ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ

Οι μαζικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλες τις πόλεις τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τη μαζική απεργία και τις μεγάλες διαδηλώσεις στις 8/3 δείχνουν ότι το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το φαιδρό αφήγημα του «τραγικού ανθρώπινου λάθους» που στήνουν η Κυβέρνηση και μιντιακό της επιτελείο.

Δύο βδομάδες μετά, είναι δεδομένο ότι τα κροκοδείλια δάκρυα κυβέρνησης και δήθεν αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων και τηλεαστέρων, σχολιαστών του πληκτρολογίου κλπ μιντιακών φιγούρων, αλλά και οι τηλεοπτικές κόντρες των συνένοχων μνημονιακών κομμάτων δεν συγκινούν κανένα εργαζόμενο, φοιτητή και μαθητή. Δεν αρκούν για να καταπνίξουν την λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Αντίθετα, η αγανάκτηση στους κόλπους των εργαζομένων και της νεολαίας, στους χώρους δουλειάς, τις σχολές και τα σχολεία τροφοδοτείται μέρα με τη μέρα από τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του αστικού πολιτικού προσωπικού, την απουσία του κράτους και των δομών του από κάθε όψη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των εργαζομένων, την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης που προχωράει αμείωτη σε μια περίοδο που χτυπιέται ανελέητα το λαϊκό εισόδημα και το βιοτικό επίπεδο υποβαθμίζεται διαρκώς. Όλοι αυτοί, συνεχίζουν να δολοφονούν τους εργαζόμενους, καθώς μία εβδομάδα μετά το δυστύχημα , σε εργοστάσιο εκλεκτού του Μητσοτάκη που διάλεγε να φωτογραφίζεται μαζί του για να στηρίζει το αφήγημα της ανάπτυξης και της νέας Ελλάδας λίγες μέρες πριν, έγινε νέο εργατικό δυστύχημα με νεκρό εργάτη από πτώση φορτίου. Και αυτό το εργατικό δυστύχημα επιλέχθηκε να σβηστεί από τους μιντιακούς στυλοβάτες της κυβέρνησης και από τους ίδιους δημοσιογράφους που λίγες μέρες πριν μας ζητούσαν συγγνώμη που υποτίμησαν τις καταγγελίες των εργαζομένων για τα μέτρα ασφαλείας στο σιδηρόδρομο.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και των προκατόχων της, δεν ξεπλένεται πίσω από τις υποσχέσεις για «ταχύτατη απόδοση ευθυνών». Είναι υποκριτικό να ζητούν απόδοση ευθυνών αυτοί που διέπραξαν το έγκλημα. Γιατί η ευθύνη βαραίνει ακέραια όλους εκείνους που δημιούργησαν το κράτος των κολλητών, των αγαπημένων εργολάβων, τους ¨ενάρετους¨ ιδιώτες με τις μίζες και τα ¨δικά μας παιδιά¨, τους "άριστους και κολλητούς". Όσοι επέβαλαν τις πολιτικές λιτότητας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, όλους εκείνους που υπέγραψαν και υλοποίησαν τις μνημονιακές πολιτικές. Την κατεύθυνση αυτή ακολούθησαν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε σχέση με το ξεπούλημα, την υποβάθμιση, την υποστελέχωση, τον κατακερματισμό και την απαξίωση του ΟΣΕ και των μεταφορών, όσο και στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας που κόστισε χιλιάδες νεκρούς μέσα στην πανδημία. Είναι η πολιτική της διάλυσης της συλλογικής και κρατικής ευθύνης, της συρρίκνωσης του κράτους και των δομών του, της συμπίεσης του εργατικού κόστους για να κερδίζουν οι σύγχρονοι κρατικοδίαιτοι τσιφλικάδες, , που οδήγησε στην καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, την περεταίρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας. Χθες ήταν οι σιδηρόδρομοι, μετά το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας και αύριο ετοιμάζεται ήδη το νερό με αρχή από τη Θες/νίκη.

Η μεγαλειώδης λαϊκή κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων δείχνει το δρόμο ότι οι εργαζόμενοι κι οι νέοι μπορούν να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατασταλτικών μηχανισμών και εργοδοτικής τρομοκρατίας. Ότι ο οργανωμένος λαός μέσα από τα σωματεία και συνδικάτα έχει τη δύναμη να επιβάλει καλύτερες συνθήκες δουλειάς με ασφάλεια για όλους. Να προσπεράσουν τους κρατικοδίαιτους αρχισυνδικαλιστές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ η οποία ήταν ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας, που προτίμησε να ξεπλύνει τις υποχρεώσεις της προς το κεφάλαιο και το κράτος και να πάει για μπάνιο στο Καβούρι την ίδια στιγμή που χιλιάδες κόσμος θρηνούσε τους νεκρούς του και εξέφραζε την αγανάκτησή του για τη μαζική δολοφονία.

Ο δρόμος του αγώνα, η σύγκρουση με την εργοδοσία, με τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν πολιτικές εξαθλίωσης για το λαό για να θησαυρίζουν οι κολλητού τους, είναι η μόνη διέξοδος για εμάς να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας, απέναντι στη χρεοκοπημένη αστική πολιτική και τις κυβερνήσεις της.

Διεκδικούμε:

  • Ασφάλεια σε εργασία και μεταφορές. Σύγχρονο και συντηρημένο σύστημα μεταφορών με χαμηλό κόστος για το λαό. Κρατικό δίκτυο σιδηροδρόμων και συγκοινωνιών. Επαρκής στελέχωση με εκπαιδευμένο προσωπικό.
  • Αυξήσεις σε μισθούς άμεσα για να αντιμετωπιστούν οι συσσωρευμένες μειώσεις ετών και οι αυξήσεις στις τιμές.
  • Δημόσιες σύγχρονες και φθηνές υπηρεσίες ωφέλειας για όλο το λαό
  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας από τα αρπακτικά των τραπεζών και τις αυξήσεις των επιτοκίων για να κερδίζουν οι πλούσιοι.

Η 16 Μάρτη να μας βρει στο δρόμο απεργούς.
Εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές να βουλιάξουμε πάλι τους δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας, να βάλουμε ανάχωμα στις δολοφονικές πολιτικές Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου.

Αθήνα: Προσυγκεντρώσεις με τα συνδικάτα και τα σωματεία και συγκέντρωση στις 11:30 Προπύλαια
Θεσσαλονίκη: 11:00 στο Άγ. Βενιζέλου
Βόλος: 12:00 στον Θόλο

 

Αριστερή Συσπείρωση
15-Μαρ-2023

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video