b6e6b0e86ae945c58f87de02d989d7651. Οι εθνικές εκλογές επιβεβαίωσαν τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό δυνάμεων στην εργασία και το κίνημα. Ο συσχετισμός δυνάμεων που αποτυπώνεται στη βουλή με τη ΝΔ , το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, όπως και οι εφεδρείες τους στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ΝΙΚΗ, Πλεύση Ελευθερίας, ΜΕΡΑ25 κ.α., προμηνύουν νέα επίθεση από τη μεριά του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.

2. Πέρα από το ψευτοτσάκωμα για το μοίρασμα του κράτους, του κρατικού χρήματος, το βόλεμα των κολλητών επιχειρηματιών και εργολάβων, η ΝΔ ως κύριος εκπρόσωπος της αστικής τάξης έχει εξασφαλίσει μία πλατιά κοινοβουλευτική συναίνεση για την προώθηση της αντιδραστικής της ατζέντας, από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Άλλωστε, παρά τις αντιθέσεις και τις υπαρκτές διαφορές, σε όλα τα βασικά σημεία συμφωνούν απόλυτα. Στηρίζουν την απόλυτη πρόσδεση της χώρας στον δολοφονικό Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό με αποδείξεις. Είτε υλοποιώντας τη συμφωνία των Πρεσπών και ανοίγοντας νέες βάσεις για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ όπως έγινε κατά τη διακυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την άμεση αποστολή όπλων αγορασμένων με χρήματα του λαού, στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία. Το αποδεικνύουν με την παρουσία τους στη φιέστα ντροπής των ΑΖΟΦ ναζιστών στην ελληνική βουλή και με το μοίρασμα του Αιγαίου για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του δυτικού κεφαλαίου, από κοινού. Είναι εκείνοι που προωθούν όλοι μαζί την δήθεν πράσινη ατζέντα που βάζει χέρι στο λαϊκό εισόδημα για να πλουτίζουν οι εργολάβοι και να αποδίδονται στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου λαϊκά αγαθά όπως το ρεύμα, η θέρμανση , το νερό. Κλαψουρίζουν στην αντιπολίτευση αλλά προωθούν όταν βρίσκονται στην κυβέρνηση την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας προς όφελος των funds και των τραπεζών. Παρουσιάζουν ως επιτυχία τα ράντζα στο ΕΣΥ, την ταλαιπωρία των ασθενών, την κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, ονομάζοντάς την είτε οικογενειακό είτε προσωπικό γιατρό, περιορίζουν τις δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, τα δωρεάν φάρμακα, τις επισκέψεις σε ολόκληρες κατηγορίες υπηρεσιών όπως οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές, παιδιάτρους, ορθοπεδικούς, και ξεφτιλίζουν τους μακροχρόνιους ασθενείς και όσους χρίζουν ειδική φροντίδα σε λίστες ατέλειωτης αναμονής. Επιτίθενται στο εισόδημα με φορομπηχτικές πολιτικές για να τροφοδοτούν έναν κρατικοδίαιτο καπιταλισμό των τραπεζών, των funds, των φίλων εργολάβων, την κερδοσκοπία των βιομηχάνων και των λίγων, ενώ μοιράζουν foodpass η ΝΔ, επιδόματα ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαγοράζουν συνειδήσεις, πάνω στη φτώχια και τους χαμηλούς μισθούς. Βρούτσης, Αχτσιόγλου, Κατρούγκαλος, Χατζηδάκης, υπόγραψαν τους αντιδραστικότερους νόμους για την εργασία, ο καθένας παραδίδοντας τη σκυτάλη στον επόμενο. Για το λόγο αυτό, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ψηφίσει περισσότερο από το 70% και 50% αντίστοιχα των νομοσχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι από την πρώτη κυβέρνηση των μνημονίων μέχρι σήμερα, εναλλασσόμενοι στην εξουσία, υφαρπάζοντας το λαϊκό εισόδημα και περιουσία προς όφελος της ελληνικής αστικής τάξης και του δυτικού κεφαλαίου.

3. Στις εκλογές καταδικάστηκε πρώτα και κύρια η αντιπολίτευση. Η καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενισχύει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αποτελεί σημάδι της χρεοκοπίας της πολιτικής στρατηγικής για μια αριστερά δεσμευμένη στο άρμα του ιμπεριαλισμού, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, της διαχείρισης της κρίσης για να σωθεί το τραπεζικό κεφάλαιο, των μνημονίων των ψεμάτων για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου και συνείδησης. Είναι η χρεοκοπία ενός πολιτικού προγράμματος μιας προοδευτικής διακυβέρνησης όπως την ονομάζουν, που τάζει φτώχια και ψίχουλα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, εξαγγελία που δεν υλοποίησε όσο ήτανε κυβέρνηση, για μισθούς 880€ στον ιδιωτικό τομέα και για επαναφορά 13ης σύνταξης για τις συντάξεις έως 500€. Είναι η καταδίκη ενός πολιτικού οργανισμού που αναφέρεται δήθεν στην αριστερά, τάζει ζωή με επιδόματα μέσα στη φτώχια και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό.

