Κανείς δεν μπορεί σήμερα να σιωπήσει μπροστά στην απάνθρωπη και εγκληματική εκμετάλλευση των προσφύγων, πολλαπλά θύματα των πολέμων και των αντι-προσφυγικών πολιτικών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της Ρωσίας και των αστικών ανταγωνισμών Ελλάδας και Τουρκίας.

Στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας εξελίσσεται αυτές τις μέρες μια ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία σε βάρος κυνηγημένων από τις χώρες τους πληθυσμών, που επιχειρούν να διαφύγουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση για να σώσουν τη ζωή τους.

 

Η συνέχεια του πολέμου, η εξαθλίωση και η φτώχια για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η περιβαλλοντική καταστροφή στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας, η αξιοποίηση της καπιταλιστικής κρίσης για την περαιτέρω εξαθλίωση των λαών, η καταπίεση αντιδραστικών καθεστώτων και ανδρείκελων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είναι εκείνα που προκαλούν το ξεριζωμό, τη βίαιη μετακίνηση προσφύγων και την αύξηση των καραβανιών στην αναζήτηση μιας στοιχειώδους ελπίδας. 

Η συνέχεια του πολέμου στην περιοχή και η ρευστοποίηση των κρατών, η ανάδειξη και στήριξη ακραίων καθεστώτων για την επιβολή της «νέας τάξης» και η επιβολή κρατών εγκληματιών, είναι η συμβολή του «δυτικού πολιτισμού» σε μια γωνιά του πλανήτη, με πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές για να θρέψουν τους λαούς της περιοχής, και κομβικό ρόλο στο χτίσιμο των ενεργειακών και εμπορικών οδών. 

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με βραχίονα τους φονταμενταλιστές του Ισλαμικού Κράτους και τον τυχοδιωκτισμό της Τουρκικής αστικής τάξης, διεξάγουν έναν αιματηρό πόλεμο επί σχεδόν μια δεκαετία με σκοπό τη διάλυση της Συρίας, και την κατασκευή κρατών προτεκτοράτων στην περιοχή, υποταγμένων στις επιταγές των ισχυρών μερίδων του κεφαλαίου. 

Οι επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή και την ΕΕ, από το Αφγανιστάν μέχρι τις ακτές της Μεσογείου και τη Βόρεια Αφρική αποτελούν την μακράν κύρια αιτία πρόκλησης τέτοιας έντασης προσφυγικών ροών καθώς επίσης και την μοναδική εκατομμυρίων δολοφονημένων και δεκάδων κατεστραμμένων πόλεων. 

Η πρόσφατη απόφαση της Τουρκίας να προωθήσει προς την ΕΕ μέσω της Ελλάδας ένα μικρό μέρος από τους περίπου 4 εκατομμύρια - κυρίως Σύρους - πρόσφυγες που φιλοξενεί στην επικράτεια της, εκφράζει την επιδίωξη του τουρκικού κεφαλαίου για έναν ενισχυμένο ρόλο στην περιοχή, τη στιγμή που κινδυνεύει η θέση του με στρατιωτική ήττα αλλά και ως αποτέλεσμα της δικής του κρίσης και των πιέσεων του διεθνούς ιμπεριαλισμού. 

Η οικτρά αποτυχημένη ελληνική αστική τάξη, της οποίας η χρεοκοπία και αποτυχία να βρει διέξοδο, προκάλεσε 500.000 οικονομικούς πρόσφυγες σε καιρό ειρήνης, ουρλιάζει σήμερα ενάντια στους πρόσφυγες, αναστέλλει με πλήρη αξιοποίηση του φάσματος των πολιτικών δυνάμεων του κοινοβουλίου διαδικασίες ασύλου (ακόμα και κατά παράβαση των συνθηκών του ΟΗΕ), επεκτείνει τη συμμετοχή της στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών σε Σ. Αραβία και πρόσφατα Μάλι. Αναζητά και αυτή τη δίεξοδο από την καπιταλιστική κρίση που η ίδια οδήγησε, επιχειρώντας να διαμεσολαβήσει για την προώθηση των συμφερόντων των ισχυρών διεθνών κεφαλαιοκρατικών ομίλων στην περιοχή, με αντάλλαγμα ένα μικρό κομμάτι από την πίττα. Είναι μία επικίνδυνη τυχοδιωκτική επιλογή που φέρνει μόνο δεινά στα εργαζόμενα στρώματα και τη λαϊκή πλειοψηφία, παραχωρώντας το κύριο μέρος πόρων και κυριαρχίας στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και υπονομεύοντας τα λαϊκά συμφέροντα και τη δυνατότητα δίκαιης κοινωνικής ανάπτυξης, καθώς μεταβιβάζει το κόστος υπεράσπισης των συμφερόντων εκείνης και των ισχυρών διεθνών ομίλων στο λαό και το κέρδος το καρπώνονται εκείνοι. 

