Η Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει την καταδίκη του σ/φου Ν. Αργυρίου, αγωνιστή της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η ποινή των 2 χρόνων φυλάκισης με τριετή αναστολή που του επιβλήθηκε αποτελεί ξεκάθαρα μία προαποφασισμένη τρομοκρατική ποινή που στόχο έχει να στοχοποιήσει και να φιμώσει την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και τους αγωνιστές του, εν τέλει το ίδιο το Κίνημα μέσα κι έξω από το Στρατό, για την «ενοχλητική» τους δράση, υπεράσπισης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των στρατευμένων, καταγγελίας των καψονιών, του στρατιωτικού κατεστημένου, των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με ΝΑΤΟ και Ισραήλ κ.ά..

Τόσο μεγάλη ήταν η «ανάγκη» να βρεθεί «ένοχος» για τη δράση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που η καταδίκη στηρίχθηκε σε κατασκευασμένα και χαφιέδικα στοιχεία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. – τα οποία συλλέχθηκαν ένα μήνα μετά την μήνυση – σχετικά με το ποιος διαχειριζόταν την ιστοσελίδα της Επιτροπής.

Η συγκεκριμένη καταδίκη δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί αποκορύφωμα μίας σειράς διώξεων, απειλών και «προειδοποιήσεων» μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων εναντίον της Επιτροπής και των μελών της.

Μάλιστα έρχεται τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγκάζει τους φαντάρους να στελεχώσουν τα hot spot – στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, φέρνει το NATO και τη Frontex για περιπολίες στο Αιγαίο και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ («Ηνίοχος 2016»).

Εάν η κυβέρνηση Τσίπρα πιστεύει ότι με τέτοιου είδους καταδίκες θα καταφέρει να φιμώσει το κίνημα, ώστε να μπορεί ανενόχλητη να «ανταλλάσσει» πρόσφυγες με «ευνοϊκότερα μνημονιακά μέτρα», στα πλαίσια της άθλιας συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, να προωθεί τη συμμαχία με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, και να μετατρέπει τους φαντάρους σε «ανθρωποφύλακες» στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταπατώντας έτσι και τα δικαιώματα των προσφύγων και των φαντάρων, είναι βαθιά γελασμένη!

Το κίνημα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας θα σταθεί απέναντι σε κάθε επίθεση της 3ης μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Θα εργαστεί για την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού – διεθνιστικού κινήματος ενδυναμώνοντας τους δεσμούς αλληλεγγύης με τους λαούς της περιοχής. Θα παλέψει μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που φέρνει φτώχια, ανεργία, καταστολή και καταδίκες και κάθε κυβέρνησης – τωρινής και επόμενης – που την υλοποιεί.

 

Αριστερή Συσπείρωση
31/3/2016

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video

tetradia-marxismou small