4. Επομένως, είναι ψεύτικο το δίλημμα που προσπαθούν να περάσουν ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Η λαίλαπα Μητσοτάκη που θα έρθει δε θα βρει απέναντί της το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το λαό και το οργανωμένο κίνημα σε εργασία και νεολαία. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, να εγκλωβίσει το κίνημα και να μειώσει τη δυναμική του, να υφαρπάξει τη συναίνεση εργαζομένων και νεολαίας και ενός αριστερού ακροατηρίου, ώστε να υπάρχει «αριστερό» ανάχωμα απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις. Προσπαθεί να επιδράσει εντός του κινήματος ως «Πέμπτη φάλαγγα», προπαγανδίζοντας στο εσωτερικό των εργαζομένων υπέρ του κεφαλαίου. Η υπεύθυνη αντιπολίτευση, το κοστολογημένο πρόγραμμα όπως το παρουσιάζουν, είναι το πρόγραμμα λιτότητας, το πρόγραμμα της κοινωνικής καταστροφής, προς όφελος του κεφαλαίου και της πολεμικής μηχανής του δυτικού ιμπεριαλισμού. Είναι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, της φοροκλοπής του μισθού, της ακρίβειας, της διάλυσης του ΕΣΥ, της ανεργίας της νεολαίας και του μισθού-επίδομα.

5. Μόνο η δύναμη του οργανωμένου λαού σε συνδικάτα, σε σωματεία, σε σχολές μπορεί να ανατρέψει την επίθεση. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα φάρμακα στην ενέργεια, στα βασικά αγαθά, δε μπορεί να περιοριστεί χωρίς ρήξη με τα εμπάργκο της ΕΕ και την άρνηση συμμετοχής της Ελλάδας στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ. Η αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας δε γίνεται εντός των επιταγών του δυτικού ιμπεριαλισμού, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά σε σύγκρουση με αυτούς. Η κερδοσκοπία των επιχειρήσεων σε βάρος των αγροτών και των εργαζομένων δε μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τον κρατικό έλεγχο στις εξαγωγές των προϊόντων, χωρίς έλεγχο στα στάδια παραγωγής και τις αλυσίδες διάθεσης των προϊόντων προς όφελος των εργαζομένων, χωρίς τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, χωρίς την αύξηση της εγχώριας παραγωγής προϊόντων με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ακρίβεια στην ενέργεια δεν αντιμετωπίζεται με δώρα στους εργολάβους για να κερδοσκοπούν από την πράσινη ενέργεια και να τζογάρουν τα κέρδη για να τα πολλαπλασιάσουν στα χρηματιστήρια, αλλά με οργάνωση της παραγωγής και διάθεσης της ενέργειας από το κράτος, που απαιτεί μία διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας.

6. Σε αυτές τις συνθήκες, με τον αρνητικό συσχετισμό, η ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι αναμφίβολα θετικό σημάδι. Κυρίως, γιατί προέρχεται από λαϊκές περιοχές και αστικά κέντρα και έχει τη βάση της στον κόσμο της εργασίας. Αποτελεί προϊόν, μιας διαδικασίας που πέρασε μέσα από την οργάνωση στους χώρους εργασίας, την παρουσία στις κινητοποιήσεις, στις απεργίες, τη θέση απέναντι στον ιμπεριαλισμό και την καταδίκη της πολεμικής συμμετοχής της χώρας, τη μετατροπή της σε εφαλτήριο και τροφοδότη των επιθετικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ανατολική Ευρώπη.

7. Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε προς τις εκλογές του Ιουνίου. Μια νέα σύγκρουση με ακόμα μεγαλύτερους εκβιασμούς για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, ακόμα μεγαλύτερα ψεύτικα διλήμματα, τη στιγμή που οι πρώτες καμπάνες της επίθεσής τους κτυπάνε ήδη με την επιστροφή στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική, τη λιτότητα. Στις εκλογές αυτές, δεν είναι μόνο ζητούμενο να μαυριστούν τα πολιτικά δεκανίκια της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές αυτές είναι ζητούμενο, η ενίσχυση του μοναδικού αυτή τη στιγμή οργανωμένου στηρίγματος του λαού, που παλεύει απέναντι στην επίθεση, για να αυξηθεί η αυτοπεποίθηση στον αγώνα εργαζομένων και νεολαίας για μια καλύτερη ζωή, να ενισχυθεί η δράση τους, να δυναμώσει ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα.

Η Αριστερή Συσπείρωση καλεί εκ νέου τον κόσμο του αγώνα, τη νεολαία, τον κόσμο της δουλειάς και του καθημερινού μόχθου να ενισχύσει το ΚΚΕ.

Αριστερή Συσπείρωση 

εικόνα Viber 2024-01-21 16-02-37-708

book-128Περιοδικό

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 

periodika

posterΑφίσες

afises

video-playΒίντεο

video