Τις τελευταίες μέρες ακούμε από παντού για έναν επερχώμενο ξεσηκωμό των μαθητών, για καλέσματα σε καταλήψεις και δράσεις στις 29/11 κλπ. Αυτά τα καλέσματα ωστόσο αφορούν μήπως τον νόμο Γαβρόγλου για το νέο Λύκειο που θέλει να φέρει το υπουργείο και ο Γαβρόγλού μέσα στο Δεκέμβρη; Ή καλύτερα μήπως αφορούν τις καθημερινές ελλείψεις στα σχολεία, από τη θέρμανση μέχρι το προσωπικό;

Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι κατηγορηματικά αρνητική, καθώς όλες αυτές οι κραυγές αποτελούν απλά και μόνο ένα εθνικιστικό παραλήρημα.

Από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τη «σοβαρή» ακροδεξιά επιχειρείται αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα στα σχολεία. Το χρονικό πλαίσιο στο οποίο επιχειρείται αυτό το άνοιγμα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Μετά από μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις στο υπουργείο παιδείας, και συμμετοχή μαθητών με μαζικούς όρους στις κινητοποιήσεις ενάντια στον επερχώμενο νόμο για το νέο Λύκειο είναι ξεκάθαρο πως οι φασίστες θα παίξουν για ακόμη μια φορά το ρολο τους ως μακρύ χέρι του συστήματος. Θέλουν να καλλιεργούν τον εθνικισμό και το μίσος, να μας βάλουν να ασχολούμαστε με αυτά αντι να συζητάμε και να δρούμε ενάντια στη διάλυση της καθημερινότητας και της προοπτιικής μας.

Είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να μπορέσουμε να οργανωθούμε και να απαντήσουμε σε όσους μας θέλουν μούγγα στη γωνία, σε όσους μας θέλουν να σφαζόμαστε μεταξύ μας, να κλείνουμε τα μάτια στην αδικία και να ζούμε μέσα στο μίσος και το ρατσιστικό-ξενοφοβικό δηλητήριο. Πρέπει να είμαστε σε πλήρη επαγρύπνιση ενάντια σε όλους αυτούς και να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε το ερώτημα μέσα στα σχολεία. Για ποιο λόγο πρέπει να βγούμε και πάλι στο δρόμο του αγώνα, των καταλήψεων και της συγκρουσης με τον νέο νόμο; Η απάντηση σήμερα είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ. Για να μπλοκάρουμε τον νέο νόμο, που μας θέλει να δίνουμε συνεχώς εξετάσεις με όλο και πιο σκληρά φίλτρα, που μας πιέζει όλο και πιο νωρίς να επιλέξουμε τι θα κάνουμε στις ζωές μας, που μας βάζει να δουλέυουμε ως μαθητευόμενοι με μισθούς πείνας, που μας καλουπώνει εν τέλει στο μοντέλο του μαθητή και του μελλοντικού εργαζόμενου που θέλουν, αυτού που δε σηκώνει κεφάλι και κάνει πάντα ότι του λένε.

Έτσι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στους φασίστες που θέλουν τους μαθητές υποχείρια τους και να τους δείξουμε πως το μαθητικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα πλάι σε όσους πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης, τις πολιτικές του πολέμου και της εξαθλίωσης. Να είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο δρόμο ενάντια στο νομοσχέδιο του Γαβρόγλου και να κάνουμε συνελεύσεις και καταλήψεις που θα αφορούν ακριβώς αυτό.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/11 στις 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Τομέας Νεολαίας
Αριστερής Συσπείρωσης

pltxn2022web

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video