Η ελληνική αστική τάξη, μαζί με όλους τους υπόλοιπους δυτικούς ιμπεριαλιστές, έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα και του συριακού λαού και όχι μόνο. Όλοι τους οφείλουν να πληρώσουν το τίμημα αυτών των επιλογών τους. Ανοίγοντας τα σύνορά τους στους κατατρεγμένους και πληρώνοντας πολεμικές αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των χωρών τους! Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, στη συντριπτική πλειοψηφία μας εμείς οι ίδιοι πρόσφυγες και εσωτερικοί ή εξωτερικοί μετανάστες, έχουμε σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των κατατρεγμένων θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και έχουμε συμβάλει τα τελευταία χρόνια να περάσουν από τα σύνορά μας πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες προς την ΕΕ, προσφέροντας ανιδιοτελώς τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια, ειδικά οι κάτοικοι των Νησιών. Το σύμβολο των λαϊκών τάξεων στην Ελλάδα είναι οι γιαγιάδες της Μυτιλήνης και όχι οι τραμπουκισμοί της αστυνομίας και οι βόλτες του Μητσοτάκη με τους ευρωπαίους ηγέτες, τη FRONTEX και τις ορδές με τους ευρωπαίους φασίστες της Generation Identity από Γερμανία και Αυστρία που κάνουν βόλτες στα σύνορα και διαδηλώνουν ότι «δε θα γίνει η Ευρώπη πατρίδα τους». Ήταν οι ίδιοι που ζητούσαν την πώληση της Ακρόπολης για να ξεχρεώσουν οι «τεμπέληδες των Βαλκανίων» τα χρέη τους στους μιζαδόρους του κεφαλαίου. 

Σε αντίθεση με την έμπρακτη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, η ένταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και ανταγωνισμών μεταξύ ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας για τις σφαίρες επιρροής και ελέγχου στην ΝΑ Μεσόγειο, έχει στην έξαρση του ''νέο''φασισμού στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις και στην ένταση του δόγματος «βομβαρδίζουμε- σκοτώνουμε- κλείνουμε τα σύνορα», πολιτική που φέρνει σήμερα στην Ελλάδα η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, ο Τσίπρας και τα συνυπεύθυνα φασιστικά σκουπιδοκάναλα των ΜΜΕ που επιχειρούν ανοιχτά και απροσχημάτιστα τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας κάτω από πατριωτικές κορώνες. 

Είναι οι ίδιοι ''ευπατρίδες'' που υπερασπίστηκαν την ελληνική αστική τάξη και το ζουρλομανδύα της ΕΕ ξανά και ξανά υπογράφοντας Μνημόνια για 100 χρόνια, υπερασπίστηκαν την άγρια πολιτική φτώχιας, εξαθλίωσης και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, και όπλισαν το χέρι των Ναζί της ΧΑ, χύνοντας και αξιοποιώντας το φασιστικό δηλητήριο.

 Οι απόγονοι του Ευρω«κομμουνισμού» που σήμερα ξεσπαθώνουν καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να δολοφονήσει μετανάστες στα σύνορα, ξέχασαν ότι τα σύνορα άλλων χωρών ήταν ανοιχτά για τα δικά τους παιδιά, για τους 500.000 Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό εξαιτίας της κανιβαλικής βουλιμίας του ελληνικού κεφαλαίου το οποίο αφού απέτυχε να οργανώσει την οικονομία της χώρας και την οδήγησε στα Μνημόνια, συνεχίζει να κάνει το μόνο που γνωρίζει, να δίνει μισθούς πείνας. 

Αυτοί που δήθεν εξεγείρονται για την παραβατικότητα των πεινασμένων μεταναστών και προσφύγων που πρόσφατα ευθύνονται και για τον -Δυτικά- ερχόμενο κορωνοϊό, είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν και ξαναψήφιζαν τους δολοφόνους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ, οι ίδιοι που χειροκροτούν τους ναρκέμπορους στα γήπεδα. 

Είναι οι ίδιοι που αν και «μόνο Έλληνες» εκμεταλλεύονται με τον πιο αισχρό τρόπο τους μετανάστες στα χωράφια, στις οικοδομές και σε κάθε άλλη ανασφάλιστα, «μαύρη» και παράνομη οικονομική δραστηριότητα. Είναι τόσο «Έλληνες» που δεν έβγαλαν άχνα όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεψε 50 δις € από το ασφαλιστικό σύστημα με το PSI, δεν έβγαλαν άχνα για τις χιλιάδες αυτοκτονίες κατά τη διάρκεια των μνημονίων και για το ξεπούλημα κάθε σπιθαμής ελληνικής γης στη Fraport, την Cosco, την Siemens, την Deutsche Telekom. 

