farmakonisiΗ Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δολοφονική πολιτική της Κυβέρνησης και του Λιμενικού Σώματος με θύματα 12 πρόσφυγες, 9 παιδιά - βρέφη και 3 γυναίκες, ανοικτά του Φαρμακονησίου. Η απολογητική εκδοχή του ατυχήματος δεν πείθει κανέναν.

Οι αποτρόπαιες προτροπές τους αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προς τους υφιστάμενούς του, να "κάνουν τον βίο αβίωτο" στους μετανάστες και οι ενοχικές δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου ο οποίος ενοχλήθηκε μόνο από την δημοσιοποίηση των δολοφονιών, επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες των μεταναστών, που είδαν τις οικογένειες τους να χάνονται μπροστά στα μάτια τους, όταν οι λιμενικοί τους εξανάγκαζαν να ξαναβουτήξουν στο θάνατό τους.

Η κατεύθυνση και η πρακτική της Χ.Α. υιοθετούνται επισήμως και νομίμως από το σύστημα, τόσο από την προεδρεύουσα της ΕΕ, όσο και από το σύνολο των κυβερνήσεων της Ε.Ε. που ευθύνονται για αναρίθμητες δολοφονίες προσφύγων, ιδιαίτερα στα θαλάσσια σύνορά τους. Η πολιτική που δολοφονεί πρόσφυγες στα σύνορα, είναι η ίδια που τους έχει κάνει μετανάστες. μακριά από τα σπίτια τους.

 

Τις τελευταίες δεκαετίες στα περισσότερα κράτη της Αφρικής και της Ασίας οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι εμφύλιοι πόλεμοι και η επικράτηση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού δεν επιτρέπουν στους λαούς να γίνουν κυρίαρχοι του πλούτου των χωρών τους. Η μετανάστευση αποτελεί συνήθως την μόνη  διαφυγή από τον σίγουρο θάνατο στην ίδια τους τη χώρα.  Ο Λένιν έγραφε «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία ότι μόνο η έσχατη ένδεια αναγκάζει τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τη γενέτειρα γη τους και ότι οι καπιταλιστές εκμεταλλεύονται με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τούς μετανάστες εργάτες».

Το μεταναστευτικό κύμα που δημιουργείται πιέζει ιδιαίτερα την Ελλάδα που αποτελεί τον αυτονόητο πρώτο σταθμό για την είσοδο των μεταναστών αυτών προς άλλες χώρες της Ε.Ε., ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται ήδη σε κατάσταση ανοιχτής κοινωνικής κρίσης λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής των μνημονίων.

Ακόμα και οι πρόσφυγες που θα οδηγηθούν τελικά στη χώρα μας μέσα από το κύκλωμα της δουλεμπορίας, βιώνουν τη διαρκή απειλή για την απέλαση, την βία του κράτους και του παρακράτους, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.

Απέναντι στην φασιστική δημαγωγία που σπέρνει αυταπάτες, μίσος και ξενοφοβία πρέπει να αποκαλύψουμε και να φωνάξουμε την πραγματικότητα που θέλουν να κρύψουν. Έλληνες και μετανάστες παράγουν μαζί τον πλούτο κάτω από την ίδια ακριβώς ταξική εκμετάλλευση, έχουν ακριβώς το ίδιο συμφέρον στην διεκδίκηση του πλούτου που παράγουν.

Το επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε την καταστολή απέναντι στους μετανάστες, να σταθούμε δίπλα τους στον αγώνα χειραφέτησης, οργάνωσης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων που τους στερούνται άδικα. Η ελληνική εργατική τάξη δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τους μετανάστες, αντιθέτως έχει να χωρίσει πολλά από αυτούς που εφαρμόζοντας και υπερασπίζοντας την πολιτική των μνημονίων μας κάνουν μετανάστες, τσακίζουν τους μισθούς και το κοινωνικό κράτος, ξεπουλάνε της δημόσιες υποδομές της Ελλάδας.

Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι, όλοι μαζί θα τους ανατρέψουμε στην πράξη γιατί πολύ απλά εκφράζουν την οπισθοδρόμηση ενώ εμείς θέλουμε την πραγματική πρόοδο της κοινωνίας.

 Παλεύουμε για:

> Την απόδοση ευθυνών για τα τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για αυτά. Να δοθεί πολιτικό άσυλο στους επιζώντες.

> Πλήρη ένταξη και νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

> Τη χορήγηση άσυλου σε πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αυταρχικών καθεστώτων με γρήγορες διαδικασίες.

> Το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του ρατσιστικού εκτελεστικού ρόλου που υπηρετεί το ελληνικό κράτος σε πλήρη ταύτιση με τη Χ.Α., στα πλαίσια του ΦΡΟΝΤΕΞ και της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ II και ΣΕΝΓΚΕΝ.

> Την ανθρώπινη και ισότιμη μεταχείριση όσων από αυτούς διαμένουν στη χώρα μας.

> Την κατάργηση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ II, την ελεύθερη μετακίνηση μεταναστών εντός της Ε.Ε.

  Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Καμία ανοχή στην κρατική καταστολή! Έξω τώρα από την Ε.Ε. που ως γνήσιος αστικός μηχανισμός εξυπηρετεί τα οφέλη του κεφαλαίου εις βάρος όλων των κοινωνικά  αδύναμων.

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video