fregata ydra-02Να επιστρέψει τώρα η φρεγάτα Ύδρα! Δεν έχει καμία δουλειά στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα!
Συμμετοχή σε πολυεθνικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τύπου "prosperity guardian", τόνοι πολεμικού εξοπλισμού δώρο στο Ζελένσκι και τις μαριονέτες του, μυστικές επισκέψεις στην Οδησσό, αποστολή φρεγάτας ανοιχτά της Γάζας για να επιβλέπει τη σφαγή και έπειτα στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των Χούθι της Υεμένης, είναι κάποιες μόνο όψεις της τυχοδιωκτικής, φιλοπολεμικής και επικίνδυνης κατρακύλας του ελληνοαμερικανικού ΥΠΕΞ του Γεραπετρίτη και της Κυβέρνησης.

Σήμερα νωρίς το πρωί η φρεγάτα Ύδρα άνοιξε πυρά κατά Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων στην Ερυθρά Θάλασσα. Λίγες ώρες μετά η βουλή κύρωσε δύο νέα μνημόνια συνεργασίας με τις ΗΠΑ βάσει των οποίων οι Έλληνες στρατιωτικοί θα μπορούν να υπάγονται στις δομές των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ γεγονός που ξεπερνάει κάθε ιστορικό προηγούμενο.
Έτσι άραγε επιτυγχάνεται η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση;
Κανένας δεν μοιράζει πυρομαχικά και αντιαρματικούς πυραύλους, κανένας δεν κινητοποιεί φρεγάτες που ανοίγουν πυρ για να υπερασπιστεί την ειρήνη. Ποια ειρήνη; Αυτή που αριθμεί 31.272 καταγεγραμμένους νεκρούς Παλαιστίνιους από το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ με την ανοχή και τις ευλογίες του δυτικού κόσμου; Αυτή που μεταφράζεται σε ψευδεπίγραφες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις από εκείνους που γεμίζουν με κάλυκες τα όπλα των δολοφόνων πατώντας ταυτόχρονα τη σκανδάλη; Ή μήπως τη ματωμένη ειρήνη που επιβάλλει η γεωπολιτική και στρατιωτική ισχύς των ισχυρών της Δύσης τη στιγμή που εκατοντάδες βόμβες συνεχίζουν να πέφτουν στα κεφάλια παιδιών και γυναικών στη Λωρίδα της Γάζας;
Τα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για τα συμφέροντα της ποντοπόρου ναυτιλίας σαν να πρόκειται για χρήματα που θα γεμίσουν τις τσέπες του λαού και θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά να ορθοποδήσουν. Ωστόσο η ανεξέλεγκτη ακρίβεια ροκανίζει το ήδη πενιχρό διαθέσιμο εισόδημα, το ρεύμα παραμένει πανάκριβο, ενώ το ράλι τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ συνεχίζει αμείωτο. Την ίδια όμως στιγμή βαυκαλίζονται ότι είναι πρώτοι στις αμυντικές δαπάνες σαν να επρόκειτο για κοινωνικό έργο ή ανθρωπιστική πολιτική και στήνουν υπόγειες μπίζνες πολέμου με την Ουκρανία υπό την επίβλεψη των ΗΠΑ. Και όλα αυτά πληρωμένα από τα ματωμένα μεροκάματα, τις πετσοκομένες συντάξεις και ένα κοινωνικό κράτος στα όρια της διάλυσης, βασικές όψεις του οποίου αφήνονται βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, έτσι ώστε να εξυπηρετείται τελικά όποιος έχει να πληρώσει, χθες σε δημόσια αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, σήμερα στα απογευματινά επί πληρωμεί χειρουργία, αύριο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Σε αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια σέρνει τον ελληνικό λαό η Κυβέρνηση βάζοντας «Aspides» στα συμφέροντα ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ-εφοπλιστικού κεφαλαίου και μετατρέποντας τη χώρα σε στόχο αντιποίνων αφού πρώτα φρόντισε να φυτέψει βάσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη. Να σταματήσουμε αυτό το επικίνδυνο γαϊτανάκι που μυρίζει μπαρούτι, αυτή τη βραδυφλεγή βόμβα που θα σκάσει στα χέρια των λαών με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Η μόνη ασπίδα για το λαό είναι το μαζικό και οργανωμένο αντιιμπεριαλιστικό και αντιπολεμικό κίνημα, η πάλη για να ηττηθούν οι ιμπεριαλιστές και να επέλθει αδελφοσύνη μεταξύ των λαών στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, στην άλλη πλευρά των συνόρων.
• Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα Ύδρα!
• Να αποσυρθεί τώρα η Ελλάδα από την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!
• Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΕΕ σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, Ερυθρά Θάλασσα.
• Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη. Δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του!

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video