Είναι οι ίδιοι που παρά την διαρκή εγκληματική ιμπεριαλιστική συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, εμποδίζουν να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες και μετανάστες, και επιμένουν να θέλουν να κάνουν τους εθελοντές χωροφύλακες της Γερμανίας και της ΕΕ, για μόλις 700 εκ €.

 

Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους! 

Παλεύουμε για αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους και τα περισσότερο καταπιεσμένα στρώματα της δουλειάς και της δημιουργίας, για ειρήνη και ελευθερία των λαών, για δίκαιη, ανθρώπινη κοινωνία, καταφύγιο των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που θα διαφεντεύεται μόνο από το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, σε διεθνιστική αλληλεγγύη με την τουρκική, κουρδική και συριακή εργατική τάξη.

 

Απαιτούμε 

 • Ειρήνη και ελευθερία σε όλους τους Λαούς, να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να αποφασίσουν ελεύθεροι οι Λαοί για το μέλλον τους, σεβασμός του δικαιώματος αυτοδιάθεσης, να απομακρυνθούν όλες οι δυνάμεις κατοχής. 
 • Διεθνιστική αλληλεγγύη στα λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους σε Ελλάδα, Τουρκία και Μέση Ανατολή. 
 • Πλήρη δικαιώματα ασύλου σε πρόσφυγες, αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους και τα καραβάνια τους, πλήρη δικαιώματα σε Εργασία, Παιδεία, Υγεία. Πρόσβαση σε όλες τις δομές για τα προσφυγόπουλα. 
 • Έξω τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο - Καμία αλλαγή συνόρων. 
 • Αιγαίο θάλασσα ειρήνης συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των εργαζόμενων Λαών. 
 • Να αφεθούν όλοι οι πρόσφυγες ελεύθεροι να μετακινηθούν σε ασφαλές για τη ζωή τους μέρος με ευθύνη των κρατών και όχι των δουλεμπόρων και των διακινητών. 
 • Την κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Να αφήσουνε Τουρκία, Ελλάδα και ΕΕ τους πρόσφυγες να περάσουν. Ταξιδιωτικά Έγγραφα για να επιλέξουν το μέρος διαμονής τους. 
 • Την πλήρη αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία από τις δυνάμεις που επενέβησαν (ΕΕ/Βρετανία, ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Ισραήλ, ΙΡΑΝ). Τις καταστροφές να τις πληρώσουν το κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές και όχι οι λαοί, καμιά κερδοσκοπία στην αποκατάσταση των καταστροφών. 
 • Απαιτούμε την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών από τα κυκλώματα εμπόρων οργάνων και των διακινητών, την προστασία από κάθε εκμετάλλευση των γυναικών. 
 • Έξω οι ΜΚΟ και οι «ανθρωπιστικές» μπίζνες ΕΕ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ από την Ελλάδα, πλήρης υποστήριξη των προσφύγων και μεταναστών από το ελληνικό κράτος. 
 • Κατάργηση των hot spots και των κέντρων κλειστών και ανοιχτών, των αποθηκών βασανισμένων ψυχών. Να αναλάβει η ΕΕ και το ελληνικό κράτος τη φροντίδα και την πρόσβαση σε υποδομές Υγείας και Παιδείας όλων των εγκλωβισμένων. 
 • Έξω οι νεοφασίστες από την Ελλάδα, έξω οι πατριδοκάπηλοι χωροφύλακες της ΕΕ, έξω τα παραστρατιωτικά τμήματα. 
 • Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα, ο στρατός της Ελλάδας είναι αμυντικός και προστατεύει το λαό της χώρας από ξένη στρατιωτική επίθεση, ο ελληνικός στρατός δεν είναι η περιφερειακή χωροφυλακή της ΕΕ και της Γερμανίας ούτε το μαντρόσκυλο των ΗΠΑ. 
 • Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα των αστικών τάξεων, για το μοίρασμα των υδρογονανθράκων, των σφαιρών επιρροής και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

  

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 5/3 | ΑΘΗΝΑ, 6.30 μμ Προπύλαια - Βουλή | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 6μμ Καμάρα

 

Αριστερή Συσπείρωση

antarsya

COVID19WORK CMYK WEB

COVID19HEALTH CMYK WEB

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video