Στιγμιότυπο-οθόνης-2024-02-05-180336Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστημιακό Άσυλο, στην κατάληψη του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Κομοτηνής, την βίαιη επίθεση και τις προσαγωγές φοιτητών που υλοποιούσαν την απόφαση του Φοιτητικού τους Συλλόγου, μετά από μαζική Γενική Συνέλευση.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά έχουν μπει σε αγωνιστική τροχιά, μετρώντας ήδη 5 εβδομάδες συνελεύσεων, καταλήψεων, διαδηλώσεων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ένα νομοσχέδιο που διαλύει την δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, διαλύει τα πτυχία και θέλει να στερήσει από τη νέα γενιά τη δυνατότητα για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια! Ο αγώνας των φοιτητών έχει ήδη ασκήσει σημαντικές πιέσεις στην Κυβέρνηση, η οποία περίμενε ότι θα εφαρμόσει την ατζέντα της για την τριτοβάθμια αναίμακτα. Οι εξαγγελίες για ψηφισμένο νόμο μέχρι τέλος Γενάρη έχουν πάει περίπατο. Οι εκατοντάδες Γενικές Συνελεύσεις, οι καταλήψεις και οι μαζικότατες διαδηλώσεις φοιτητών και μαθητών πανελλαδικά έχουν δώσει ηχηρό μήνυμα στη κυβέρνηση. Έχει μπει ο Φλεβάρης, νομοσχέδιο ακούμε και νομοσχέδιο δεν βλέπουμε. Στο κύμα των κινητοποιήσεων έχουν μπει αυτή την εβδομάδα σχολές από κάθε επαρχία της χώρας αλλά και εκατοντάδες σχολεία.
Η Κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια, επιστρατεύοντας κάθε μέσο, να συκοφαντήσει και να καταστείλει τον αγώνα της νεολαίας. Επιστράτευσε τη κυβερνητική νεολαία που μπήκε στις συνελεύσεις και ηττήθηκε πανηγυρικά και πανελλαδικά, από την πλειοψηφία των φοιτητών που βροντοφώναξαν πως η ενιαία, δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι κεκτημένο και δεν χαρίζεται! Γι' αυτό συνέχισε με απειλές για πειθαρχικά, εκβιαστικές ηλεκτρονικές εξεταστικές, εισαγγελικές παρεμβάσεις που όχι απλά έπεσαν στο κενό, αλλά παράλληλα καταγγέλθηκαν από μεγάλο μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Τώρα, λοιπόν, επιχειρεί να καταπατήσει το πανεπιστημιακό Άσυλο για να καταστείλει τους αγώνες των φοιτητών και να σπείρει τρομοκρατία. Οι αγώνες της νεολαίας δεν δυσφημούνται και δεν καταστέλλονται! Το μέλλον της διαλυμένης προοπτικής, της ανεργίας και της επισφάλειας που περιγράφει η κυβέρνηση δεν της ταιριάζει!
Πλάι στους φοιτητές βρίσκεται όλος ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αγρότες που παλεύουν για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια.

  • Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!
  • Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές και να μην τους απαγγελθεί καμιά κατηγορία!
  • Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές!
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!
  • Η νεολαία ζητά ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, όχι φτώχεια, ανεργία και μετανάστευση.

 

Αριστερή Συσπέιρωση 

5/2/2024

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video