεων αλλά και κοινωνική ανευθυνότητα απέναντι στην πανδημία σε μια νέα γυναίκα.

Read more...

p31SAK132του Στέλιου Βραδή* 
Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ 17/3/2019
 
10 χρόνια έχουν περάσει από τη μεγάλη συνέλευση στο Σπόρτινγκ που σηματοδότησε τη γέννηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που επισφράγισε μια μακρά διαδικασία όσμωσης  εντός του κινήματος αλλά και μεταβολών σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Read more...

forum

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φλεβάρη  στην ΑΣΟΕΕ Φόρουμ Αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και τον λαό της Βενεζουέλας, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα». Την πρωτοβουλία στηρίζει μεγάλο εύρος αριστερών οργανώσεων.(ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αναμέτρηση, ΑΡΑΣ, ΑΡΙΣ, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, Ένωση των Δικαίων, Κόκκινο Νήμα, Κρίση και Κριτική, ΛΑΕ Λαϊκή Ενότητα, Μετάβαση, ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Παρέμβαση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά)

Μίλησαν εκπρόσωποι των οργανώσεων καθώς και ανένταχτοι αγωνιστές και υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη στήριξης του λαού της Βενεζουέλας και της απερίφραστης καταδίκης του πραξικοπήματος και της ιμπεριαλιστικής επέμβασης από ΗΠΑ και ΕΕ. 

Παρακάτω η τοποθέτηση της συντρόφισσας Μελίνας Αλεφαντή.

Read more...

imagesΣυντρόφισσες, Σύντροφοι,

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Ελλάδα και η κοινή μας υπόθεση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πολιτική πρόκληση.

Το ελληνικό κεφάλαιο και ο πολιτικός εκφραστής του σε αυτή την φάση ο ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσονται εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ιμπεριαλιστικό ρόλο στα Βαλκάνια (χαρακτηρισική ως προς αυτό η ανάληψη της προστασίας του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την ελληνική πολεμική αεροπορία) και στην Μέση Ανατολή.

Read more...

44351703 2260039527558548 5734065546735910912 nΠαρέμβαση του Γιώργου Μαυρομάτη μέλους του ΚΣΟ της Αριστερής Συσπείρωσης στο  ιστορικό-θεωρητικό διήμερο με θέμα: 100 χρόνια-Η ιστορική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος και η προοπτική του. (πολυχώρος Μολυβι 11/11/2018) στην εκδήλωση στο μολύβι για το πρόγραμμα και κόμμα.

Με θέμα : 

Η συγκρότηση του σύγχρονου επαναστατικού κόμματος και προγράμματος. Αναγκαίος όρος στον δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. 

Το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα στο σήμερα, και ο κεντρικός τους ρόλος στην ανάπτυξη των μορφών οργάνωσης της εργατικής τάξης και της πάλης ενάντια στο κεφάλαιο. Η αναγκαία συμβολή ενός σύγχρονου επαναστατικού κόμματος στη χάραξη του δρόμου για την αντικαπιταλιστική ρήξη και την εργατική χειραφέτηση.

Read more...

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video