ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Επί εννιά συνεχόμενες εβδομάδες οι κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δείχνουν ότι η πραγματική πλειοψηφία μίλησε. Όσες προσπάθειες κι αν έγιναν από την πλευρά της κυβέρνησης και των μιντιακών παπαγάλων να δυσφημίσουν τους αγώνες των Φοιτητικών Συλλόγων και των μαθητών, έπεσαν στο κενό.

Παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου, ότι μέχρι το τέλος Γενάρη θα έχει περάσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, εξαναγκάστηκε σε μιας σειράς αναδιπλώσεων υπό την πίεση του φοιτητικού κινήματος. Εκτοντάδες Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά τελούν υπό κατάληψη από τις αρχές Γενάρη, χιλιάδες φοιτητών και μαθητών διαδηλώνουν στο δρόμο, δείχνοντας στην πράξη ότι η νεολαία υπερασπίζεται τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αυτόν τον αγώνα στηρίζουν και άλλα κομμάτια της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μία σειρά από Συλλόγους εργαζομένων, διοικητικών υπαλλήλων, εργαστηριακού προσωπικού και καθηγητών, όπως και οι πανελλήνιες ομοσπονδίες τους έχουν πάρει καταδικαστικές αποφάσεις για το νομοσχέδιο. Τα τμήματα καθηγητών και οι Σύγκλητοι σε αρκετά ιδρύματα της χώρας, υπό την πίεση των φοιτητικών καταλήψεων και της συνολικής πίεσης που ασκεί η κοινωνία ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η μαζικοποίηση και ενίσχυση του αγώνα των φοιτητών με έμπρακτη στήριξη και με αποφάσεις από τα σωματεία των εργαζομένων διαμορφώνει μια ευρεία λαϊκή συμπαράσταση στα αιτήματά τους και αποτυπώνουν την απομόνωση της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που σε συνέχεια συμφωνούν και συναινούν σε αυτά τα σχέδια και την πολιτική.
Μετά από μια παρωδία fast track διαβούλευσης, η κυβέρνηση ΝΔ τολμά να φέρει προς ψήφιση στις 8 Μάρτη το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα. Η γενιά που της τάζουν 700 ευρώ μισθό τη στιγμή που η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, η γενιά της μετανάστευσης για ένα καλύτερο μέλλον, έδειξε ότι όχι μόνο δεν είναι έτοιμη να ξεγράψει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και τα πτυχία για δουλειά με δικαιώματα, αλλά να υπερασπιστεί τα λαϊκά κεκτημένα δεκαετιών μέχρις εσχάτων.
Ο λαός και η νεολαία ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της λογικής των κερδών των λίγων εις βάρος των συμφερόντων και της ζωής των πολλών. Γιατί βίωσαν στο έπακρο τι σημαίνει διάλυση του συστήματος υγείας όταν μετρούσαν εβδομαδιαία τους νεκρούς κατά την περίοδο της πανδημίας, είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και τις σοδιές να πνίγονται σε κάθε φυσική καταστροφή, είδαν τα παιδιά του λαού, τους συμφοιτητές τους, να δολοφονούνται στα Τέμπη, αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και της κρατικής επιλογής να υιοθετεί την πολιτική του κέρδους, που θυσιάζει στο διάβα της ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Έδωσαν την απάντηση τους στην πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές να βουλιάζουν τους δρόμους. Το ίδιο θα γίνει και στις 8 Μάρτη η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που πρέπει:


ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ- ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!


Το κύμα πανελλαδικού ξεσηκωμού της νεολαίας, που βρήκε στο πλευρό της ολόκληρο το λαό, στις 8 Μάρτη να γίνει κύμα διεκδίκησης που θα πνίξει τους δρόμους της Αθήνας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της χώρας, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, θα βρεθούν για ακόμα μια φορά έξω από τη Βουλή τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με εκατοντάδες εργατικά σωματεία να στηρίζουν τον αγώνα τους. Τα αιτήματα για ΕΝΙΑΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ και για ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΑΞΙΑ ΟΧΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ θα βγουν για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο. Να μην διανοηθούν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο!

 

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video