Λίγες μόνο μέρες μετά από τα πολύ μικρής έκτασης και έντασης επισόδια που έγιναν στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στις 6 Δεκέμβρη του 2015 στο Βόλο, ο δήμαρχος της πόλης, «κύριος» Αχιλλέας Μπέος, έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θα συγκροτήσει «ομάδες πολιτών», οι οποίες «θα επέμβουν αν γίνουν ξανά αντίστοιχα επεισόδια» ενώ για την πορεία υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων, που πρόκειται να γίνει στις 18 Δεκέμβρη, δήλωσε ότι «Εμείς θα αστυνομεύσουμε την πορεία. Εμείς δέρνουμε, δεν κοιτάμε όπως η αστυνομία. Έχω καιρό να δείρω. Θα κάνω ένα ρετούς στα μαγουλάκια τους. Από το δικό μου το χαστούκι φεύγει και το κράνος μαζί. Θα προστατεύσουμε την πόλη οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες πολίτες», και πρόσθεσε: «ο Βόλος γι' αυτούς τελείωσε . Αφού ένα κράτος δεν θέλει να δώσει τέλος στην ανομία 50 τραμπούκων θα δώσουν οι ίδιοι οι πολίτες».

Λίγο μετά από αυτές τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου ακολούθησαν οι δηλώσεις Ηλιόπουλου, του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, οι οποίες κυμαίνονταν στο ίδιο ύφος και περιεχόμενο με εκείνες του δημάρχου.

Καταρχήν αυτές οι δηλώσεις του δημάρχου Βόλου δείχνουν τον έντονο εκνευρισμό και την απογοήτευσή του καθώς τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι εντολοδόχοι του στα τοπικά ΜΜΕ προέβλεπαν για τις 6 Δεκέμβρη σοβαρά επεισόδια στα οποία «θα γκρεμίζονταν η πόλη» και θα «καίγονταν η Αργώ». Φυσικά τίποτα απ' όλα αυτά δεν έγινε εξαιτίας της μαζικότητας της πορείας και της καλής της περιφρούρησης. Με λίγα λόγια το σχέδιο του δημάρχου για οργανωμένες προβοκάτσιες στις 6 Δεκέμβρη απέτυχε. Πολιτικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, συνδικάτα, εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν σπάζοντας την τρομοκρατία και την προβοκατορολογία ακροδεξιάς και ΜΜΕ, ενάντια στην φαλκίδευση του μέλλοντός μας, στα μνημόνια και την κυβέρνησή τους, στους μονόδρομους του πολέμου, του αυταρχισμού και της ανέχειας.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις Ηλιόπουλου επί της ουσίας ήταν η πρώτη επίσημη και έμπρακτη στήριξη του εν' λόγω ναζιστικού πολιτικού κόμματος στον Αχιλλέα Μπέο. Και αυτή η κίνηση της Χρυσής Αυγής ήταν η πρώτη επίσημη στήριξη στον Αχιλλέα Μπέο αφού ανεπίσημα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δεν κατέβασε ψηφοδέλτιο για το δήμο Βόλου αλλά στήριξε, ανεπίσημα πάντα, την υποψηφιότητα Μπέου. Άρα λοιπόν αποδεικνύεται ότι το «φλερτ» Μπέου και Χρυσής Αυγής έχει εξελιχθεί σε μία «πιστή συζυγική σχέση».

Εδώ όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι τόσο το φαινόμενο Μπέου στο δήμο Βόλου όσο και το φαινόμενου Μαρινάκη στο δήμο Πειραιά, αποτελούν ένα είδος επικίνδυνου πειραματισμού από την πλευρά του αστικού μπλοκ εξουσίας της Ελλάδας. Αυτό συμβαίνει γιατί για πρώτη φορά το ελληνικό αστικό μπλοκ εξουσίας επιχειρεί να ξεπεράσει τους μέχρι τώρα παραδοσιακούς τρόπους πολιτικής του εκπροσώπησης και να κάνει ένα καθαρό κατέβασμα σε εκλογές επιχειρηματικών κύκλων με τη στήριξη στοιχείων του κοινού ποινικού δικαίου και των φασιστών. Απλά να θυμίσουμε ότι πέρα από μικρομαγαζάτορες του Βόλου, η υποψηφιότητα Μπέου στηρίχτηκε ανοιχτά από το ντόπιο τουριστικό και βιομηχανικό κεφάλαιο. Άλλωστε ο Μπεός θα ήταν μία μορφή θωράκισης του κεφαλαίου στην πόλη του Βόλου που πέρα από την πλούσια ιστορία της σε εργατικούς αγώνες και στο ΕΑΜικό κίνημα, είναι η πόλη της Θεσσαλίας με μία σειρά κινημάτων και εξεγέρσεων τα τελευταία 15 χρόνια (κινητοποιήσεις ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2003-2004, Φοιτητικό Κίνημα του'06-'07, εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008, κίνημα των πλατειών, κινητοποιήσει αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες, Αντιφασιστικό κίνημα κα).

Η Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει καταδικάζει τις φασιστικές δηλώσεις Μπέου και Ηλιόπουλου και καλούμε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς (Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, Σωματεία Εργαζομένων, Λαϊκές Συνελεύσεις, Επιτροπές Κατοίκων κα) αλλά και πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν το φαινόμενο Μπέου και καλούμε όλο το λαό και φυσικά όλους τους βολιώτες να συμμετέχουν στην πορεία αλληλεγγύης των μεταναστών και των προσφύγων στις 18 Δεκέμβρη του 2015 και να μην καμφθούν από τις απειλές μπράβων της νύχτας, όπως είναι ο Αχιλλέας Μπέος, ή φασιστών, όπως είναι ο Ηλιόπουλος.

Στο δρόμο στο δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο!

Αριστερή Συσπείρωση,

17.12.2015

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small