HELLENIC NAVY FRIGATE NATOΚαμία ευημερία δε διασφαλίζεται από την κρεατομηχανή του ΝΑΤΟ
Η πολυεθνική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα, με την κυνική ονομασία "prosperity guardian", που ενορχηστρώνεται από το ΝΑΤΟ και τους ισχυρούς της Δύσης εντείνει τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. ΝΑΤΟ και ευημερία είναι δύο λέξεις που δεν χωρούν μαζί στην ίδια πρόταση. Και αυτό γιατί κάθε εμπλοκή του αμερικανικού πολεμικού βραχίονα συνοδεύτηκε μόνο από βομβαρδισμούς, πολέμους, προσφυγιά, διάλυση χωρών, φτωχοποίηση λαών, εξάλειψη κοινωνικών αντιστάσεων και ανάδειξη συγκεκριμένων κέντρων εξουσίας έτσι ώστε να αυξάνουν την γεωπολιτική επιρροή και να ελέγχουν τις ροές κεφαλαίων-εμπορίου-χρήματος.

Ευημερία θα επέλθει μόνο αν οι λαοί διώξουν το ΝΑΤΟ από την περιοχή
Όσο ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται απέναντι στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και η έκβαση στην ανατολική Ευρώπη είναι αμφίβολη για τον δυτικό άξονα, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ θα εντείνουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για να διασφαλίσουν ότι δε θα χρειαστεί να τραπούν σε υποχώρηση. Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την προστασία-ασφάλεια της ναυσιπλοΐας για να απαντήσουν επιθετικά σε όσους δεν τάχθηκαν στο δικό τους στρατόπεδο και να βοηθήσουν το Ισραήλ να συνεχίσει απρόσκοπτα ένα ακόμη έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού.
Οι σημερινές εξαγγελίες του ΥΠΕΞ, λίγες μόνο εβδομάδες μετά από την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο για να επιβλέπει από κοντά το αιματοκύλισμα, δείχνουν πόσο αδημονούν να ενισχύσουν τα πολεμόχαρα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού σήμερα στην ανατολική Ευρώπη, συνεχώς στη Μέση Ανατολή, αύριο στην Ανατολική Ασία. Θέλουν να μετατρέψουν τις ένοπλες δυνάμεις σε μαντρόσκυλο του ΝΑΤΟ ενώ στέλνουν πλοία και στρατιωτικές μονάδες σε αποστολές που δεν έχουν σχέση με την άμυνα και την εξωτερική προστασία των συνόρων. Ταυτόχρονα, σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα αλλά και οι εφεδρείες του εντός και εκτός Βουλής, από τη ΝΔ μέχρι το ΜΕΡΑ25, δεν ψελλίζουν λέξη για την έξοδο από ΝΑΤΟ και ΕΕ ως αναγκαίο βήμα για την ειρήνη στον κόσμο. Απεναντίας όλοι υποτάσσονται στις ορέξεις της ελληνικής αστικής τάξης, που είναι πάντα πρόθυμη να εμπλακεί για να μαντρώνει και να εκπαιδεύει τον λαό στις θυσίες που πρέπει να γίνουν, και ταυτόχρονα να παραμένει στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» μπας και διαπραγματευτεί μετά κανένα αντάλλαγμα.
Από τη Σούδα, τη Λάρισα, τη Νέα Αγχίαλο, μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και πρόσφατα την Ελευσίνα, η ελληνική επικράτεια έχει μετατραπεί σε μία απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση. Όλα αυτά δεν σημαίνουν μόνο ότι οι βόμβες θα συνεχίσουν να πέφτουν στα κεφάλια παιδιών και εργαζομένων... Σημαίνουν ταυτόχρονα ότι όπως πέρσι έτσι και φέτος οι στρατιωτικές δαπάνες θα είναι πολύ πιο πάνω από τις νατοϊκές συμβατικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, σημαίνουν φοροληστεία, απαξίωση κοινωνικών δομών, περισσότερο πληθωρισμό στα βασικά αγαθά και ακρίβεια-αισχροκέρδεια για να πλουτίζουν οι κολοσσοί και να πεινάει ο λαός. Το παίζουν γαλαντόμοι όταν δαπανούν για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αν πρόκειται για υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική πρόνοια, μισθούς και συντάξεις ούτε φράγκο! Μία νέα αρπαγή του ήδη συρρικνωμένου λαϊκού εισοδήματος για να επιταχυνθούν οι γεωπολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις των ισχυρών του δυτικού ιμπεριαλισμού.
Το αίτημα για παγκόσμια ειρήνη θα παραμείνει ένα φτηνό ευχολόγιο αν ο κάθε λαός δεν γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Αυτό πρέπει να διατρανώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα της χώρας, καταδικάζοντας μαζικά και αποφασιστικά τα δολοφονικά και πολεμόχαρα σχέδια του κυρίαρχου ιμπεριαλισμού που προσυπογράφει η ελληνική κυβέρνηση και σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα. Μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους, δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη για να ηττηθούν τα δολοφονικά σχέδια της κρεατομηχανής του ΝΑΤΟ και να νικήσουν οι λαοί. 

  • Να αποσυρθεί τώρα η Ελλάδα από την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου!
  • Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ – ΕΕ σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία!
  • Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη. Δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ και τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του!
  • Να μην πληρώσουν οι λαοί τα κόστη που επιφέρουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί!
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

 

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video