Το δράμα το προσφύγων συνεχίζεται με 13.000 ανθρώπους, οικογένειες και μικρά παιδία να βρίσκονται από την φυλακή της Μόρια τώρα κυριολεκτικά στους δρόμους χωρίς καμία απολύτως προστασία και κοινωνική παροχή από το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση. Οι Κατατρεγμένοι λοιπόν στις χώρες τους από τις βόμβες και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών πρόσφυγες τώρα στην Ελλάδα για άλλη μια φορά εγκλωβισμένοι και ανήμποροι στην κατάσταση που εξελίσσεται.

Από την Τρίτη το βράδυ μέχρι και σήμερα το κολαστήριο των προσφύγων συνεχίζεται με την φωτιά και τους καπνούς να έχουν δημιουργήσει μια αποπνηκτική ατμόσφαιρα θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο. Οικογένειες και μικρά παιδία μένουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα άστεγοι, χωρίς φαγητό, νερό, πρώτες βοήθειες και δυνατότητα πρόσβασης σε δομές υγείας. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, δυο από τους βασικούς υπαίτιους των τραγικών συνθηκών διαβίωσης, μένουν απλά σε ανακοινώσεις ''ανθρωπιάς'' και κήρυξη έκτακτης ανάγκης στο νησί ενώ παράλληλα αναπαράγουν μαζί με λοιπές ακροδεξιές - φασιστικές φωνές θεωρίες συνομωσίας προσπαθώντας να αποδώσουν την ευθύνη της πυρκαγιάς στους παθόντες και ταλαιπωρημένους πρόσφυγες.

Οι ευθύνες είναι όλες δικές τους και των σύγχρονων μακελάρηδων ιμπεριαλιστών που ξεριζώνουν τους λαούς από το τόπο τους και τους οδηγούν να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς. Αυτοί πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο με τις περιπολίες της Frontex, στοιβάζουν κόσμο σε σαπιοκάραβα και μετά σε hot spot. Αυτοί ενισχύουν το φασισμό, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό με την πολιτική και την ρητορεία τους. Αυτοί εγκλωβίζουν οικογένειες και παιδιά σε κλειστές δομές – φυλακές. Αυτοί έφτιαξαν την Μόρια, μια «δομή» φτιαγμένη για 3000 ανθρώπους όπου τα τελευταία χρόνια στοιβάζονται 13000.

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κατασκεύασε τα hot spot, και πρέπει άμεσα να απεγκλωβίσει τους πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί της Μυτιλήνης. Η Κυβέρνηση έχει σαν άμεσο στόχο αντί να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των προσφύγων αλλά και των κατοίκων της Μυτιλήνης, να φτιάχνει φυλακές γι' αυτούς. Ο περιορισμός των ανθρώπων είναι αυτό που άναψε τις φλόγες στην Μόρια.

Να δοθεί τώρα τέλος στο μαρτύριο των προσφύγων. Εκφράζουμε την απεριόριστη αλληλεγγύη μας.

  • Άμεση λήψη μέτρων στήριξης των προσφύγων. Επίταξη ξενοδοχείων και ανθρώπινων δομών φιλοξενίας για όλους τους πρόσφυγες.
  • Πλήρη δικαιώματα ασύλου σε πρόσφυγες, αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους και τα καραβάνια τους, πλήρη δικαιώματα σε Εργασία, εκπαίδευση , Υγεία. Πρόσβαση σε όλες τις δομές για τα προσφυγόπουλα.
  • Να αφεθούν όλοι οι πρόσφυγες ελεύθεροι να μετακινηθούν σε ασφαλές για τη ζωή τους μέρος με ευθύνη των κρατών και όχι των δουλεμπόρων και των διακινητών. Απαιτούμε την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών από τα κυκλώματα εμπόρων οργάνων και των διακινητών, την προστασία από κάθε εκμετάλλευση των γυναικών.
  • Μέτρα προφύλαξης των προσφύγων από την πανδημία με συνθήκες υγιεινής και παροχή μέσων προστασίας, χωρίς συνωστισμό στους χώρους διαμονής, με τροφή και αξιοπρεπή στέγαση. Τεστ και μέτρα για την περίθαλψη και νοσηλεία των νοσούντων όπως και για τον υπόλοιπο πληθυσμό.
  • Την κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
  • Ειρήνη και ελευθερία σε όλους τους Λαούς, να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να αποφασίσουν ελεύθεροι οι Λαοί για το μέλλον τους, σεβασμός του δικαιώματος αυτοδιάθεσης, να απομακρυνθούν όλες οι δυνάμεις κατοχής. Τις καταστροφές να τις πληρώσουν το κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές και όχι οι λαοί, καμιά κερδοσκοπία στην αποκατάσταση των καταστροφών.
  • Αιγαίο θάλασσα ειρήνης συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των Λαών.
  • Κατάργηση των hot spots και των κέντρων κλειστών και ανοιχτών, των αποθηκών ανθρώπων . Να αναλάβει η ΕΕ και το ελληνικό κράτος τη φροντίδα και την πρόσβαση σε υποδομές Υγείας και Εκπαίδευσης όλων των εγκλωβισμένων.
  • Έξω οι νεοφασίστες από την Ελλάδα, έξω οι πατριδοκάπηλοι χωροφύλακες της ΕΕ, έξω τα παραστρατιωτικά τμήματα. Στη φυλακή οι νεοναζί της Χ.Α

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΟΡΙΕΣ

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video