Την προηγούμενη εβδομάδα φοιτητικοί σύλλογοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Ξάνθη και την Πάτρα προχώρησαν σε μαζικές γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις ενάντια στα νομοσχέδια και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που θίγουν βάναυσα τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών και υπονομεύουν συνολικά την εργασιακή προοπτική της νεολαίας.

Read more...

asylo kinhtopoihseis 0Λίγες μόνο μέρες έχουν περάσει από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το Μητσοτάκη και τη ΝΔ και η νεοφιλελεύθερη και αντεργατική ατζέντα της έχει αρχίσει ήδη να ξεδιπλώνεται και να περνάει στο στάδιο της νομοθετικής ρύθμισης.

Read more...

Τις τελευταίες μέρες ακούμε από παντού για έναν επερχώμενο ξεσηκωμό των μαθητών, για καλέσματα σε καταλήψεις και δράσεις στις 29/11 κλπ. Αυτά τα καλέσματα ωστόσο αφορούν μήπως τον νόμο Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο που θέλει να φέρει το υπουργείο και ο Γαβρόγλού μέσα στο Δεκέμβρη; Ή καλύτερα μήπως αφορούν τις καθημερινές ελλείψεις στα σχολεία, από τη θέρμανση μέχρι το προσωπικό;

Read more...

20046397 20141106liakos poreia24.limghandlerΗ διεξαγωγή της διαδικασίας οριζόντιου συντονισμού των σχημάτων Ε.Α.Α.Κ. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Νοέμβρη αποτελεί για εμάς ένα ορόσημο για τον τρόπο με τον οποίο τα συντονιστικά καταλήγουν να λειτουργούν, ξεκινώντας από τον τρόπο με τον οποίο καλέστηκε, στην επιλογή της μέρας διεξαγωγής του, στο κέντρο βάρους της κουβέντας που έγινε σε αυτό αλλά και την εκ του αποτελέσματος - όπως φάνηκε ήδη από την επόμενη μέρα - συμβολή (ή μη) στις κινηματικές διεργασίες.

Read more...

Pink-Floyd-The-WallΑπαράδεκτη είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι καθηγητές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όλης της χώρας. Ο λόγος για τα χαρακτηριζόμενα από το Υπουργείο «ολιγομελή» τμήματα στις ειδικότητες και τους τομείς των ΕΠΑΛ, στις Ομάδες Προσανατολισμού των ΓΕΛ, καθώς και στα τμήματα Ξένων Γλωσσών.

Read more...

43656708005 bfe2004d01 o

Μετά από δέκα χρόνια δομικής κρίσης του καπιταλισμού διεθνώς και 9 χρόνια μνημονίων στην Ελλάδα, η επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας εκπλήρωσε στρατηγικά σχέδια για το κεφάλαιο, που αφορούσαν στην εμπέδωση νέων εργασιακών σχέσεων καταστρατηγώντας τα κεκτημένα δεκαετιών από την πλευρά του εργατικού κινήματος. Η ατομική ένταξη στην αγορά εργασίας, ο ανταγωνισμός και οι διαβαθμίσεις στο εσωτερικό του κλάδου, η συνεχής επανακατάρτιση και η διαρκής αμφισβήτηση της μονιμότητας της εργασιακής θέσης ήταν στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου κάτι που φαίνεται από τη διαιώνισή τους και μετά τις τυμπανοκρουσίες για το τέλος των μνημονίων. Αντίθετα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της δυναμικής παρουσίας του φοιτητικού κινήματος, η αναδιάρθρωση δεν προχώρησε με τόσο γοργά βήματα, με αποτέλεσμα την διασφάλιση ενιαίων και ισχυρών τίτλων σπουδών, που αποτελούν μια μορφή συλλογικής κατοχύρωσης στην έρημο της ανασφάλιστης, μάυρης και ελαστικής εργασίας.

Read more...

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video