Ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης για τα 46 χρόνια από την Εξέγερση του Νοέμβρη

Ο άγριος σπόρος του Πολυτεχνείου οργωμένος στο μετεμφυλιακό κράτος και στη χαμένη άνοιξη των Ιουλιανών, όχι μόνο δε ξεριζώθηκε, αλλά καταφέρνει να ανθίζει και 46 χρόνια μετά να καρπίζει αγώνες, αντίσταση και προοπτική για μια καλύτερη, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη κοινωνία. Η εξέγερση του Νοέμβρη συνεχίζει να εμπνέει τους σημερινούς μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους, συνεχίζει να τρομάζει στο κατεστημένο, συνεχίζει να προκαλεί εφιάλτες στα πολιτικά επιτελεία των Κυβερνήσεων. Ο Νοέμβρης συνεχίζει να ενοχλεί, για αυτό και ο Νοέμβρης συνεχίζει να χτυπιέται ιδεολογικά και κατασταλτικά.

Read more...

nikitopoulosΤο ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας) επιχειρεί την πειθαρχική δίωξη του μαχόμενου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου, επειδή πριν από τρεις μήνες στις 18/6/2019 κι ενώ απεργούσε η ΕΡΤ με απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ, άσκησε δημόσια συνδικαλιστική κριτική με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ενέργειά του ΔΣ της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, να διακινήσει απεργοσπαστικό κείμενο στις άλλες Ενώσεις Συντακτών.

Read more...

190808192654 πανεπιστημιακό-άσυλοΗ πρυτανεία του ΑΠΘ χωρίς κανένα απολύτως διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα, εξέδωσε μια ανακοίνωση του τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε» που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται η διακοπή των ακαδημαϊκών διαδικασιών, η απαγόρευση διέλευσης και το κλείσιμο του Πανεπιστημίου εν όψει «των εγκαινίων της ΔΕΘ».

Read more...

7julyΝέα και Νέε,

Εργαζόμενη και Εργαζόμενε,

Στις εκλογές στις 7 Ιούλη, τα βάσανά σου ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Με την «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη ή με τα «επιδόματα» του Τσίπρα το μέλλον θα είναι καλύτερο….

Ή μήπως τα Προγράμματά τους δε λένε ακριβώς αυτό? Νέες φορολογίες για φτωχούς και «πλούσιους» των 1.000€, ελαστικά ωράρια και τρέξιμο από δουλειά σε δουλειά για να βγούνε τα έξοδα της ημέρα, «κούρεμα» κοινωνικών παροχών, αύξηση κόστους σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Και φυσικά «αύξηση» του «ελεύθερου χρόνου» και της «κοινωνικοποίησης» στις ουρές του ΟΑΕΔ, στις στάσεις του λεωφορείου που δεν έρχεται και στα ταμεία για τις κάρτες ανεργίας.

Read more...

afisaΜία μέρα αφότου έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της διάταξης που αφορά το νέο σύστημα διορισμού αλλά και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», με σκοπό το παραπάνω να ψηφιστεί την Δευτέρα 14/1/2019.

Read more...

afisa polyt 2012 siteΑνακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης για τα 45 χρόνια από την Εξέγερση του Νοέμβρη

45 χρόνια μετά την Λαϊκή και Φοιτητική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην Χούντα των Συνταγματαρχών, ενάντια στην Ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και ενάντια στο φασιστικό μετεμφυλιακό κράτος του Χωροφύλακα και των Εθνικοφρόνων, και τα συνθήματα του Νοέμβρη ΕΞΩ οι ΗΠΑ — ΕΞΩ το ΝΑΤΟ παραμένουν ζωντανά.

Read more...

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video